$
הייטק והון סיכון

פרשנות

רכישת ארמיס עשויה להיות העסקה שתשנה את תעשיית ההייטק הישראלית

למרות שפע של אקזיטים מרשימים, אין הרבה עסקאות שניתן לומר עליהן שהתעשייה השתנתה בעקבותיהן. עסקת הרכישה מוכיחה שגם קרן השקעות עשויה להיות רוכשת טובה שתשביח את החברה

מאיר אורבך 11:5207.01.20
האם העסקה למכירת ארמיס היא העסקה שתשנה את ההייטק הישראלי? יש סיכוי גדול מאוד שכן. אבל זאת רק אם עוד יזמים יסתכלו על החברה ויבינו שלפני מכירה לענקית טכנולוגיה בסכום עצום ככל שיהיה יש עוד אפשרות שבעיקר דורשת מהחברה להיות הגורם שישנה את לחלוטין את התחום בו היא פועלת. 

אין הרבה עסקאות בהייטק המקומי שניתן לומר שהתעשיה השתנתה לאחריהן. הראשונה היתה עסקת ICQ שהיתה למעשה האקזיט המדהים הראשון, העסקה השניה אחריה היתה המכירה של waze לגוגל. זו גרמה לרבים להאמין שאפשר למכור חברה ישראלית במעל למיליארד דולר; לאחר מכן, מכירת מובילאיי ב-15.3 מיליארד דולר גרמה לתעשיה להבין שמישראל יכולה לצאת לא רק חברה של מיליארד דולר, אלא חברה בסכום שלא היה קיים עד כה, ובגלל שהרוכשת אינטל האמינה שמובילאיי היא העתיד שלה בעולם הרכב.

 

הרכישה של ארמיס היא סיפור אחר לגמרי. ארמיס באה מתחום שבו יש הרבה מאוד אקזיטים, עולם הסייבר. התפישה של מרבית המשקיעים והיזמים בעולם הסייבר היא שמדובר בעולם שניתן לעשות בו עסקאות נאות ומוצלחות אך לא עסקאות ענק. הראייה לכך היא שהעסקאות המשמעותיות ביותר שנעשו בישראל היו במאות מיליוני דולרים לכל היותר והן היו נדירות. מרבית חברות הסייבר הישראליות נמכרות בסכום של עד 100 מיליון דולר. עסקאות של 200-500 מיליון דולר מאוד נדירות. בשנה האחרונה היו שתיים כאלה: האקזיטים של דמיסטו וטוויסט לוק שנמכרו בסכומים של מעל ל-400 מיליון דולר. נאה אך עדיין לא אקזיט של מיליארד דולר.

טדי ווארדי, שותף בקרן אינסייט טדי ווארדי, שותף בקרן אינסייט צילום: Ben Asen

 

בראיון שהעניק בעבר טדי ווארדי, שותף בקרן אינסייט שרכשה את ארמיס, לכלכליסט, הוא אמר שסייבר הוא כן מקור לחברות ענק ובישראל יש כמה וכמה חברות שמתאימות להגדרה הזו. כבר אז סימן ווארדי את ארמיס כמועמדת להגדרה. סייבר הוא כיום לא רק האיום הגדול ביותר על תעשיית ההייטק הוא גם ההזדמנות הגדולה ביותר שלה. עסק שלא מגן על עצמו בצורה נכונה, צורה שמצד אחד נותנת את ההגנה היעילה אבל מצד שני מאפשרת המשך קיום עסקים כרגיל לא ישרוד בעתיד - אפילו אם יש לו את הטכנולוגיה המדהימה ביותר ואת השירות הנפלא ביותר.

 

ארמיס הבינה את זה כבר מזמן. הפתרון שהיא מציעה אינו פתרון שמעיק על העסק או דורש ממנו תשומות. אלא שמשתלב בקלות ושומר על כל אותם מכשירים אשר דרכם יכולים האקרים לחדור אל העסק ולמוטט אותו. בין אם זה בית חולים, מפעל או סתם חברה פיננסית שלא חשבה שצריך לאבטח את המדפסת.

 

הרכישה של ארמיס על ידי שתי קרנות צמיחה ענקיות, אינסייט שביצעה את מרבית הרכישה ולצידה G Capital, קרן ההשקעות של גוגל, משנה את התפיסה הרווחת בתעשיית ההייטק הישראלית לחלוטין. לא רק שניתן להקים חברת סייבר ששווה מיליארד דולר אלא ניתן להמשיך לפתח אותה לא תחת כנפיה של ענקית טכנולוגיה. ארמיס נמצאת רק בתחילת דרכה ושווי של מיליארד דולר לחברה עוד עשוי להתברר כמציאה, אם תוך מספר שנים החברה תגיע להנפקה ,או למכירה לקרן ענקית אחרת בסכום שיגרום למיליארד הדולר ששולמו עבורה להיראות נמוך במיוחד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x