$
הייטק והון סיכון

רשות החדשנות תקים מעבדת ביולוגיה חישובית בהשקעה של 32 מיליון שקל

המעבדה תפעל בתחומי הבריאות הדיגיטלית, הפארמה והבינה המלאכותית. הפעלתה תופקד בידי חברות ישראליות או זרות במכרז ל-5 שנים ואלה יקבלו סיוע נרחב במימונה מהמדינה

הגר רבט 12:4305.08.19

רשות החדשנות והמשרד לשוויון חברתי הודיעו היום (ב') על הקמת מעבדת חדשנות טכנולוגית בתחומי הבריאות הדיגיטלית, פארמה ובינה מלאכותית. מעבדת החדשנות תוקם ותופעל על-ידי תאגידים, ישראלים או זרים, אשר יזכו במכרז להפעלתה למשך חמש שנים.

התאגידים אשר יקימו את המעבדה יקבלו מימון להקמת התשתית הטכנולוגית והתפעול השוטף של המעבדה וכן במימון הוכחת ההיתכנות למיזמים שייקלטו במעבדה. סך התמיכה הממשלתית בתכנית הינו 32 מיליון שקל.

 

מעבדת החדשנות תכלול מעבדה חישובית ומעבדה "רטובה" עם ציוד מקיף למחקר ולפיתוח פתרונות ביו-טכנולוגיים. המימון יתוקצב עבור מיזמים שיפעלו במסגרתה, בשיעור של 33% (50% אם המעבדה תוקם בפריפריה) ובסך של עד 6 מיליון שקל. כמו כן תוענק תמיכה כספית בשיעור של 50% מהוצאות התפעול השוטף של המעבדה בסך של עד 1 מיליון שקל בשנה למשך חמש שנים, ללא דרישה להשקעה כספית במיזמים שייקלטו במעבדה. 

ד''ר אניה אלדן סמנכ''ל רשות החדשנות ד''ר אניה אלדן סמנכ''ל רשות החדשנות צילום: תומי הרפז

 

הקמת המעבדה נעשית במסגרת התוכנית הלאומית לקידום תחום הבריאות הדיגיטלית כמנוע צמיחה ואמצעי לשיפור מערכת הבריאות על פי החלטת ממשלה שהתקבלה במרץ 2018 ובה הוקצו 898 מיליון שקל לתחום. אניה אלדן, סמנכ"ל רשות החדשנות ומנהלת זירת הזנק הסבירה בשיחה עם כלכליסט: "בדקנו באיזה תחום ספציפי בבריאות הדיגיטלית יש כשל שוק והגענו למסקנה שמדובר בתחום הביולוגיה החישובית. בישראל יש כמות לא פרופורציונלית של חוקרים בעלי ידע אקדמי ומחקרי מרשים שלא תורגם עדיין להקמת תעשייה".

 

"בכוונה לא הגדרנו חברות פארמה כתנאי להשתתפות. אנחנו מחפשים שילוב של גורמים שיכול לקדם את התעשייה והתחום וזה נעשה על ידי שימוש בתוכנה למציאת רעיונות ואת ולידציה שלהם במעבדה הביולוגית".

 

ולמי תהיה בסופו של דבר בעלות על הרעיונות שיפותחו במעבדה?

"אנחנו דורשים שהבעלות תהיה של החברה שמוקמת ולא של בעלי המעבדה. גוף אקדמי למשל יכול לתת רישיון לחברה והידע שנוצר בה יכול להיות בבעלות משותפת, ובכל מקרה אנחנו דורשים מינימום 30% בעלות של תאגיד".

 

רשות החדשנות תעניק תמיכה כספית עבור פרויקטי ההוכחת ההיתכנות של המיזמים והסטארטאפים, בשיעור של 85% ובסך תקציב של עד 3 מיליון שקל, עד 24 חודשים לכל פרויקט. קול קורא יפורסם בשבועות הקרובים וברשות מצפים להתחיל לקבל פניות מחברות בתחילת השנה הבאה.

 

בדו"ח של רשות החדשנות מינואר השנה, צוין כי תחום הבריאות הדיגיטלית יחד עם ענפי הבינה מלאכותית והתחבורה הובילו בשיעור הצמיחה שלהם במספר החברות ובהיקף ההון שהושקע בהם בין השנים 2015 ו-2018, יחד עם ענפי הפינטק והסייבר הוותיקים יותר.

 

מהשרה לשווין חברתי גילה גמליאל הממונה על המטה הלאומי לישראל דיגטלית נמסר: "מעבדת החדשנות תסייע למינוף ההזדמנויות יוצאות הדופן בישראל בתחום הבריאות הדיגיטלית והביוטכנולוגיה". משר הכלכלה והתעשייה אלי כהן נמסר כי: "על רקע ההשקעה הממשלתית המשמעותית ומאגר הנתונים הייחודי לישראל, הבריאות הדיגיטלית תהיה מנוע צמיחה משמעותי לכלכלת ישראל". ממנכ"ל רשות החדשנות אהרון אהרון נמסר: "המעבדה הינה שלב ראשון ביישום אסטרגיית ה-BioConvergence אותה מובילה הרשות אשר מטרתה קידום פיתוח תרופות וטיפולים חדשניים. כל אלה מהווים מנוע צמיחה משמעותי לתעשייה בישראל וביסוסה כמובילה בתחום הביוטכנולוגיה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x