$
חדשות טכנולוגיה

ג'ק מא: AI תאפשר לנו לעבור לשבוע עבודה של 12 שעות

מייסד עליבאבא, תומך נלהב של שעות העבודה הקיצוניות בסין, הסביר שחידושי אוטומציה וחינוך יאפשרו לאנשים לעבוד רק שעות ספורות בכל יום. דבריו נאמרו בכנס AI בשנגחאי, בו השתתף גם אלון מאסק

שירות כלכליסט 11:4929.08.19

מייסד עליבאבא ג'ק מא, שידוע כתומך נלהב של תרבות העבודה הנוקשה של סין, טען כי התקדמות בתחום הבינה המלאכותית תאפשר לשנות את המצב באופן קיצוני; בנאום שנשא בכנס AI בשנגחאי טען שחידושי אוטומציה יאפשרו לאנשים לעבוד רק 12 שעות בשבוע.

 

 

מא התייחס לחשמל כדוגמה לאופן שבו התפתחויות טכנולוגיות מפנות זמן לפנאי. "הכוח של החשמל הוא שהוא מעניק לאנשים יותר זמן כך שהם יכולים לצאת לקריוקי או לרקוד בערבים. אני חושב שבזכות הבינה המלאכותית לאנשים יהיה יותר זמן ליהנות מכך שהם אנושיים", אמר. "בעשר או עשרים השנים הבאות, כל אדם, מדינה, ממשלה צריכים להתמקד בביצוע רפורמות במערכת החינוך, לוודא שהילדים שלנו יוכלו למצוא עבודה, אבל עבודה שדורשת רק שלושה ימים בשבוע, ארבע שעות ביום. אם לא נשנה את מערכת החינוך שלנו, נהיה בבעיה".

 

ג'ק מא ג'ק מא צילום: רויטרס

 

 

מא, מורה לשעבר, תמך מוקדם יותר השנה בתרבות העבודה השנויה במחלוקת בסין של 12 שעות ביום ושישה ימים בשבוע (תרבות המכונה 996). בפוסט שפרסם בבלוג, דחה מא טענות של תומכים ביום עבודה בן שמונה שעות. "אני לא מודאג מהעבודות", אמר מא היום (ה'), והדגיש כי להערכתו הבינה המלאכותית תסייע לבני האדם ולא רק תגזול מהם את הפרנסה. "למחשבים יש רק שבבים, לבני האדם יש גם לב. הבינה מגיעה מהלב".

 

 

 

מא טען שמערכת החינוך בכל העולם מיושנת ומתאימה לעידן התעשייתי. לדבריו, מערכות החינוך צריכות לסייע לתלמידים להיות יצירתיים יותר. באירוע השתתף גם מנכ"ל טסלה אלון מאסק, שהסכים עם דברי מא וסיפר על פרויקט Neuralink שלו, שנועד לחבר בין המוח והמחשב. "הדרך שבה מערכת החינוך עובדת כיום, היא בפס רוחב נמוך במיוחד", הוסיף מאסק. "עם ניורלינק אפשר יהיה להוריד כל נושא באופן מיידי, זה יהיה כמו המטריקס".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x