$
חדשות טכנולוגיה

תמיר פרדו: "אלקטור היא הקורונה הביטחונית של מדינת ישראל - הסירו אותה"

ראש המוסד לשעבר הבהיר בשיחה עם חוקרת הרשתות החברתיות ד"ר ענת בן דוד את הסכנות בשימוש באפליקציית המרצת הבוחרים של הליכוד אלקטור. אלקטור: "פרדו נגרר להשתלחות על בסיס שאינו אמת"

שירות כלכליסט 11:0426.02.20

ראש המוסד לשעבר תמיר פרדו מזהיר את הציבור משימוש באפליקציית המרצת הבוחרים של הליכוד אלקטור. בשיחה עם חוקרת הרשתות החברתיות ד"ר ענת בן דוד התייחס פרדו לאפליקציה וכינה אותה "מסוכנת לשימוש". לדבריו, כל אדם עם מספר טלפון ישראלי יכול באמצעות שימוש באפליקציה לגשת למידע רגיש של ציבור הבוחרים בישראל, כולל מידע על אנשי מערכת הביטחון.

 

לאחר שבן דוד שאלה את פרדו מדוע התרה בפניה "להסיר את האפליקציה" בטענה שהיא מסוכנת, הוא השיב: "לדעתי השימוש באלקטור הוא סכנה אמיתית ומוחשית לביטחון המדינה. כל מי שמחזיק סים ישראלי יכול להוריד את האפליקציה. זאת אומרת שידידינו מהחיזבאללה גם יכולים לעשות זאת, כמו גם פעילים במשמרות המהפיכה, ופעילי חמאס בשכם או בעזה".

 

 

 לאחר שבן דוד העירה כי אנשי טרור יוכלו לאתר באמצעות האפליקציה כל אדם שגר במדינת ישראל, להיכנס לרשומה שלו בפנקס הבוחרים ולאתר את בני משפחתו, השיב לה פרדו: "זאת אומרת שבמידה והוא מכיר את שמו של מח"ט מחטיבה מסויימת בצה"ל, איש שירות ביטחון כללי, או איש מוסד, ונניח שמישהו אחר כבר הזין את מספר הטלפון של אותו איש ביטחון ברשימות, האם הבחור בטהרן יוכל להיות חשוף למידע הזה?"

ראש המוסד לשעבר תמיר פרדו ראש המוסד לשעבר תמיר פרדו צילום: עמית שעל

 

 

בן דוד השיב בחיוב, ופרדו ענה: "אם כך, ללא כל קשר לפרצה או כל מה שקרה לאחר שהחברה המסחרית קיבלה את רשימת הבוחרים של מדינת ישראל, כל מי שמחזיק היום באפליקציה מסכן את ביטחון אנשי הביטחון של מדינת ישראל באשר הם".

 

בן דוד שאלה את פרדו מדוע כינה את האפליקציה "קורונה ביטחונית" והוא הוסיף: "ברגע שאת מזינה את השם שלי ואני רואה את הפרטים שלי ושל האחרים, זה מתפתח כמו מגיפה. האפליקציה הזאת מסוכנת לביטחון מדינת ישראל, לביטחון חיילי ומפקדי צה"ל, אנשי שירות הביטחון הכללי והמוסד. לפיכך אני פונה אליהם - הסירו את האפליקציה".

 

עו"ד ירון דוד, בשם חברת אלקטור מסר בתגובה:

 

1. "צר לנו שאדם רב זכויות כמר פרדו, נגרר אחר השתלחות פראית ולא אחראית כנגד יישומון ניהול הבחירות הבטוח ביותר כיום, והכל על בסיס מידע שאינו אמת, ואשר ודאי לא בדק.

 

2. מי שאינו יכול לנצח בחירות בדרכים לגיטימיות, בוחר לנהל קמפיין מתוזמר רק בגלל אג'נדה פוליטית.

 

3. כל העתירות נגד השימוש באלקטור נדחו, הן ע"י יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, והן ע"י בג"ץ, שתוקפי אלקטור הם ממגיניו ועכשיו לא מקבלים את החלטתו.

 

4. ככל יישומון (גם של הבנק וגם של קופת החולים שלכם), ניתן להוריד את אלקטור מכל מקום בעולם, אך הכניסה אליה ניתנת רק מתוך ישראל, ורק לאחר שסופק לכם שם משתמש וסיסמה ממטה הבחירות.

 

5. היישומון לא חושף תעודות זהות, מגביל את מספר החיפושים, ובטוח יותר מכל שימוש אחר בפנקס הבוחרים.

 

6. כל המפלגות בארץ קיבלו מאות פעמים את רשימת הבוחרים, לרבות באסל גאטס שהואשם בהברחת טלפונים לאסירים בטחוניים. ראש המוסד לשעבר יודע זאת. תמימותו מפתיעה מאד.

 

7. אלקטור מפוקחת באופן מעמיק, מקיף ויסודי, ע"י הרשות להגנת הפרטיות ומערך הסייבר הלאומי של מדינת ישראל ואינה מהווה סכנה לאיש.

 

8. דווקא השתלחויות כגון אלה של מר פרדו, אשר פעם היה מאופק ובקיא בעובדות, הן הקורונה של מערכת החוסן הפנימי שלנו. 

 

9. ראוי היה שמר פרדו יפעל ויתבטא אחרת".

x