$
חדשות טכנולוגיה

פיתוח סיני: זיהוי כלבים שהלכו לאיבוד לפי טביעת האף שלהם

חברה שמפתחת כלי ניטור המוני עבור ממשלת סין חשפה טכנולוגיה לזיהוי חד ערכי של כלבים במצלמת מובייל כדי לאתר חיות מחמד שהלכו לאיבוד - ובעלים שלא מצייתים לחוק ומטיילים עם כלבם ללא רצועה. המערכת יודעת לזהות כלבים בדיוק של 95%

רפאל קאהאן 17:2514.07.19

הכירו את Megvii, סטארט-אפ סיני שמפתח כלי זיהוי פנים המוניים עבור הממשלה הקומוניסטית. החברה חשפה פיתוח חדש שאינו מתמקד בבני אדם, אלא בחבריהם הטובים ביותר: יכולת זיהוי ביומטרי של כלבים מרחוק, על בסיס טביעת האף שלהם - כדי לאתר כלבים שהלכו לאיבוד.

 

 

על פי דיווח של אתר Abacus, טביעת האף ייחודית לכל כלב בדיוק כמו טביעת אצבע עבור בני אדם. אמנם הרעיון לזהות את הכלב עם מערכת זיהוי פנים אינה ייחודית - ישנו סטארט-אפ אמריקאי בשם findingrover, שמספק שירות דומה - אך השיטה שונה. השירות האמריקאי מבקש שתעלו תמונה של הכלב ומשווה אותה לתמונות בכל מיני אתרים של אגודות בע''ח אבודים.

 

אפליקציית סריקת האף שפיתחה החברה הסינית אפליקציית סריקת האף שפיתחה החברה הסינית צילום: Megvii

 

 

המערכת של הסינים יותר יעילה משום שהיא יודעת לעבוד עצמאית. כבר כיום מועדוני בעלי כלבים רבים מבקשים מהבעלים של הכלבים להעביר טביעת אף. כיום זו מתקבלת בדיוק כמו טביעת אצבע - מורחים את האף בדיו ומטביעים בדף נייר. אך השיטה החדשה חוסכת את ההתעסקות עם הדיו ומספיק לצלם את האף בסמארטפון.

 

המערכת של Megvii יודעת לזהות את הכלב בדיוק של 95% על ידי השוואה לתיעוד קיים. ניתן גם לסרוק מאגרים חיצוניים אך לא ברור מה רמת הדיוק שמגיעים אלה בשיטה הזו. השיטה מיועדת קודם כל לזיהוי של כלבים שהלכו לאיבוד ונאספו או נמצאו על ידי מישהו. אך בסין כמו בסין - השיטה גם יכולה לשמש לזהות בעלי כלבים "לא מנומסים" - כאלה שהולכים עם הכלב לטיול ללא רצועה או שלא אוספים את מה שהוא משאיר אחריו.

 

 

 

בעלות על כלבים נחשבה פעם מנהג בורגני פסול בסין, אך בשנים האחרונות המנהג זוכה לעדנה וכיום רשומים במדינה כ-91 מיליון חיות מחמד - בעיקר כלבים וחתולים. אך בעלי הכלבים הסינים זוכים לקיטונות ביקורת על התנהגותם גסת הרוח וכך הביאו את הרשויות המקומיות לתקן תקנות חמורות. כעת עם המערכת של Megvii גם תהיה להם דרך לאכוף אותן.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x