$
הייטק והון סיכון

קרן ההון סיכון S Capital גייסה קרן שנייה ב-120 מיליון דולר

הקרן של חיים סדגר ואיה פטרבורג, גייסה קרן שנייה שתתמקד בהשקעות בחברות "דיפ-טק" (Deep Tech) הנמצאות בשלבים מוקדמים. ההון המנוהל של הקרן הוא כיום כ-270 מיליון דולר

מאיר אורבך 14:0020.04.20

קרן הון הסיכון S Capital של חיים סדגר ואיה פטרבורג, גייסה קרן שנייה של 120 מיליון דולר, אשר תתמקד בהשקעות בחברות "דיפ-טק" (Deep Tech) הנמצאות בשלבים מוקדמים. הגיוס הנוכחי מגיע כשנתיים לאחר גיוס 100 מיליון דולר עבור הקרן הראשונה, שכמו הנוכחית, גם התמקדה בהשקעה בחברות בשלבי ה-סיד וסבב A. ההון המנוהל של הקרן הוא כיום כ-270 מיליון דולר וכולל קרן להשקעות המשך של 50 מיליון דולר וקרן ראשונה של 100 מיליון דולר.

 

בשיחה עם כלכליסט אומר חיים סדגר: "לקח לנו חמישה שבועות לגייס את הקרן מהשותפים הקיימים שלנו. כולם רצו להשקיע ויותר. ברגע זה אנחנו משקיעים כמו בשלב הקודם ואין לי מושג לגבי השווי של החברות. השווי לא יקבע על ידינו אלא על ידי החברות עצמן".

 

"אנחנו משקיעים בחברות כשהאקזיט יהיה עוד 5 שנים, לכן טווח הזמן לא משנה", הוסיף, "מהניסיון האישי מהמשברים של שנות ה-2000 ו-2008, קמות חברות חזקות בתקופת משברים כי יזמים מבינים שהעולם קשה. יזמים מבינים שהמציאות שונה ודורשת חשיבה אחרת".

 

"החברות שקמו במשברים הן יותר בריאות", הדגיש, "יזמים שיקימו חברות לא יעזבו הכל ולפתע יילכו לעבוד בחברות גדולות. מייק מוריץ היה אומר בתקופת משבר 'האורחים עוזבים ונשארים רק בעלי הבית'. זה תקף גם ליזמים האמיתיים".

 

איה פטרברוג וחיים סדגר אס קפיטל איה פטרברוג וחיים סדגר אס קפיטל צילום: שרון לוין

 

 

איה פטרבורג הוסיפה לדבריו: "יש כיום עדיין רעיונות שמתבשלים אך בינתיים לא ראינו שמשהו נוצר לפתור בעיה כלשהי בימי הקורונה. אנחנו עובדים עם החברות שלנו שנראות טוב ויש להן מימון מסודר".

 

S Capital הוקמה בשנת 2018 על ידי איה פטרבורג וחיים סדגר, יוצאי סקויה ישראל. עד היום גייסה הקרן כ-270 מיליון דולר, מתוכם כ- 150 מיליון דולר בקרנות הקודמות.

 

הקרן מתמקדת במגוון רחב של ורטיקלים הכולל את תחומי ה- AI ,Machine learning ,Fintech, Cyber ועוד. בשנתיים האחרונות השקיעה הקרן בחברות פורטפוליו שונות כמו Deep AI המאיצה ביצועי רשתות נוירונים ליישומי בינה מלאכותית, Oribi שפתחה כלי לניתוח מידע ארגוני שאינו מצריך שליטה בשפות תכנות, Pecan.ai שפיתחה פלטפורמה המאפשרת לאנליסטים ללא ניסיון במדעי נתונים לבנות מודלים של AI תוך ימים ספורים, Run AI המייעלת פיתוחי בינה מלאכותית, Hourly שפיתחה פלטפורמה לניהול עסקים קטנים, oolo שבאמצעות בינה מלאכותית מאפשרת לחברות לבצע בקרת ביצועים אוטומטית, חברת הסייבר Salt Security המפתחת אלגוריתם הגנה המבוסס AI להגנה על API, Big Panda המפתחת טכנולוגיות לאופטימיזציית התראות משירותי ענן, וחברת הפינטק Capitolis שגייסה עד היום קרוב ל-70 מיליון דולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x