$
פטנטים וקניין רוחני

"ישראל הפכה למעצמה בתחום בדיקות התוכנה"

חברת בדיקות התוכנה קווליטסט מפתח תקווה נמכרת ב־420 מיליון דולר ל־Bridgepoint האמריקאית. המייסד איל זילברמן צפוי לשלשל לכיסו עשרות מיליוני דולרים ושורת עובדים בכירים יהפכו למיליונרים

הגר רבט 19:1111.07.19

קבוצת הפריווט אקוויטי Bridgepoint האמריקאית הודיעה אתמול על רכישת השליטה בחברת קווליטסט (QualiTest) הישראלית מ־Marlin Equity Partner. פרטי העסקה ותנאיה לא נמסרו אך מקורות המקורבים לעסקה אמרו ל"כלכליסט" כי מדובר בסכום של 420 מיליון דולר, שמהווה החזר של פי 4.5 על ההשקעה עבור מרלין. האחרונה תשמור על מניות מיעוט בחברה גם לאחר הרכישה.

 

 

"אנחנו הגדולים בעולם"

 

קווליטסט, שהוקמה ב־1997 על ידי אלי מרגולין ואיל זילברמן, היא אחת מחברות ה־QA העצמאיות הגדולות בעולם. החברה מציעה בדיקות תוכנה ואיכות לחברות וארגונים על פני מגוון תעשיות: פיננסים, ריטייל, טלקום, בריאות, ביטוח, תעופה, מדיה ועוד. היא מעסיקה 1,500 עובדים בפתח תקווה ועוד כ־2,000 עובדים בארה"ב, בריטניה, רומניה והודו.

איל זילברמן: "מרכיב האיכות הפך ממשהו שנחמד שיהיה למשהו שקריטי שיהיה – למשל ברכב האוטונומי – ובגלל התלות הזו השוק הזה מזנק באופן חד" איל זילברמן: "מרכיב האיכות הפך ממשהו שנחמד שיהיה למשהו שקריטי שיהיה – למשל ברכב האוטונומי – ובגלל התלות הזו השוק הזה מזנק באופן חד" צילום: שי אוקנין

 

עד 2006 מי שהחזיקה ב־50% מהחברה היתה קרן קדמה הישראלית. מרגולין מכר את מניותיו בחברה בעת המכירה למרלין ב־2016. זילברמן, המייסד הנוסף, החזיק 25% מהמניות ומכר את רובן כעת. מרלין החזיקה ב־64% והשאר היו בידי הצוות הבכיר בחברה.

 

עד ספטמבר האחרון זילברמן כיהן כמנכ"ל החברה ואז מונה לתפקיד נורם מריט. לאחר הרכישה יישאר זילברמן בתפקיד לא פעיל בחברה, כבעל מניות בלבד. בשיחה עם "כלכליסט" אמר זילברמן כי "הגאווה הכי גדולה שלנו היא שהפכנו להיות החברה הגדולה בעולם בתחום שלנו ואני לא מכיר הרבה חברות ישראליות שהן הגדולות ביותר בתחומן".

 

לדבריו, "מדברים על ישראל כמעצמת סייבר או כמעצמת רכב אוטונומי אבל היא מעצמה גם בתחום בדיקות התוכנה. יש הרבה חברות בארץ שעשו אקזיטים גדולים בתחום". הוא מזכיר את Applause שנמכרה לקרן ההשקעות Vista ב־2017 ואת פרפקטו (Perfecto) שנמכרה לחברת התוכנה פרפורס ב־200 מיליון דולר ב־2018. עסקה אחרת שניתן לציין היתה ב־2006 כשמרקורי נמכרה ב־4.5 מיליארד דולר ל־HP. "ישראל היא מעצמה עולמית בתחום בדיקות התוכנה ואף אחד לא מדבר על זה", אמר.

 

מה מייחד אתכם והפך אתכם לחברה הגדולה בעולם?

״אנחנו חברת שירותים, אנחנו עוזרים לארגונים בזה שאנחנו לוקחים על עצמנו אחריות מלאה ונותנים פתרון כולל ללקוח. מלבד זה, כחברה ישראלית יש לנו יתרון טכנולוגי, ויש המון טכנולוגיות מתקדמות מאוד שאנחנו מפתחים בחברה".

 

 

בדיקות התוכנה של קווליטסט שוות מיליונים בדיקות התוכנה של קווליטסט שוות מיליונים

 

זילברמן מזכיר את גוגל ואינטל כשניים מהלקוחות הגדולים של החברה, ומסביר שגם חברות טכנולוגיה זקוקות לחברה חיצונית שתבצע עבורן בדיקות תוכנה: "כל חברה שמפתחת תוכנה זקוקה לשירותינו. אם מסתכלים על המאקרו, אז אנחנו בחברה הגלובלית הופכים יותר ויותר תלויים במחשבים מיום ליום. אם זו העובדה שפעם תקשרנו בשיחות טלפון והיום אנחנו עושים את זה באפליקציות מסרים, או במכוניות אוטונומיות ששם מרכיב האיכות מאוד משמעותי — את לא רוצה לנסוע ברכב שלא נבדק כהלכה. מרכיב האיכות הפך ממשהו שנחמד שיהיה למשהו שקריטי שיהיה – ובגלל התלות הזו השוק הזה גדל אקספוננציאלית".

 

ככל שחברות מגבירות את התלות שלהן בתוכנה, כך ההשלכות של הפצת תוכנה פגומה משמעותיות יותר עבורן: מאובדן לקוחות והכנסות דרך פרצות אבטחה ועד להפרות רגולטוריות שונות. תחום בדיקות התוכנה הופך, אם כן, לחלק מהותי כמעט בכל תעשייה. בקווליטסט מתגאים בכך שהבדיקות שלהם מתמקדות לא רק ברכיבים הטכניים של התוכנה אלא גם בחלקים העסקיים שלה. יתרון נוסף של קווליטסט הוא היכולת שלה לספק בדיקות תוכנה עבור מגוון סקטורים, שבכל אחד מהם הדגשים שונים. בתחום המכשור הרפואי, למשל, הם שמים דגש גם על התאמה לדרישות FDA, בעוד שבתחום הבידור והמדיה יש לקחת בחשבון קונפיגורציה של מערכות הפעלה.

 

זילברמן, שמכר כמעט את כל המניות שהחזיק בחברה בעסקה הנוכחית, מספר שהוא עומד להישאר בחברה כבעל מניות אבל לא ייקח בה תפקיד פעיל. על השאלה כיצד יתוגמלו העובדים הבכירים בחברה שהחזיקו באופציות הוא עונה: "זה תלוי במנהל, אבל בואי נאמר שהצמחנו כמה מיליונרים חדשים בישראל".

 

"זה משקיע מתחשב"

 

מנכ"ל קווליטסט, נורם מריט, אמר כי "Bridgepoint הם משקיע מתחשב שמחפש לעבוד עם צוותי ניהול חזקים ויש לו היסטוריה של השקעה בשווקים עם פוטנציאל צמיחה גבוה. המחויבות הפיננסית לטווח הארוך שלהם מספקת לנו את הפלטפורמה המתאימה להאיץ את הצמיחה שלנו ולעבור לשלב הבא ביישום אסטרטגיית הרכישות הגלובלית".

 

חוויאר רוברט שמנהל את פעילות ההשקעות ב־Bridgepoint מסר שהם שותפים לשאיפות ההתרחבות של קווליטסט, הן בצורה אורגנית והן באמצעות מיזוגים ורכישות. Bridgepoint מעריכה שהשוק שבו פעולת קווליטסט צומח ב־13% כל שנה והוא מונע מצרכי מיקור חוץ בתחום התוכנה בהיקף של 32 מיליארד דולר שהופכים יותר ויותר קריטיים עבור עסקים.  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x