$
חדשות טכנולוגיה

חמי פרס בראיון ראשון לאחר המיזוג: "החברות מיצו את כל זוויות ההתנגחות"

אחד המכשולים הגדולים בדרך למימוש המיזוג בין טאבולה ואאוטבריין היה ריבוי המשקיעים בשתי החברות; פרס, שותף מייסד בקרן ההון־סיכון פיטנגו, אחת המשקיעות הראשונות בטאבולה: "זה חיבור מתבקש"

מאיר אורבך 12:3106.10.19

אחד המכשולים הגדולים בדרך למימוש המיזוג בין טאבולה ואאוטבריין היה ריבוי המשקיעים בשתי החברות. לאורך השנים גייסו שתי החברות מעל ל־300 מיליון דולר במשותף משורה ארוכה של משקיעים מובילים אשר כוללים משקיעי הון סיכון, משקיעים אסטרטגיים ופיננסיים.

 

חמי פרס. מראשוני המשקיעים בטאבולה חמי פרס. מראשוני המשקיעים בטאבולה צילום: אוראל כהן

 

בראיון ראשון לאחר המיזוג מספר חמי פרס, שותף מייסד בקרן ההון־סיכון פיטנגו, אחת המשקיעות הראשונות בטאבולה, על נקודת המבט של הקרן שהשקיעה בחברה מיליוני דולרים על המיזוג. "אתה עובד בשוק מאוד קשה כדי להיות שונה ושתי החברות לא כאלה שונות", אמר פרס ל"כלכליסט". "אני שמח שהן התגברו על כל הקשיים והמכשולים, זה היה צעד נכון מכל הבחינות. זה חיבור מתבקש, בעיקר לנוכח העובדה ששתי החברות כבר מיצו את כל זוויות ההתנגחות".

 

פרס הוסיף כי הוא "מאמין גדול בפתגם שאם אתה רוצה ללכת מהר, תלך לבד, ואם אתה רוצה ללכת רחוק, כדאי שתלך עם אנשים ואני שמח שגם שתי החברות הבינו את זה".

 

בהתייחסו לעתיד שיוליד המיזוג אמר פרס כי "ניתן לחבר את הדנ"א של שתי החברות. אני מאוד אופטימי וחושב שהחברה הממוזגת תהיה חברה טובה וחזקה. הדנ"א של החברה כל כך שונה מפייסבוק וגוגל. הם יכולים לפתוח את העולם למשתמשים שלא רוצים להיות לכודים בתוך שתי הענקיות".

 

למרות שהוא משקיע של טאבולה שתקבל 70% מהחברה החדשה, חמי לא חושב שאחת החברות מובילה את המיזוג. "החברות הבינו שהמיזוג מביא ערך עצום לשתיהן. היתה הכרה שחיבור הוא ניצחון הדדי", אמר.

 

חמי סיכם כי "שתי החברות בנו ערך. בשלו התנאים אחרי שחזרו לשולחן המשא ומתן והבינו שיש ערך עצום למהלך, ונהיה לא הגיוני ללכת על מיזוג".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x