$
גיימינג

משבר הקורונה

אלו חמשת משחקי המחשב הפופולריים ביותר בקרב הישראלים בימי הקורונה

Call of Duty זינק ב-600% בחודש אחד, League of Legends בעלייה חסרת תקדים ושובו של ה- Counter-Strike למרכז הבמה. ואיפה משובצים פורטנייט וסימס 4?

איתמר זיגלמן 19:1303.04.20

תקופת הבידוד סגרה את כולנו בבתים מבלי שנוכל לצאת החוצה. מה שהוביל את חלקנו לחזור לתחביבים ישנים שלנו, ביניהם השיבה לעולם הגיימינג. היום כבר ניתן לומר שמדובר במגמת עלייה של ממש, גיימרים בעבר מצאו את עצמם בדרך חזרה אל בקר המשחק האהוב והמוכר וכן, חלקם אף שבו למשחקים את אותם ששיחקו כשהיו צעירים יותר. חברת הגיימינג הישראלית אוברוולף הסכימה לחשוף בפנינו את נתוני חודש מרץ של שחקני ה-PC בישראל אותם השוונו לנתוני הגיימינג בחודש פברואר. והתוצאות - מרשימות ביותר.

התפשטות נגיף הקורונה פגעה כמעט בכל סקטור וענף במשק, אבל המעטים שלא נפגעו, הרוויחו בגדול. ענף הגיימינג חווה עלייה של יותר מ-50% בזמני המשחק הממוצעים, בכמות המשתמשים ובהורדות, כך על פי חברת הגיימינג הישראלית אוברוולף (Overwolf).

 

מחשב גיימינג מחשב גיימינג צילום: shutterstock

 

League of Legends

 

בראש הרשימה, עומד המשחק League of Legends שהושק בשנת 2009, עם עלייה של 42% בכמות השחקנים הפעילים, ובכך שומר על מעמדו עוד מימי טרום הקורונה כמשחק הפופולרי ביותר בישראל.

 

המשחק מתבסס על רעיון די פשוט: שתי קבוצות של חמישה אנשים נלחמות האחת בשנייה על מנת להרוס את הבסיס של היריבה ולזכות בניצחון. מפת המשחק מחולקת לשלושה נתיבים וג'ונגל כשכל טרטוריה מאוישת על ידי גיבור או שניים מכל קבוצה. בנק הגיבורים האפשריים לקניה מונה לא פחות מ- 140 גיבורים כשכל אחד מהם שונה לחלוטין מחברו, הן מבחינת מערכת היכולות והן מבחינת סיפור הרקע.

 

league of legends league of legends

 

אז מה הפך את המשחק להצלחה כזו מסחררת בקרב הישראלים? בכל הכנות, הוא פשוט משחק קשה ומאתגר. אדם יכול לשחק בו חודשים על גבי חודשים ועדיין למצוא את עצמו בדרגים הנמוכים של המשחק. האתגר בו הוא שהופך אותו לממכר כל כך שגם אחרי יותר מעשור הוא נותר תופעה עולמית בעולם הגיימינג.

 

Counter-Strike

 

מיד אחריו, נמצאת הקלאסיקה האלמותית  Counter-Strike: Global Offensive שחוותה גם היא עלייה של קרוב ל- 40%. למי שלא מכיר, Counter-Strike הוא משחק יריות (FPS) שיצא לראשונה בתחילת המילניום (לפני יותר מ-20 שנה). לא מדובר במשחק עם גרפיקה מרשימה או במשחק עם עלילה מרתקת אלא בקרב יריות פשוט וכיפי בזירה אחת, עם החברים שלכם. מכיוון שמדובר במשחק ישן שאינו תופס כמעט מקום על הכונן הקשיח שלכם, הוא זמין להורדה בחינם כמעט על כל מחשב ביתי כיום. הערכה שלנו - קהל השחקנים כיום עובר גם את גיל 40.

 

Counter Strike Counter Strike צילום: צילום מסך

 

Minecraft

 

אחד המשחקים שזכה לעלייה מרשימה אך גם צפויה מאוד הוא המשחק Minecraft שהגיע למקום השלישי עם זינוק של 80% בפופולריות שלו. בתור מי שאינו חובב את המשחק אני יכול לומר שמדובר בלהיט שלא מפסיק להמציא את עצמו מחדש. ימי בידוד ושהייה בבית הם קלאסיים לצמיחה של משחקים בסגנון של מיינקראפט בהם אתה שוהה שעות על גבי שעות מבלי שאתה בכלל שם לב שהזמן עבר ובלי שום מגבלה לעצור.  המשחק שהחל כעצמאי כבר נמכר לחברת מיקרוסופט ששילבה אותו בחנות המשחקים שלה ב-Xbox. ומה עושים במשחק הזה? בונים, יוצרים והורסים יחד עם חבריכם ברשת עד ללא ידע.

 

מיקרוסופט מיינקראפט מיקרוסופט מיינקראפט

 

Call of Duty: Warzone

 

המשחק שהגיע למקום הרביעי הוא זה שיצא לשוק בדיוק בזמן, כחודש לפני שפרצה הקורונה לחיינו. Call of Duty: Warzone, יועד תחילה כתופסת למשחק הפופולארי של Activision אך לבסוף שוחרר כמשחק עצמאי ובחינם לכל הקונסולות והמחשב האישי. בדומה לפורטנייט המתחרה, יחד עם עוד 150 שחקנים נוספים ברחבי העולם, קופץ לזירה עם גרפיקה מרשימה ביותר בה אתם מנסים להביס את היריב ביחידים ובקבוצות והחזק מכולם הוא המנצח.

 

Call Of Duty Warzone Call Of Duty Warzone צילום: PlayStaion Gameplay

 

המשחק מקוטלג תחת הכותר Call Of Duty Warefare Modern ששוחרר בספטמבר 2019, דרכו מגיעים למשחק החינמי, ובחודש האחרון הוא קפץ מקום ה-19 במשחקים הפופולריים בישראל, היישר למקום הרביעי - קפיצה של 15 מקומות (!) עם עלייה של יותר מ-600% במידת הפופולריות שלו. מרשים.

 

Rainbow Six: Siege

 

סוגר את החמישייה הראשונה המשחק Rainbow Six: Siege, שנהנה גם הוא מעלייה של 40%. בדומה ל-Call of Duty ו- Counter-Strike מדובר במשחק יריות FPS. רק שבו תבחרו שחקן מתוך נבחרת של 20 דמויות מיחידות עילית ברחבי העולם ולכל אחד מהם יכולות שונות, מה שהופך את המשחק למגוון ומאתגר. המשחק בזמנו (2015) הציב סטנדרט חדש לעולם משחקי היריות עם מצבי משחק חדשים כמו ניטרול פצצות, הצלת בני ערובה והוספת גאג'טים מיוחדים כמו רובוט שמסוגל לעבור מתחת למחסומים במשחק.

 

RainbowSix Siege RainbowSix Siege צילום: צילום מסך

 

אז איפה המשחקים סימס 4 ופורטנייט? נמוך מאחור. להיט משחקי הגיימינג העכשוי, פורטנייט דווקא כן זכה לצמיחה משמעותית (למרות שאנחנו תהינו למי עדיין אין את המשחק הזה) אך הוא דורג רק במקום ה-7. מה לגבי סימס 4? למרות הדיווחים על עלייה בשימוש במשחק, על פי הנתונים של אוברוולף, הוא אפילו לא העפיל ל-TOP 20.

 

גיל טוב-לי, VP Growth באוברוולף התייחס לנתוני הצמיחה חסרי התקדים הללו: ״השהות הארוכה בבתים מחזירה ככל הנראה אלפי גיימרים למשחקים הקלאסיים של פעם, ביניהם החידוש ל - Call of Duty, וזה מה שיכול להסביר את ההצלחה האדירה שלו בחודש האחרון״, אמר, ״הזמן הפנוי הרב מאפשר לחובבי המשחקים לשחק בתדירות גבוהה הרבה יותר מהרגיל, וזה בא לידי ביטוי בכל הנתונים הרלוונטיים בענף: החל מזמן ממוצע לסשן משחק שהתארך מאוד ועד כמות השחקנים והמשתמשים.

 

"בנוסף, בעוד שבעבר ראינו קפיצה בשימוש רק בסופי שבוע - כעת הנתונים נראים כמו סוף שבוע אחד ארוך שלא נגמר. אנחנו כמובן מקווים שמשבר הקורונה יחלוף במהירות כמו שהגיע, אבל עד אז שמחים לראות פריחה נוספת בענף הגיימינג ולספק למפתחים ושחקנים כלים לשיפור חווית המשחק שלהם".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x