שימו לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר. קראו עוד הבנתי
המדריך

מדריך כלכליסט

כך תשמרו על הפרטיות שלכם בווטסאפ

מאישורי קריאה ועד הודעה על הקלדה או מצב חיבור: הגדרות הפרטיות של ווטסאפ לא תמיד ברורות למשתמשים - כך תעשו זאת נכון

רפאל קאהאן 17:0515.02.20
השבוע האחרון הראה לנו שפרטיות אינה מילה גסה ושצריך להתייחס אליה ברצינות. ווטסאפ, היא אפליקציית הצ'ט הפופולרית ביותר בישראל (וגם בעולם עם 2 מיליארד משתמשים ב-2019) ואין מי שלא עושה בה שימוש בה לפחות מדי פעם. כדי לשמור על הפרטיות שלכם במסגרת השיחות וההתכתבויות שלכם ישנן כמה הגדרות שכדאי מאוד להכיר ולהבין מה הן עושות.

חשוב להבין שני דברים לגבי האפליקציה. ראשית כל השיחות שלכם מוצפנות כברירת מחדל. מדובר בהצפנה שפותחה בשיתוף Open Whisper Systems, קבוצת המפתחים שעומדת גם מאחורי אפליקציית צ'ט מוצפנת אחרת - סיגנל. זאת אומרת שגם אם ההודעה שלכם "נגנבת" בדרך ליעדה על ידי האקר, אם אין לו את מפתח ההצפנה, ההודעה לא ניתנת לקריאה.

לא ניתן להוסיף משתמש לקבוצה ללא אישורו אם הגדיר זאת מראש לא ניתן להוסיף משתמש לקבוצה ללא אישורו אם הגדיר זאת מראש

 

הדבר השני שחשוב לדעת זה שההודעות מאוחסנות על המכשיר שלכם ובחשבון הגיבוי (אם הגדרתם אחד כזה) בגוגל דרייב. ההודעות רק עוברות דרך השרתים של ווטסאפ ואינן מאוחסנות עליהם. זה מבטיח שלפחות ברמת החברה לא תיאלצו לדאוג שמה איזה גורם צד שלישי או האקר יקבל גישה לשרתי ווטסאפ ויגנוב משם מידע.

 

כברירת מחדל, הגדרות הפרטיות של אפליקציית ווטסאפ קובעות את הדברים הבאים: כל המשתמשים יראו את אישורי הקריאה, חיוויי נראה לאחרונה, אודות ותמונת הפרופיל שלכם. אנשי הקשר שלכם יוכלו לראות גם את עדכוני הסטטוס שלכם - המקבילה לתכונת הסטורי בפייסבוק.

 

בנוסף בכל הנוגע לקבוצות העניינים מסובכים מעט. כל מנהל יכול להוסיף אתכם לקבוצה אם אתם מופיעים ברשימת אנשי הקשר שלו. מנגד, אם הגדרתם שאף אחד לא יכול להוסיף אתכם פרט לאנשי קשר מסוימים, מנהל יכול רק לשלוח אליכם קישור, אך מנגד גם זו לא שיטה יעילה במיוחד כי כל משתמש ווטסאפ שאיתו שיתפתם קישור הזמנה יכול להצטרף לקבוצה, וכל אחד יכול להעביר את הקישור לאנשים אחרים ואלה יכולים להצטרף ללא סינון ראשוני. בווטסאפ מודעים לכך וממליצים לשלוח קישורים רק לאנשים עליהם אתם סומכים.

הימנעו מגרסת הדפדפן של ווטסאפ והעדיפו את האפליקציה גם בווינדוס הימנעו מגרסת הדפדפן של ווטסאפ והעדיפו את האפליקציה גם בווינדוס צילום: שאטרסטוק

 

ישנן עוד כמה הגדרות שתוכלו לעשות בהן שימוש כדי להתאים את רמת הפרטיות המבוקשת. ניתן למצוא אותן בהגדרות -> חשבון -> פרטיות עבור מכשירי אנדרואיד. למשתמשי אייפון ניתן למצוא אותן בעוד אפשרויות (כפתור שלוש הנקודות האופקיות)-> הגדרות -> חשבון -> פרטיות. לווטסאפ יש גם גרסת דפדפן שניתן לעשות בה שימוש - אך לא מומלץ לעשות בה שימוש אם אתם רוצים פרטיות, העדיפו תמיד את גרסת האפליקציה גם בווינדוס או מק. קשה יותר לחדור לאפליקציה מאשר לחלון של דפדפן בעיקר אם יש לכם שלל תוספים בכרום או ספארי.

 

בווטסאפ מזהירים שאם לא תשתפו מתי נראיתם לאחרונה, לא תוכלו לראות מתי משתמשים אחרים נראו לאחרונה ובנוסף אין דרך להסתיר את תצוגת הסטטוסים "מחובר/ת" או "מקליד/ה" שלכם. זאת ועוד אישורי קריאה תמיד יישלחו במסגרת צ‘טים בקבוצות, אך מנגד לא ניתן לדעת בדיוק מי מהקבוצה צפה בהודעה ומי לא, רק כשכולם יצפו בה האישור קריאה יהפוך לשני סימני V כחולים. לסיום בנושא זה: אם איש קשר כיבה את הגדרת תצוגת אישורי הקריאה, לא תוכלו לראות אם הוא צפה בעדכוני הסטטוס שלכם.

 

ווטסאפ גם מעמידה עמוד ייעודי ובו תוכלו לקבל גישה נוחה לכל הגדרות הפרטיות השונות אך זו גם תעודת עניות מסוימת לשליטה המוגבלת שיש לנו עליהן כמשתמשים. אפליקציות כגון סיגנל (שגם מספקת את טכנולוגיית ההצפנה לווטסאפ ושמושקע בה בריאן אקטון - ממייסדי ווטסאפ שעזב את פייסבוק בדיוק בגלל ענייני פרטיות באפליקציה), טלגרם, Wickr ME, Cyphr ו-Silence שמיועדת יותר להגברת האבטחה של הודעות SMS או MMS. אלה הן האפליקציות הבולטות אך בהחלט לא היחידות. כיום ישנן עוד עשרות רבות של אפליקציות יעילות. אך חשוב לשים לב לכמה דברים: לא כולן זמינות לכל הפלטפורמות, לא תמיד יסכימו חבריכם להחליף אפליקציה כדי להיות איתכם בקשר וחלק מהאפליקציות האלה לא תמיד עברו הליך בדיקה חיצוני שמאשר את היכולות שלהן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x