$
חדשות טכנולוגיה

סינגפור אילצה את פייסבוק להוציא הודעת תיקון לפוסט של משתמש

הרשת החברתית מסרה כי הוציאה את ההודעה לפוסט, לפיו חושף שחיתויות במדינה נעצר ובוצעה הונאת בחירות, זאת בטענה כי הוא "כולל אינפורמציה שקרית"; ההודעה שובצה בתחתית הפוסט, ללא שינויים בטקסט עצמו

שירות כלכליסט 18:5130.11.19
התערבות בהוראת המדינה: פייסבוק מסרה היום (שבת) כי בהתאם לבקשת הממשל בסינגפור היא הוציאה הודעת תיקון לפוסט של משתמש, לפיו חושף שחיתויות במדינה נעצר. החברה קראה במקביל לנקוט בגישה מדודה כלפי יישום חוקי ה"פייק ניוז" החדשים שהוצאו במדינה זו, כך לפי CNBC.

 

 

 

"פייסבוק נדרשת, על פי חוק, להודיע לכם כי הממשל בסינגפור טוען שהפוסט המדובר כולל אינפורמציה שקרית". כך לפי ההודעה, אשר זמינה רק למשתמשי פייסבוק בסינגפור, ושובצה בתחתיתו של הפוסט המקורי, ללא שינויים בטקסט.

 

 צילום: canva

 

הממשל בסינגפור הודיע אתמול כי הנחה את פייסבוק "לפרסם הודעת תיקון" על פוסט מה-23 בנובמבר שכלל האשמות הנוגעות למעצרו לכאורה של חושף שחיתויות, והונאת בחירות. סינגפור, שצפויה ללכת לבחירות כלליות בחודשים הקרובים, טענה שהאשמות הן "שקריות" ו"גסות" והורתה תחילה למשתמש, אלכס תאן, אשר מנהל את הבלוג State Times Review לפרסם הודעת תיקון לפוסט.

 

תאן, שאינו גר בסינגפור וטוען שהוא אזרח אוסטרליה, סירב תחילה, וכעת הרשויות מסרו שהוא נמצא תחת חקירה.

 

פייסבוק מסרה עוד כי "כפי שנדרש לפי החוק של סינגפור, החברה הוסיפה הסבר לפוסטים האלו, אשר לגביו קבע הממשל כי הוא מכיל מידע שקרי. מאחר שאלו הימים הראשונים מאז נכנס החוק לתוקפו, אנו מקווים כי הבטחת הממשלה בסינגפור שלא תפגע בחופש הביטוי תיושם בצורה מדודה ובשקיפות מלאה".

 

כמה משתמשים סינגפורים אמרו כי אינם יכולים לראות את הודעת התיקון, ופייסבוק לא יכלה להסביר באופן מיידי מדוע.

 

פייסבוק חוסמת לעתים קרובות תוכן שממשלות טוענות כי הוא מפר את החוקים המקומיים. לפי דו"ח השקיפות של החברה, עד יוני השנה, טיפלה פייסבוק בקרוב ל-18 אלף מקרים כאלו.

 

החוק הסינגפורי הוא הראשון אשר דורש מפייסבוק לפרסם הודעת תיקון כאשר היא נדרשת לכך מצד הממשלה.קואליציית האינטרנט האסייתית - איגוד של חברות אינטרנט וטכנולוגיה - טוענת כי מדובר ב"חקיקה מרחיקת הלכת ביותר בתחומה עד עתה", וקבוצות העוסקות בזכויות אדם טענו כי הוא יכול לערער את החופש באינטרנט, לא רק בסינגפור אלא גם במקומות אחרים בדרום מזרח אסיה.

 

במקרה הנוסף אשר נבחן תחת החוק הזה, אשר מכסה הצהרות המתפרסמות במדינה, גם אם במקור הגיעו מחוצה לה, נאלץ הפוליטיקאי בראד בויאר מהאופוזיציה להיענות במהירות לבקשה לתיקון.

 

טווח העונשים למי שעובר על החוק נע בין מאסר של עד 10 שנים או קנס אשר יכול להגיע למיליון דולר סינגפורי שהם 733 אלף דולר אמריקאי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x