$
הייטק והון סיכון

עמותת יוניסטרים זכתה במכרז ל״יזמות צעירה״ של רשות החדשנות‎

העמותה שמסייעת לנוער וצעירים מהפריפריה זכתה במכרז בפעם השנייה, במסגרתו תפעיל כ-120 קבוצות יזמות בכ-90 ישובים בארץ; תקציב התכנית כ-10 מיליון שקל ל-5 שנים

הגר רבט 12:1220.01.20
עמותת יוניסטרים נבחרה להפעיל בפעם השנייה את תכנית ״יזמות צעירה״ של רשות החדשנות בשיתוף עם משרד החינוך באמצעות תוכנית יוניסטרים "Start-Up Now". התוכנית תקבל תקציב כולל של 10 מיליון שקל על פני 5 שנים.

 

במסגרת המכרז יופעלו כ-120 קבוצות יזמות לבני נוער בכ-90 ישובים ורשויות ברחבי הארץ ובהיקף של כ-1,200 שעות חודשיות מקרית שמונה בצפון ועד אילת בדרום בדגש על אזורי פריפריה גיאוגרפית וחברתית. במסגרת התכנית ישולבו בני נוער מהחברה החרדית, הבדואית, הדרוזית, נוער במצבי סיכון ועוד. העמותה פועלת כ -19 שנה ב-85 יישובים ברחבי הארץ עם למעלה מ-3,500 בני נוער בשנה בכל רחבי מדינת ישראל.

רוני צארום מייסד יוניסטרים רוני צארום מייסד יוניסטרים צילום: אוראל כהן

 

התכנית נועדה לעידוד וחינוך נוער ליזמות עסקית מדעית וטכנולוגית, תוך הפעלתו והתנסותו המעשית בפיתוח ידע ומוצרים, תוך שימוש בתשתיות מדעיות וטכנולוגיות של משרד החינוך, כגון אשכולות ותפוחי פיס למדעים ומוזיאוני המדע, ולסייע להם בדרך להפיכת הרעיון הטכנולוגי למוצר בעל ערך כלכלי. בנוסף, במסגרת התכנית ייחשפו בני נוער לגורמי תעשייה, גופי אקדמיה, חברות הזנק ופעילויות נוספות, כגון: חממות טכנולוגיות ומעבדות יזמות, על מנת לאפשר שיתופי פעולה וסיוע בפיתוח מוצרים והגעה לשווקים. התכנית הינה חלק מפעילות המיועדת לבני נוער תלמידי כיתוב ז-י"ב, לאחר שעות הלימודים.

 

עמותת יוניסטרים, שהוקמה במטרה להעניק לנוער ולצעירים מהפריפריה החברתית והגיאוגרפית את הכלים לפרוץ את המסגרת בה גדלו, להצליח בעולם היזמות והעסקים ולהוביל מיזמים קהילתיים במטרה להשפיע על הקהילה בה גדלו, התמודדה במכרז וזכתה בו בפעם השנייה. העמותה הוקמה ב-2001 ע"י היזם רוני צארום, שגדל ברמלה ושמכר באוגוסט 2000 לקומברס את אקסלינק תמורת חצי מיליארד דולר. כשנה לאחר האקזיט הקים צארום את יוניסטרים.

 

שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן מסר: "יזמות וחדשנות הן מפתח להמשך שגשוגה של הכלכלה הישראלית. קידום נושא היזמות והחדשנות בכל רחבי המדינה, ובפריפריה בפרט, הינה משימה הנמצאת בראש סדר העדיפויות של משרד הכלכלה והתעשייה. התוכנית נועדה להרחיב את הידע של הנוער בתחומי היזמות העסקית והחדשנות, לתת להם את הכלים המקצועיים והליווי הנדרש לממש את הפוטנציאל ולהצליח ולתמרץ אותם ליזום. התלמידים הם העתיד של מדינת ישראל ואנו נמשיך להעניק להם את מגוון כלי הסיוע של המשרד לשימור מעמדה של מדינת ישראל כסטארטאפ ניישן".

 

אניה אלדן, סמנכ"ל רשות החדשנות מסרה: "עידוד ופיתוח רוח יזמית מגיל צעיר יבטיח המשך זרם עתידי של רעיונות טכנולוגיים ומדעיים בעלי פוטנציאל להפוך לחברות פרצות דרך. התמיכה שתינתן באמצעות התכנית תסייע בהרחבת פעילות זו באזורי פריפריה מעבר לקיים כיום ותקדם חשיבה יזמות בקרב מספר רב יותר של בני נוער בכל הארץ. אנו רואים חשיבות רבה בפיתוח החדשנות והיזמות במערכות חדשנות גם בצפון ובדרום הארץ ובתכנית זו כחלק משמעותי מתהליך זה".

 

מוהנא פארס, מנהל אגף בכיר תכניות לאומיות מערכתיות במשרד החינוך מסר: "צמצום הפערים הוא אחד מהיעדים המרכזיים שאנחנו מובילים במשרד בראשות שר החינוך והמנכ"ל. התכנית יזמות צעירה נועדה להעניק הזדמנות שווה גם לתלמידה ולתלמיד אשר מתגוררים בפריפריה, ולאפשר להם להיות בעתיד חלק משדרת ההנהגה המדעית, מחקרית וטכנולוגית. לאחר ההצלחה בקידום מקצועות המתמטיקה, מדעים ואנגלית, אנו יוצאים לדרך עם התכנית "יזמות צעירה" כדי להמשיך ולשנות".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x