$
תקשורת

משרד התקשורת יאפשר ל-IBC לספק שירותי אינטרנט ללקוחות פרטיים

כיום פעילות החברה היא סיטונאית בלבד והיא לא משווקת שירותים באופן ישיר ללקוחות פרטיים, מלבד עסקים גדולים; כמו כן יתאפשר לחברה למכור שירותים ללקוחות עסקיים בינוניים

אביאור אבו 18:4013.01.20

משרד התקשורת פרסם היום (ב') שימוע שמטרתו מתן אפשרות לחברת IBC לספק שירותי אינטרנט ללקוחות פרטיים וללקוחות עסקיים בינוניים. כיום, החברה פועלת במתכונת ספק-ספקים, דהיינו חברה סיטונאית בלבד, ואין באפשרותה לשווק את שירותיה באופן ישיר למנויי קצה, למעט ללקוחות עסקיים גדולים.

 

 

 

להערכת המשרד, בכדי לאפשר ל-IBC להתבסס בשוק ולהתמודד מול קבוצות התקשורת המתחרות, נדרש להרחיב את מתכונת פעילותה של החברה בשנים הראשונות לפעילותה.

 צילום: שאטרסטוק

 

על כן, שוקל המשרד לאשר לחברה לשווק חבילות "באנדל הפוך" הכוללות תשתית וספק אינטרנט, באופן דומה לאלו שבזק משווקת כיום, וזאת על מנת שלא תהיה תלויה לחלוטין בספקי הגישה בפיתוח מאגר הלקוחות שלה. האישור יינתן לתקופה שלא תעלה על חמש שנים או 400 אלף לקוחות, המוקדם מבניהם. הלקוח יהיה זה שיבחר את ספק הגישה בהתאם לשיקוליו.

 

כאמור, IBC רשאית לתת כיום שירותי אינטרנט ללקוח עסקי גדול - גוף אשר היקף ההכנסות השנתיות שלו עומד על סך של 30 מיליון שקל לפחות. במשרד שוקלים לאפשר לחברה כניסה קמעונאית גם לתחום המגזר העסקי בינוני. עסק בינוני מוגדר כמי שבבעלותו תעודת עוסק מורשה והממוצע השנתי של חשבונותיו החודשיים בחברה מיום הצטרפותו לשירות צפוי להיות לכל הפחות 2,000 שקל ללא מע"מ.

 

IBC הוקמה ביולי 2013 כחברת תשתית אינטרנט שלישית לצד בזק ו-HOT, במטרה לקדם תחרות שתוביל לשיפור תשתיות התקשורת בישראל. החברה החלה להקים על גבי רשת חברת החשמל תשתית סיבים אופטיים, היכולים לספק אינטרנט אולטרה מהיר עד 1 ג'יגה. המיזם לא הצליח להתרומם בשנותיו הראשונות ונקלע לבעיות כספיות ובשנה שעברה נרכש על ידי סלקום וקרן תש"י בשותפות של 70%, כאשר 30% יוותרו ברשות חברת החשמל. במקביל, סלקום מיזגה את פעילות הסיבים שלה לתוך המיזם, הכולל כיום כ-300 אלף משקי בית מונגשים. משרד התקשורת אישר לחברה פריסה של 40% בלבד תוך עשור. בספטמבר 2019 מונה אמיר לוי למנכ"ל החברה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x