$
הייטק והון סיכון

קרן ההון סיכון של אוניברסיטת ת''א מובילה השקעה בשתי חברות ישראליות

Tau Ventures, זרוע ההון סיכון של אונ' ת''א הודיעה על השקעה של כ-3.5 מיליון דולר בחברות Cyabra ו-Globekeeper. הראשונה נלחמת בפייק ניוז והשנייה פיתחה פלטפורמת הגנת סייבר לכוחות הביטחון

מאיר אורבך 13:2707.08.19

טאו ונצ'רס (Tau Ventures), קרן הון הסיכון של אוניברסיטת תל אביב, הודיעה היום על השקעה של כ-3.5 מיליון דולר בשתי חברות חדשות אותה היא מובילה. הראשונה חברת Cyabra, מפתחת טכנולוגיה לזיהוי פייק ניוז ופרופילים מזויפים ברשתות חברתיות, שגייסה 2 מיליון דולר. השניה היא חברת הסטארט-אפ GLOBEKEEPER, המפתחת טכנולוגית סייבר שמגנה על מכשירים של כוחות הבטחון שגייסה 1.5 מיליון דולר.

 

סייברה, שהוקמה ב-2017 על ידי דן ברמי, עידו שרגא, יוסף דאר וסנדי פרנג'י, יוצאי יחידות מודיעין, פיתחה מערכת לזיהוי פייק ניוז ופרופילים מזויפים. חברה פונה גם לשוק העסקי בו יש שפע של דיסאינפורמציה ומציעה גם להם הגנה מפני תופעת הפייק ניוז. זהו סבב הגיוס השני של החברה, ובין משקיעיה נמצאת Tau Ventures שהובילה את סיבוב הגיוס הראשון בחברה. ביחד עם סבב הגיוס הנוכחי עד כה הושקעו בחברה כ-4 מיליון דולר.

מייסדי Cyabra מימין עידו שרגא סנדי פרנג'י יוסף דאר דן ברמי מייסדי Cyabra מימין עידו שרגא סנדי פרנג'י יוסף דאר דן ברמי צילום: Yaniv Shmidt

 

החברה השניה שגייסה מהקרן של האוניברסיטה היא GLOBEKEEPER, המפתחת טכנולוגיה שמיועדת להגן על מכשירים של כוחות הבטחון. החברה גייסה בסבב הנוכחי 1.5 מיליון דולרים מטאו ונצ'רס, זוהר ועמית גילון ו-Startups 500. החברה שהוקמה בשנת 2016, על ידי היזמים דן פלג ושי סלובודוב מציעה לכל גופי הבטחון מערכת שתתאים את מערכות התקשורת מהדור הישן להתמודדות עם אתגרי הסייבר.

 

המוצר של GLOBEKEEPER מותאם לכל סוגי הסמארטפונים. התוכנה של החברה מתחברת לכל הציוד הטקטי של כוחות הביטחון ועד למצלמות הגוף של השוטרים. מעבר להגנה ולשמירה מפני מתקפות סייבר היא מאפשרת ניטור, ניהול, תפעול ואינטגרציה לכל הציוד של בזמן אמת. בחברה עובדים כיום 12 עובדים והיא כבר מוכרת את שירותיה לגופי בטחון וביון שונים באירופה, ארה"ב ודרום אפריקה. סה"כ ביחד עם סבב הגיוס הנוכחי, הושקעו בחברה כ-2 מיליון דולרים.

 

נמרוד כהן, שותף מנהל של טאו ונצ'רס אמר כי "המודל שיצרנו ביחד עם האוניברסיטה, מעניק ליזמים חיבור לגורמים באוניברסיטה, חיבור לתעשייה, גישה להון ושותפות עם גופים מרכזיים כמו שרות הבטחון הכללי וגופים מסחריים בינלאומיים. GLOBEKEEPER ו-Cyabra הן שתי חברות המתמודדות עם אתגרים טכנולוגיים מורכבים שיש להן שוק גדול ולמרות גילן הצעיר כבר הגיעו להישגים מרשימים".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x