$
חדשות טכנולוגיה

פייסבוק ידעה על קיימברידג' אנליטיקה חודשים לפני שהצהירה

מיילים פנימיים של הרשת החברתית חושפים שהיא ידעה מה עושה קיימברידג' אנליטיקה כשלושה חודשים לפני המועד שהציגה תחת שבועה, בעדויות מול בית הנבחרים האמריקאי. כמו כן, הם מראים שהחברה לא ידעה כיצד להתמודד עם האיום ושלא היתה לה מדיניות בנושא

שירות כלכליסט 11:3425.08.19

שערוריית קיימברידג' אנליטיקה זעזעה את פייסבוק כשיצאה לאור לפני כשנה וחצי; לפי החברה, נודע לה על איסוף המידע וניצולו הקיצוני בדצמבר 2015. מסמכים חדשים שראו אור כעת מגלים שהחברה היתה מודעת לכך חודשים לפני שהודתה, עוד בספטמבר. לפי דיווח של the Verge, הרשת החברתית ומשרד התובע הכללי בוושינגטון שחררו יחדיו מיילים שמראים זאת; המידע סותר את הצהרות פייסבוק בדבר הפרשה, שחלקן ניתנו תחת שבועה בעדויות מול בית הנבחרים האמריקאי.

 

 

"אנו חושדים שרבות מהחברות האלה מבצעות דברים דומים, כאשר הגדולה והאגרסיבית ביותר היא קיימברידג' אנליטיקה, חברת מידול מידע מחשידה - בלשון המעטה - שחדרה עמוקות לתוך השוק שלנו", נכתב במייל פנימי של פייסבוק, שהועבר בין מנהלים. באותו מייל נשאל גם האם יכולה החברה לפתח תגובת נגד לסוג זה של חדירה, ומה עושה בעצם קיימברידג' אנליטיקה.

 

אלכסנדר קוגן, שגנב מידע ממשתמשים והעביר לקיימברידג' אנליטיקה אלכסנדר קוגן, שגנב מידע ממשתמשים והעביר לקיימברידג' אנליטיקה צילום: Business Insider

 

 

אך מה שההודעות החדשות שנחשפו בעצם מגלות נתון לפרשנות. בפוסט היתולי שכותרתו "מסמך המכיל את הפוטנציאל לבלבול", טוען סגן היועץ של פייסבוק פול גרוול שהמסמכים לא מוכיחים שום דבר חדש, וציין שפייסבוק ידעה על כך שאלכסנדר קוגן אסף ומכר מידע רק בדצמבר 2015, כפי שנטען לאורך הדרך. כמו כן, טען שהדיון מספטמבר 2015 הוא חלק מההאשמה נפרדת שהופנתה לקיימברידג' אנליטיקה על כך שהיא מסירה פרופילים באופן לא חוקי, אשר אינם בעלי כל חשיבות. "פייסבוק לא ידעה שקוגן מוכר מידע לקיימברידג' אנליטיקה עד דצמבר 2015. זוהי עובדה שהעדנו עליה בשבועה, שתיארנו לרגולטורים שלנו, ושאנחנו עומדים לצידה גם היום" כתב גרוול.

 

מה עושים? אין לנו כלים להעריך

 

שני דברים ברורים עולים מהמסמכים החדשים: האחד הוא שקיימברידג' אנליטיקה נמצאה על המכ"מ של פייסבוק כיוון שהפרה את מדיניותה כבר בספטמבר 2015, והשני הוא שעובדי פייסבוק לא היו ערוכים לרמת הניצול לרעה של קיימברידג' אנליטיקה (ודומותיה) של המידע של פייסבוק.

 

 

כאשר קוראים את שרשור ההודעות, אפשר לראות את עובדי פייסבוק כותבים שלא קיימת מדיניות ברורה לגבי מה מותר או אסור לאפליקציות הניתוח הפוליטי והסרת החשבונות הללו. כפי שכתב אחד העובדים ב-30 בספטמבר 2015: "אני לא מאמין שיש לנו כרגע כלים להעריך זאת, אבל ההרגשה היא שפעולת האפליקציות האלה כנראה אינה עומדת בתקנות שלנו".

 

החברה נקנסה ב-5 מיליארד דולר על חלקה בפרשה, ללא סנקציות אישיות נגד מארק צוקרברג או בכירים אחרים, וללא הטלת דופי בעדויות שנתנו בפני בית הנבחרים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x