$
סייבר

חמשת כללי אצבע לעבודה מאובטחת מהבית

עובדים מהבית? המידע שאתם צורכים ושולחים בסכנה. באמצעות כמה פעולות פשוטות תוכלו לשמור עליו ועליכם

רפאל קאהאן 16:2522.03.20

בעידן צריכת המידע, הבידור והתקשורת, הסגר והבידוד מכריחים לא מעט מאיתנו לעבוד מהבית. אפיקי התקיפה החדשים הללו מהווים עומס על רוחב הפס של הרשתות השונות ועמם סכנה לאבטחת המידע שלנו. היום, יותר מבעבר, נצטרך ללמוד להתמודד עם תעבורת המידע שלנו ולפעול בדרך שתגן עליו. זה אולי נראה לנו טריוויאלי או לא חמור למדי, אך פריצה למערכות המעסיק שלכם עשויה להסתיים בהרבה יותר מאשר צעקות של איש ה-IT. כמו במקרה של וירוס אורגני, שמרו על כללי היגיינה דיגיטלית בסיסיים וכך תוכלו לצמצם את החשיפה שלכם לנוזקות.  

 

אלו הם 5 כללי האצבע הפשוטים ביותר שריכזנו בעבורכם לעבודה מאובטחת מהבית:

 

1. שמרו על כללי אבטחת המידע של הארגון עבורו אתם עובדים. אם אתם עצמאיים, שאגו לעדכן את כל תוכנות אבטחת המידע. הימנעו מלערבב מחשבים וסמארטפונים אישיים עם חיבור מרחוק למשרד ככל שניתן. השתמשו בציוד שהארגון העמיד לרשותכם או בקשו ציוד ייעודי ככל שניתן מהמעסיק.

 

2. דאגו לכך שרשת האינטרנט האלחוטי בבית מאובטחת עם סיסמה חזקה ככל שניתן (מספר טלפון זה לא מאובטח וגם לא תאריך הלידה של הילד).

 

3. אם יש לכם אפליקציית חיבור VPN מהעבודה - השתמשו בה תמיד. אם אין, נסו למצוא אחת פרטית עבורכם גם אם אתם צריכים לשלם עליה. הימנעו מאפליקציות VPN חינמיות - פעמים רבות מה שבא בחינם מתברר יקר יותר בהמשך. במיוחד בתחום הזה.

 

אינטרנט אלחוטי WIFI אינטרנט אלחוטי WIFI צילום: שאטרסטוק

 

4. דאגו לאבטח את המחשב, הטאבלט או הסמארטפון עם סיסמה, זיהוי פנים או זיהוי טביעת אצבע. זה אולי ידרוש שנייה או שתיים נוספות התעסקות - אך זה עשוי להתברר כשימושי ביותר בהמשך.

 

5. אם אתם נתקלים בבעיה מוזרה במחשב או בסמארטפון כגון: האטה רצינית של הפעולה שלהם, גידול חריג בהיקף המידע שמועבר בחיבור האינטרנט (אפשר לבדוק בקלות בסמארטפון דרך ההגדרות), חלונות פרסומות שקופצים לכם בכל פעם שאתם גולשים או כל דבר חריג אחר. עצרו הכל, הפעילו את האנטי וירוס, התקשרו לאיש ה-IT שלכם ועברו להשתמש במחשב או סמארטפון אחר אם אפשר. אם יש חשד - עדיף לבדוק מאשר להיפגע.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x