$
הייטק והון סיכון

קרדיאקסנס הישראלית: "השעון החכם שלנו יזהיר לפני דום לב"

קפצנו לבקר במשרדי הסטארט-אפ CardiacSence, שם מפתחים המהנדסים שעון חכם שלדבריהם יחליף את כל ציוד הניטור הכבד ליד מיטת בית החולים - ואפילו יצליח לחזות דום לב

מאור שלום סויסה 12:1928.07.19

 


 

 

המשרדים חברת קרדיאקסנס נמצאים באזור התעשייה של קיסריה, הרחק מהלב הפועם של סצינת הסטארט-אפים בגוש דן, ונראה שהקצב הרגוע משהו של האזור מאפיין במידת מה את הלך הרוח של הסטארט-אפ שהוקם ב-2009 ורק בימים אלו החל בעבודה על שיווק המוצר שלו. יש יאמרו שזה מאפיין בולט של חברות שמרכז העשייה שלהן הוא מכשור רפואי.

 

 

החברה שהוקמה בידי אבי שטרית, בני בטש ואלדד שמש, ומתעתדת לחולל מהפכה באופן שבו מנטרים הרופאים מדדים גופניים, בעיקר עבור חולים בסיכון גבוה הסובלים ממחלות קרדיולוגיות. המוצר שפיתחה הוא שעון חכם שמנטר מדדים כמו דופק, לחץ דם, קצב נשימה, רמת חמצן בדם וטמפרטורה. בנוסף, ביכולתו לזהות הפרעות קצב לבביות בדיוק גבוה: "אנחנו מציגים היום רמת דיוק של 99 אחוזים בזיהוי הפרעות קצב שונות כאשר אפל עומדת רק על 70 אחוזי דיוק", אמר אלדד שמש, מנכ"ל החברה.

 

השעון של קרדיאקסנס השעון של קרדיאקסנס צילום: אוראל כהן

 

 

"להם יש המון בעיות של קריאות שווא, בגלל החיישן שלהם שלא מתמודד כמו שצריך עם תנועות גוף, אנחנו פיתחנו חיישן חדש, מוגן בפטנט, שיודע להתמודד עם זה". המוצר שנחשף בפנינו הוא אב טיפוס מתקדם של השעון, והמוצר הסופי צפוי לצאת לשוק ברבעון השני של 2020.

 

על פניו המוצר הוא מכשור רפואי לכל דבר שאמור להחליף את כל המכשור הקיים שנמצא ליד מיטת האשפוז בבית החולים, בעיקר בזכות רמת הדיוק שלו: "הבעיה שאנחנו קודם כל רוצים לפתור היא חוסר הנוחות של החולה שמחובר להמון מכשירים וחוטים שמנטרים אותו אך ורק כשהוא מחובר אליהם כשהוא מאושפז. אנחנו נאפשר לחולה להסתובב חופשי בבית החולים עם הצמיד הרפואי הזה, ואם תתעורר בעיה, הצמיד ידווח באופן אוטומטי לאחיות כולל את פרטי מיקום החולה במרחב. השימוש במוצר גם יסייע לפנות אחיות למשימות דחופות אחרות מאחר ופעולת המכשיר תייתר את הצורך שלהן להגיע ולקחת מדדים מהחולים מפעם לפעם".

 

יכולת לחזות דום לב

 

לטענת אלדד השעון שלהם יכול לחזות דום לב, טענה שגרמה לנו להרים גבה ולהיזכר בחברה אחרת, SAFESKY שהבטיחה לחזות התקפי לב באמצעות מדבקה, מה שהתגלה בסופו של דבר כהונאה."היום הטכנולוגיה מספיק מפותחת כדי לייצר את השעון שלנו שעליו אנחנו עובדים כבר תשע שנים וחצי. והכי חשוב, הוא עבר ניסויים קליניים בבתי החולים איכילוב, רמב"ם ותל השומר עם 45 נסיינים בניסוי האחרון". סיפר שמש. "ב-40% מהמקרים של דום לב קיימת תבנית מסויימת שמאופיינת בדופק גבוה בה האדם לא מתמוטט מיד, אך לאחר מספר דקות יגיע דום הלב. אלגוריתם שפיתחנו מזהה את התבנית הזו ויכול להתריע לאותו אדם ולגורמי החירום".

 

אלדד שמש, מנכ"ל החברה אלדד שמש, מנכ"ל החברה צילום: אוראל כהן

 

 

בחברה מספרים שהשעון יוכל לזהות גם תופעה לבבית אחרת, פרפור עליות: "פרפור עליות זו ההפרעה הכי נפוצה, שמייצרת ללוקים בה לאורך זמן קרישי דם גדולים שגורמים לשבצים מוחיים. באמצעות השעון שלנו, שיכול לבצע גם בדיקת אק"ג ולזהות את אותה הפרעה ניתן יהיה להעניק טיפול מונע ולחסוך הרבה אירועים רפואיים חמורים", התגאה שמש.

 

לדברי המנכ"ל, החברה הגישה בקשה לאישור מסוג SESE של מנהל התרופות האמריקאי (FDA) ובסוף השנה הנוכחית או ברבעון הראשון של 2020 צפוי האישור להתקבל כמו גם אישור CE של האיחוד האירופי.

 

"בשלב הראשון, השעונים שלנו יימכרו לבתי חולים וחברות רפואיות שמבצעות ניטור סימני חיים מרחוק, וכמו כן השעונים גם יימכרו לצרכנים בבתי המרקחת בהצגת מרשם רופא, ובהמשך זה יהפוך להיות מוצר ללא מרשם שניתן לרכוש בבתי המרקחת", סיפר. "רובד נוסף של המודל העסקי הוא מכירת רכיבים מתוך השעון לחברות שמייצרות שעונים חכמים, כמו אפל וסמסונג כדי לשלב אותם במוצרים שלהם".

 

 

 

עד כה גייסה החברה 8.5 מיליון דולר בלבד ממשקיעים פרטיים, ביניהם ישראל מקוב. כשנשאל מדוע לא בוצעו סבבים במימון קרנות הון סיכון, הסביר שמש: "אין לנו עניין בגוף שליטה גדול שידלל את האחזקות שלנו, אנחנו רוצים בשלב הזה להמשיך לשלוט בחברה ולקבל החלטות באופן עצמאי". בימים אלה נמצאת קרדיאקסנס בסבב השקעות נוסף ומגייסת כספים גם בעזרת פלטפורמת ההשקעות החברתיות Together.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x