$
חדשות טכנולוגיה

הסינים מוכרים את אפליקציית הדייטינג גריינדר ב-600 מיליון דולר

ברקע למכירה: חשש ברשויות האמריקאיות שפרטים אישיים של המשתמשים, כולל השאלה אם הם נגועים ב-HIV, עשויים להוות אמצעי לחץ מצד סין על עובדי ממשל או מערכת הביטחון האמריקאית

רפאל קאהאן 11:3308.03.20

אפליקציית הדייטינג למגזר הלהט''ב, גריינדר, נמכרה בכ-608 מיליון דולר לקבוצת המשקיעים על ידי בעליה הסינית, בייג'ינג קונלון טק  (Beijing Kunlun Tech). על פי הדיווחים של רויטרס ו-The Verge בסוף השבוע, הרוכשים, San Vicente Acquisition, מייצגים קבוצה של משקיעי הייטק, מדיה וטלקום, בהם אחד מבכיריה לשעבר של ענקית האינטרנט הסינית ביידו.

המכירה מתבצעת בצל הדרישה של ועדת ההשקעות הזרות בארה"ב (CFIUS) שקונלון תפסיק להיות מעורבת בפעילות של גריינדר. אך הסיבה האמיתית היא כנראה הדאגה של ממשלת ארה"ב מזליגת מידע המשתמשים האמריקאיים של האפליקציה לידי גורמים סינים. אחת הדאגות העיקריות היא שמשתמשי האפליקציה נוטים לפרסם בה פרטים אישיים ואפילו האם הם נגועים ב-HIV.

 

הרשויות האמריקאיות חוששות שמידע מעין זה עשוי להוות אמצעי לחץ מצד סין על עובדי ממשל או מערכת הביטחון האמריקאית.

אפליקציית ההיכרויות ללהט"ב אפליקציית ההיכרויות ללהט"ב צילום: google

 

החשש אינו לגמרי חסר שחר. לגריינדר יש כ-4.5 מיליון משתמשים בעולם והיא מתגאה בכך שהיא אפליקציית ההיכרויות המובילה עבור זוגות חד מיניים, טרנסים ודו מיניים. בדיקה של התנהלות האפליקציה בכל הנוגע למידע המשתמשים בה העלה מספר בעיות.

 

בינואר שעבר, מלכ''ר נורבגי הגיש שלוש תלונות על עבירות חוקי הפרטיות באירופה מצד גרסת אנדרואיד של גריינדר. הטענה היתה שהאפליקציה משתפת מידע פרטי עם חברות פרסום וזאת תוך הפרה בוטה של תקנות ה-GDPR האירופיות.

 

לפני כשנתיים, מלכ''ר נורבגי אחר מצא שהחברה נהגה לשתף את סטטוס ההידבקות באיידס של המשתמשים עם שתי חברות חיצוניות וזאת ללא אישור. על פי הפרסומים בתקשורת החברה הפסיקה מאז את הנוהל הזה, אך העובדה שהיא הרשתה לעצמה לסחור כך במידע בריאותי פרטי ורגיש כל כך לא מעלה את מפלס האמון בה או בשדרת הניהול שלה.

 

ה-CFIUS כבר חסם שתי רכישות גדולות של חברות אמריקאיות בידי חברות טכנולוגיה סיניות. כך עליבאבא נחסמה מרכישת חברת מאניגרם (Moneygram) כדי לשלב את שירותיה ב-Ant Financial - חברת התשלומים והפינטק שלה. גם מכירת פלטפורמת השיווק לגיימינג, AppLovin, לקרן השקעות סינית ב-140 מיליון דולר נחסמה בנסיבות דומות. עם זאת בשני המקרים לא היה קשר בין החשש לזליגת מידע אמריקאי לסין לבין מניעת העסקאות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x