$
הייטק והון סיכון

Breez הישראלית מנסה להפוך את התשלום בביטקוין לקל ופשוט

האפליקציה של החברה מאפשרת העברת ביטקוין מהירה בין המשתמשים כמו באפליקציות התשלומים. היתרון שלה הוא בשמירה על עיקרון הביזור של מטבעות הקריפטו בניגוד למתחרים

הגר רבט 19:3205.12.19

חברה ישראלית צעירה רוצה לשנות מהיסוד את אופן השימוש בביטקוין ולהפוך אותו למטבע עובר לסוחר. Breez שהוקמה ב-2017, פיתחה אפליקציה ראשונה מסוגה להעברת ביטקוין מהירה בין משתמשים ולתשלום מול בתי עסק.

משקיעים בביטקוין אוהבים לדבר על המפכה שהוא חולל בעולמות המטבע והתשלומים, אבל בפועל ביטקוין לא משמש כאמצעי תשלום נפוץ, העברות המטבע הן תהליך ארוך שכרוך בעמלות משמעותיות והרשת כולה לא ערוכה לביצוע של יותר ממספר זעום של עסקאות בכל דקה.

האפליקציה של בריז מאפשרת העברה קלה של ביטקוין בין משתמשים האפליקציה של בריז מאפשרת העברה קלה של ביטקוין בין משתמשים צילום: שאטרסטוק

 

״חסרים שני אלמנטים להשלים את מהפכת הביטקוין: חווית משתמש נוחה וספקי רשת״ אומר לכלכליסט רועי שיינפלד, מייסד-משותף של בריז. השימוש באינטרנט, הוא מסביר, הפך פופולרי רק בשנות התשעים כשספקי הרשת הקלו על החיבור הביתי, אבל בביטקוין המתווכים הללו עדיין לא קיימים ויש לעבור מספר מכשולים בכל פעם שמבקשים לבצע עסקה במטבע.

 

האפליקציה של בריז מבקשת לבטל את המכשולים הללו. גרסה ראשונית של האפליקציה מאפשרת העברות ביטקוין מהירות בין משתמשים, בדומה לאפליקציות העברות תשלום פופולריות כמו ביט בישראל או Venmo בארה״ב, אבל גם מהווה זירת מסחר לרכישת מוצרים בתוך האפליקציה, אפילו ברגר קינג או אמזון, באמצעות תלושי שי מיוחדים הנרכשים באפליקציה.

 

במהלך השנה הקרובה מעונים בחברה להשלים גם את הפיתוח שמאפשר תשלום בבתי עסק. לפי נתוני החברה לאפליקציה 2,500 משתמשים שביצעו בה מעל ל-25 אלף עסקאות בהיקף של מעל ל-10 ביטקוין (כ-75 אלף דולר). היתרון של החברה הישראלית על פני המתחרות שלה הוא בכך שהיא שומרת על עקרון הביזור של הביטקוין, להבדיל מאפליקציות תשלום אחרות שמאחסנות אצלן את המטבע ובכך למעשה מהוות גורם ריכוזי. החברה גייסה עד כה סבב סיד בסך 1.5 מיליון דולר משורה של משקיעים זרים.

x