$
חדשות טכנולוגיה

מיקרוסופט מוכרת את אחזקותיה ב-AnyVision הישראלית, מבטלת השקעות במערכות זיהוי פנים

המהלך מתבצע בגלל כתבת תחקיר שפורסמה ב-NBC וכלי תקשורת נוספים ובה הואשמה החברה בכך שהטכנולוגיה שלה מפעילה מערכות זיהוי פנים ומעקב ברחבי שטחי יהודה ושומרון כנגד האוכלוסייה הפלסטינית המקומית

רפאל קאהאן 13:3128.03.20

זרוע ההשקעות של מיקרוסופט, M12, הודיעה אמש (ו') על מכירת השקעותיה בסטארט-אפ הישראלי AnyVision. מיקרוסופט השתתפה בסבב השקעה בחברת זיהוי הפנים ביוני 2019 בהיקף כולל של כ-74 מיליון דולר. המהלך מתבצע בגלל כתבת תחקיר שפורסמה ב-NBC וכלי תקשורת נוספים ובה הואשמה החברה בכך שהטכנולוגיה שלה מפעילה מערכות זיהוי פנים ומעקב ברחבי שטחי יהודה ושומרון כנגד האוכלוסייה הפלסטינית המקומית.

 

בהמשך לתחקיר שכרה מיקרוסופט את שירותי חברת הייעוץ המשפטי קובינגטון וברלינגטון שבתורה שלחה את התובע הכללי לשעבר של ארה"ב, אריק הולדר, לערוך חקירה עצמאית כדי לברר את הממצאים של התחקיר. מסמכי סיכום החקירה פורסמו אמש באתר של M12 ובהם מוסבר שהטכנולוגיה של אניוויז'ן אכן שימשה לזיהוי פנים במעברים - אך לא כאמצעי ריגול ומעקב המוני בשטחים.

 

במיקרוסופט מדגישים שאם הטכנולוגיה של החברה הישראלית אכן היתה משמשת לריגול ומעקב המוניים היה מדובר ב"הפרת התחייבותה של M12 לשימוש אתי בזיהוי פנים. ואולם למרות הממצאים שמלבינים את השימוש שעשתה ממשלת ישראל בטכנולוגיה של החברה, M12 הודיעה במקביל שתפסיק לבצע השקעות מיעוט (בהן היא לא מובילה את הסבב) בטכנולוגיות זיהוי פנים של חברות צד שלישי.

 

זיהוי פנים (ארכיון) זיהוי פנים (ארכיון) צילום: ACLU

 

 

יש לציין שלמרות שהחברה לא תשקיע יותר כמיעוט בטכנולוגיה - אין זה אומר שהיא זונחת אותה לחלוטין. למיקרוסופט עצמה יש טכנולוגיה כזו בשם Face API שהיא מעמידה לשימוש לקוחות Azure, מערך מחשוב הענן שלה. זאת ועוד, למרות שמיקרוסופט דיווחה על הפסקת השקעות מיעוט, היא לא התייחסה למקרים שבהם היא תוביל סבב תחת ניהולה או תבצע את ההשקעה באופן בלעדי. כמו כן, היא גם לא התייחסה לרכישות עתידיות של חברות שמפתחות את הטכנולוגיה הזו.

 

יש לציין שסמנכ''ל הייעוץ המשפטי של מיקרוסופט, בראד סמית', אמר בשנה שעברה רשמית שהחברה לעולם לא תמכור טכנולוגיות זיהוי פנים שישמשו למעקב וריגול המוניים. השימוש הגובר והולך בטכנולוגיות האלה כמו גם באמצעי מעקב אחרים כבר הפך ללחם חוקם של לא מעט ממשלות ומדינות ברחבי העולם.

 

משבר הקורונה הנוכחי אף הביא לשימוש בהן כדי לעקוב אחרי הציבור הרחב אפילו במדינות שבהן היה מדובר בהרוג ובל יעבור. לאחרונה אף הזהיר אדוארד סנודן שככל שהשימוש בטכנולוגיות האלה יגבר, כך הסיכוי שממשלות יוותרו עליהן בסיום משבר הקורונה יקטן, "הטכנולוגיות האלה כאן כדי להישאר איתנו", הסביר, "הרשויות נוטות להרגיש בנוח עם היכולות החדשות האלה והן מתחילות לאהוב אותן".
x