$
הייטק והון סיכון

יין בריא ואפליקציית ריקוד: 19 סטארט-אפים במחזור הראשון של אקסלרייט בגליל

אירוע הסיום של יוזמת המאיצים לפיתוח סטארט-אפים בפריפריה נערך בקריית שמונה. בין הסטארט-אפים שהוצגו בו יש 8 מיזמי פודטק

הגר רבט 12:0828.11.19

אירוע לציון סיום המחזור הראשון של המאיץ אקסלרייט נערך היום (ה') בקריית שמונה. מדובר באחד מ-20 המאיצים שקמו במסגרת "מעוף-טק" התוכנית של משרד הכלכלה והתעשייה והסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים. בתחילת השנה הכריז משרד הכלכלה על הקצאת תקציב ייעודי של כ-28 מיליון שקל לתקצוב 20 מאיצים באזורי עדיפות לאומית במטרה לייצר סביבה תומכת לפיתוח סטארט-אפים מקומיים בפריפריה.

 

תוכנית "יוזמה לאומית" של אראל מרגלית ועמותת בוגרי 8200 הם שזכו במכרז להפעלת 2 מחזורים בקריית שמונה ומחזור אחד בחצור. תקציב ההפעלה, המוערך ב-1.3 מיליון שקל לכל שני מחזורים, הינו הקצאה ממשלתית. בין השאר פועלים היום מאיצים דומים בערים רמלה, לוד, טבריה וירושלים.

 

מארגון "יוזמה לאומית" נמסר כי לתוכנית פנו 140 סטארט-אפים מכל הארץ ו-19 מהם מסיימים כעת מחזור ראשון, מתוכם 8 מיזמי פודטק שנולדו וצמחו בגליל, רובם החלו ממחקרים שבוצעו בחוג למדעי המזון של מכללת תל חי. בין הגופים שליוו את הסטארט-אפים, נמסר, פייסבוק, אמזון, דלויט, כמובן JVP , מכון המחקר מיגל, וקהילת "פודטק ישראל" שליוותה את מיזמי הפודטק לאורך כל השנה, וסייעה בפיתוח העסקי ופיתוח מוצר.

יזמיות ויזמי אקסלרטור גליל יזמיות ויזמי אקסלרטור גליל צילום: סטודיו גולן

 

על מנת לעודד את המיזמים השונים להעתיק את הפעילות לאזור הגליל לאחר סיום המאיץ, משרד הכלכלה מציע לחברות בצמיחה שמעסיקות מעל 10 עובדים חבילת הטבות הכוללת סבסוד יחסי של שכר, הקצאת קרקע בחינם והשתתפות של 30% אחוז בהקמת מפעל, ו-50% אחוז מענק לשיווק בינלאומי .

 

רן קויתי, מנהל הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה והתעשייה מסר: "המאיץ הטכנולוגי בקריית שמונה וחצור הגלילית, מספק מעטפת של שירותים וליווי ליזמים שכוללת בין היתר סביבה יזמית, סיוע בפיתוח העסק, ייעוץ עסקי וכדומה. אנחנו גאים להגיע לקו הסיום של המאיץ עם 19 מיזמים מוצלחים שכן עידוד יזמות וקידום עסקים קטנים ובינוניים מהווים מטרה לאומית חיונית לקידום הכלכלה והמשק כולו. באמצעות התוכנית, אנו מצליחים להעניק כלים, להסיר חסמים ולשלב יזמים חדשים ורוח צעירה בעולם ההייטק".

 

בין הסטארט-אפים שסיימו את המחזור הראשון של התוכנית חברת NutriLees שפיתחה תהליך יחודי המאפשר להפוך פסולת רעילה הנותרת בתהליך ייצור יין, למקור מזון עשיר בחלבונים מלאים, סיבים תזונתיים, עשיר במגוון חומצות אמינו חיוניות ומינרלים. אבל היא לא היחידה שעוסקת בתחום היין, חברת Super Wine שפיתחה טכנולוגיה להגברת ריכוז "מולקולות הזהב" בענבים ליצירת יין בריא יותר המוגדר כ- super food. הטכנולוגיה האורגנית שמשתלבת בתהליך ייצור היין יכולה להיות מיושמת על פירות נוספים.

 

בוגרות נוספות של המאיץ הן DANCE DEMY, שפיתחה אפליקציה ללימודי ריקוד, זו קוראת את התנועות ומעניקה פידבק מיידי. המערכת מבוססת על מאגר גדול של מורים מקצועיים לריקוד המעלים קורסים לאפליקציה ומצרפים הסבר על כל תנועה. חברת UPSELLON מתמקדת בעסקים המוכרים מעל הפלטפורמה של אמזון. היא מספקת להם מידע בזמן אמת על חשיפת המוצר, מיצובו מול המתחרים, גודל השוק ופעילות המתחרים.

במרכז: אראל מרגלית, אביחי שטרן ראש עיריית קריית שמונה ואנשי משרד הכלכלה במרכז: אראל מרגלית, אביחי שטרן ראש עיריית קריית שמונה ואנשי משרד הכלכלה צילום: סטודיו גולן

 

חברת ATTIS פיתחה מערכת טכנולוגית המונעת אובדן תוצרת חקלאית באחסון והובלה כתוצאה מבקטריות ופטריות. המערכת פועלת על ידי שחרור מבוקר של חומרים טבעיים המחקים את מנגנון ההגנה הטבעי של הפרי או הירק. שוק הפירות והירקות בעולם מוערך בכ-800 מיליארד דולר וסכום אובדן התוצרת כתוצאה מנזקי בקטריות ופטריות הינו כ- 170 מיליארד דולר. חברת PEAS OF BEAN לעומתה מפתחת טכנולוגיות ושיטות ייצור ייחודיות להארכת חיי מדף של מוצרי מזון מצוננים, ומבוצעות ללא פיסטור וללא שימוש בחומרים משמרים.

 

מתוך 20 הסטארט-אפים שלקחו חלק במחזור הראשון של המאיץ, חמישה מהם מובלים על ידי יזמיות, וב-11 מתוכם נשים מהוות חלק מצוות המייסדים. בנוסף כולל המחזור סטארט-אפ אחד של יזמים בני האוכלוסיה הערבית ושניים של יזמים מהאוכלוסיה הדתית. "האקסלרטורים של מעוף טק בקריית שמונה ובחצור הגלילית מהווים אבן דרך משמעותית ביצירת אקוסיסטם אזורי של חדשנות ויזמות, כחלק מהחזון להפיכת הגליל העליון למוקד מוביל, שימשוך חברות ויעודד יזמים לפעול ולחיות בגליל״ מסרה אתי גוטמן, מנכ"לית מעוף גליל גולן והעמקים.
x