$
המדריך

בדיקת כלכליסט

סמסונג גלקסי A70: פנטסטיק פלסטיק

מכשיר הביניים החדש של סמסונג נראה יקר בהרבה ממה שהוא, עם מסך עצום של 6.7 אינץ', מצלמה עם שלושה חיישנים, וגוף זכוכיתי למראה; בשטח, הגוף הוא רק פלסטיק משוכלל והמצלמה מזדחלת. ואולם, עדיין מדובר בטלפון מרשים, נאה ומשתלם

רפאל קאהאן 16:5328.08.19

 


 

 

 

סמסונג שינתה כיוון בשנה האחרונה: במקום סדרות סמארטפונים רבות, שנטו לדרוך אחת על הרגליים של השנייה, עשתה הפרדת כוחות: סדרות S ו-Note עדיין בצמרת ועדיין עולות יותר מרוב המכשירים האחרים בשוק, סדרת הביניים A תציג טלפונים ב-1,300 עד 2,500 שקל, ותחתיה תשב סדרת M המוזלת במיוחד.

 

 

האתגר המרכזי נמצא דווקא במגרש של A: זהו טווח מחירים בו מתחרים מכשירי עילית סיניים של שיאומי או וואן פלוס, ולא קל לבדל את המוצר שלך משלהם. מה עושים? משיקים סמארטפון שנועד להציג משהו שאין לרוב המתחרים מסין: תחושה יוקרתית, כזו שמפתיעה ברמת המחיר הזו. ואת זה בדיוק נועד להשיג הגלקסי A70.

 

 

נעים להכיר: Galaxy A70 נעים להכיר: Galaxy A70 צילום: ניצן סדן

 

 

עיצוב ומבנה: גלאסטיק

 

איך גורמים לסמארטפון להיראות יוקרתי במבט ראשון, בלי להשקיע יותר מדי בחומרים יקרים? סמסונג הצליחה: ל-A70 יש מסך ענק בעל שוליים דקים יחסית, ומסגרת בעלת מראה מתכתי. הגב נראה עשוי זכוכית באיכות גבוהה, עם צבעים בולטים.

 

 

גדול ומרשים למראה. A70 גדול ומרשים למראה. A70 צילום: ניצן סדן

 

 

אבל לא תמצאו במעטפת המכשיר לא אלומיניום או מתכת אחרת ולא זכוכית: הכל פלסטיק. פלסטיק איכותי ביותר, שיוצר ועוצב כך שייראה בדיוק כמו זכוכית. Glasstic, קוראת לזה סמסונג. לצד המחיר, ישנו יתרון נוסף: גוף קל יותר, שמשקלו עומד על 183 גרם בלבד.

 

 

גלאסטיק גלאסטיק צילום: ניצן סדן

 

 

אבל לפלסטיק יש מגבלות: זה לא חומר לטווח ארוך. רוב הסיכויים שהציפוי המבריק שלו יסבול מהיעלמות הדרגתית - בעיקר אם אתם נוטים להתאכזר לטלפונים שלכם. בנוסף, ה-A70 אינו עמיד במים ואבק, ותקבלו טלפון שצריך להשגיח עליו היטב.  

 

תצוגה וממשק: כמו גדולים 

 

ל-A70 יש מסך עצום: 6.7 אינץ', גדול משל מכשירי גלקסי S10, וכמעט כמו של ה-Note 10 Pro המרשים שהושק לאחרונה. זהו מסך מצוין בטכנולוגיית AMOLED, מהטובים ביותר שתמצאו בקטגוריית מכשירי הביניים. הבהירות שלו גבוהה מאוד והוא נוח לקריאה גם תחת תאורה ישירה, ותוכלו גם לצפות בסרטונים בשמש בבירור.

 

 

צבע באיכות מעולה צבע באיכות מעולה צילום: ניצן סדן

 

 

אפילו כיול הצבעים מצוין, ויספק גם עיניים מפונקות. הרזולוציה עומדת על Full HD, קצת נמוך בשביל כזה מין קולנוע סלולרי, אך לא מרגישים בכך על אף גודלו של המסך.

 

ממשק המשתמש של סמסונג, ONE UI, לא משתנה בין הדגמים השונים של החברה, והוא פועל על גבי אנדרואיד 9 ומספק ביצועים חלקים במעבר בין מסכי הבית או בכניסה לחלון האפליקציות.

 

 

הממשק פשוט ונקי למדי הממשק פשוט ונקי למדי צילום: ניצן סדן

 

 

אך לא הכל טוב: למרות שיש כאן סורק טביעות אצבע מתחת למסך, מדובר באחד הגרועים שראיתי. יכולת הזיהוי שלו בינונית ומטה, ונדרשתי באופן קבוע לנסות פעמיים-שלוש כדי שיועיל בטובו לשחרר את נעילת הטלפון.

 

 

עובד, אבל בניסיון שלישי עובד, אבל בניסיון שלישי צילום: ניצן סדן

 

  

מצלמה: בזבוז של חיישנים

 

מכשירי סמסונג השתפרו מאוד בתחום יכולות הצילום בדורות האחרונים: בגבו של ה-A70 תמצאו מצלמה ראשית של 32 מגה-פיקסל, לצידה מצלמת 8 מגה-פיקסל עם עדשה רחבה ומצלמת 5 מגה-פיקסל עם חיישן עומק שדה.

 

 

מצלמות ה-A70 מצלמות ה-A70 צילום: ניצן סדן

 

 

התמונות שתקבלו יהיו כברירת מחדל, ברזולוציית 12 מגה-פיקסל. ניתן להעלות את הרזולוציה, אך מערך הצילום יכביד על הטלפון ותצטרכו להמתין שניה ואפילו שתיים מרגע הלחיצה ועד להצגת התצלום. בנוסף, צילום ברזולוציה גבוהה יותר לא יאפשר תמיכה ב-HDR, מה שיפגום בעושר התמונה.

 

 

איכות התמונה לא רעה איכות התמונה לא רעה צילום: ניצן סדן

 

 

איכות התמונה טובה באור יום, הצבעים מדויקים, הניגודיות טובה והטווח הדינמי מזכיר מצלמות של מכשירים יקרים יותר. ומה קורה כשמצלמים בזווית רחבה? התוצאות פחות מוצלחות. בנוסף, רק למצלמה הראשית יש ייצוב תמונה, כך שצילום לא יציב יפיק תמונה עם טשטושים, וצילום בלילה נראה פשוט רע.

 

 

אך זמן שמירת התמונה והצגתה בעייתי אך זמן שמירת התמונה והצגתה בעייתי צילום: ניצן סדן

 

 

מצלמת הסלפי, גם היא בעלת חיישן 32 מגה-פיקסל, מתפקדת היטב אך לא מצליחה להרשים. היתרון הגדול של ה-A70 הוא דווקא בתחום הווידאו: הטלפון תומך בכל מצבי הצילום הנפוצים ומספק איכות נדירה ביחס לקטגוריה. אפילו הסאונד מוקלט ב-256 קילו-ביט לשנייה ובסטריאו.

 

ביצועים וזמן סוללה: סוס עבודה

 

ל-A70 יש סוללה בת 4,500 מיליאמפר-שעה - חזקה מאוד בשביל טלפון ברמת המחיר הזו. היא הספיקה ליותר מיום וחצי בשימוש סביר, ושימוש קצת יותר מתון יוכל לאפשר גם יומיים בטעינה אחת. בנוסף, זמן הטעינה קצר אף יותר משל מכשירי סדרה S: ה-A70 ימלא חצי מהסוללה שלו בכ-30 דק'.

 

 

וילון ההתראות של הטלפון וילון ההתראות של הטלפון צילום: ניצן סדן

 

 

בליבו של ה-A70 פועם מעבד הסנאפדרגון 675 של קוואלקום, שמספק ביצועים טובים. הוא מגובה ב-6 גיגה-בייט של זיכרון פעולה, 128 גיגה-בייט מרחב אחסון ועוד חריץ לכרטיס זיכרון עם תמיכה בכרטיסי 1 טרה-בייט. אמנם לא מדובר במעבד עילית - אך ה-A70 לא גמגם מול שום מטלה או משימה שקיבל וצלח כל יישום בקלילות. גם משחקי מובייל נראים עליו היטב, וכיף לשחק על מסך בגודל כזה. ואולם, גוף הפלסטיק שלו מתחמם במהירות תחת עומס, ובצורה מורגשת. 

 

סיכום ואלטרנטיבות

 

ה-A70 נמכר בכ-1,600 שקל, ומספק הרבה ביחס למחיר; אין לו כמעט מתחרים בזכות המסך הענק, למעט השיאומי Mi Max 3, שהוא ישן יותר ולא מספק את אותם הביצועים. שניים אחרים הם השיאומי נוט 7 פרו או הוואווי P30 לייט, שלשניהם מפרט דומה. השיאומי מציע גוף ממתכת בעוד לוואווי יש מצלמה יותר טובה - אך שניהם צוידו במסכים קטנים יותר.

 

 

 

ישנו גם ה-A50 - שמפרטו דומה מאוד לאחיו הגדול אך עם מסך קטן יותר ובפחות כסף. לסיכום ה-A70 הוא מכשיר יעיל, נאה ובעל תכונות שלא היו מביישות מכשירים יקרים יותר. המינוסים שלו הם מצלמה מזדחלת, סורק טביעות אצבע שמגמגם וגוף הפלסטיק שנראה טוב, אך עמיד פחות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x