$
תקשורת

משרד האוצר: "אין כשל שוק בתקשורת. מדובר בהחלטות עסקיות של החברות"

באגף תקציבים מתייחסים למשבר בשוק הסלולר: "תפקידנו לבחון רפורמות מבניות במשק, וכרגע אין צורך בהתערבות של הממשלה"

אדריאן פילוט ואביאור אבו 08:1425.09.19

"אין כשל שוק בענף התקשורת. אם החברות נדרשות היום להתייעל זו החלטה עסקית שלהן. לא ראינו אותן מגיעות אלינו כאשר הרווח למניה שלהן היה גבוה, ואין כל סיבה שנתערב עכשיו לטובתן". כך אמרו אתמול (ג') ל"כלכליסט" בתגובה לאירועים האחרונים המתרחשים בשוק התקשורת באגף התקציבים במשרד האוצר.

 

"התפקיד שלנו הוא לבחון רפורמות מבניות במשק, וכל עוד אין כשל שוק – אין צורך בהתערבות של הממשלה. כרגע אנחנו לא רואים ירידה בהשקעות בתשתית, ולגבי דור 5 - בכוונתנו לתת תמריצים למי שיקדים וישקיע בגלל הרצון שלנו לזרז את קצב ההשקעות".

 

הפגנת עובדי פלאפון השבוע. צעדי המחאה יוחרפו הפגנת עובדי פלאפון השבוע. צעדי המחאה יוחרפו צילום: אגף הדוברות בהסתדרות

 

על רקע התחרות הגוברת בענף הסלולר בשנים האחרונות, ביקשו חברות סלקום וגולן טלקום להתמזג לפני ארבע שנים. אגף תקציבים במשרד האוצר פרסם בשעתו מסמך התנגדות למיזוג שכותרתו היתה: "מתווה להמשך התפתחות התחרות בשוק הסלולר בישראל". העבודה שנכתבה על ידי מי שהיה בשעתו ראש אגף תקציבים, אמיר לוי (שכיום מכהן כמנכל חברת הסיבים בה שותפה סלקום), תמכה בעמדתו הנחרצת בשעתו של שר האוצר משה כחלון על כך שיש להתנגד לעסקת המיזוג בין סלקום לגולן טלקום.

 

מנכ"ל סלקום ניר שטרן, הגיב בשעתו בביקורת חריפה לאגף התקציבים באוצר במכתב ששלח למשרד ראש הממשלה, האוצר והתקשורת וההגבלים העסקיים, בו ציין כי "נשמטה מידיו של אמיר לוי ההזדמנות המתבקשת והמתחייבת מאליה לשמוע את עמדת הזוג המתבקש להתחבר עוד בטרם יחליט האגף ויבקש להוביל לביטול חיבור זה". בנוגע לאפשרות של מיזוג אפשרי כיום בין שני חברות תקשורת, אמרו אתמול ל"כלכליסט" באגף תקציבים כי "כל מקרה ייבחן לגופו".

 

חשיפת "כלכליסט" אתמול על הפיטורים הצפויים בסלקום הבעירה מאבק בקרב העובדים, שמצטרף לקרב שהחל עוד קודם של עובדי פלאפון. גם בהסתדרות החריפו אתמול את הטונים ושלחו חיצי בקורת למשרד התקשורת ולחברות הסלולר בטענה שלא ייתכן שבסופו של תהליך העובדים ישלמו את מחיר התחרות. משרד התקשורת מצידו הבהיר אתמול שלא יתערב בנעשה בחברות הסלולר, ורמז כי לא יכנס לפיקוח על המחירים, אולם הביע נכונות כלשהי להקל על החברות באופנים אחרים.

 

"בהסכם האחרון לפני שלושה חודשים העובדים הסכימו להחליף את תוספת השכר על סך 12 מיליון שקל שלהם באופציות כדי שזה יכנס לתזרים של החברה ומתוך רצון לסייע, מתוך אהבה לחברה", אומרת מיה יניב, ראש ועד העובדים של סלקום. "חלק מההסכם כלל ועדה צמודת דירקטוריון בה מדווחים לוועד עמי אראל היו"ר וניר שטרן המנכ"ל על כל שינוי כיוון בחברה, במובן של שקיפות. לפני שבועיים־שלושה ישבנו יחד והם לא הזכירו שום צעד של התייעלות למרות שדיברנו על המשבר בשוק. שטרן אמר שהוא רוצה להביא חברה חיצונית שתעשה בדיקה. הסיכום היה שכל דו"ח שהחברה תוציא, יושבים ומדברים עליו יחד. אתמול אני מוצאת עצמי אחרי הרמת כוסית קוראת בעיתון על תוכנית ההבראה. זה סגנון ניהול מונופוליסטי. מעבר לכך, אדוארדו אלשטיין הבעלים צריך לשים את הדירקטוריון בפוליגרף ולהבין מי המדליף הפושע".

 

יחיאל שמן, ראש ועד העובדים של פלאפון, אמר אתמול ל"כלכליסט" כי "פתחנו ביום חמישי בשביתת אזהרה ושלחתי את כל החבר'ה הביתה. השבתנו הפעילות בשישי והתחלנו עיצומים חריפים מיום ראשון ואנחנו מעלים את הקצב ואם צריך נגיע להשבתה של החברה. וזה לא בגלל מצב השוק. זה בגלל שהחברה מתנהלת בצורה קטסטרופלית. מנהלים איתי מו"מ בכוחניות. תוך כדי המו"מ הם יוצאים באופן חד צדדי וסוגרים יחידות, מפטרים עובדים זמניים כדי לייצר לחץ שנחתום על איחוד בין החברות הבנות שתוביל לצמצום עובדים. הם רוצים לפטר יותר מרבע מהחברה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x