$
חדשות טכנולוגיה

נורטון יחליף ידיים? ברודקום במגעים לרכישת ענקית האבטחה סימנטק

חברת הסייבר נחשבת לגדולה מסוגה בעולם, ומצויה במשבר מנהיגות בעקבות עזיבת המנכ"ל גרג קלארק במאי האחרון; ברודקום, ענקית שבבים שכבר רכשה חברת תוכנה גדולה בשנה האחרונה, עשויה להגיע עמה להסכם כבר בשבועות הקרובים

רפאל קאהאן 11:1303.07.19

ברודקום מנהלת מגעים לרכישת ענקית הסייבר סימנטק - כך דיווחה היום (ד') סוכנות בלומברג, שלפי מקורותיה, צפויים המגעים להבשיל לעסקה בשבועות הקרובים. מניותיה של סימנטק זינקו ב-22% עם פרסום הידיעה. שווי השוק שלה עומד כעת על כ-13.7 מיליארד דולר. מנגד מניות ברודקום ירדו בכ-4% במסחר המאוחר ושווי השוק שלה עומד כעת על כ-118 מיליארד דולר.

 

 

ברודקום צפויה לנסות להישען על נכסי סימנטק כדי להרחיב את כניסתה לתחום התוכנה. לאחרונה יש פורטפוליו מוצרים נרחב ביותר בתחום הסייבר ומכירות בכארבעה מיליארד דולר בשנה.

 

 

מטה סימנטק מטה סימנטק צילום: wikipedia

 

 

תזמון המגעים אינו מקרי: החברה סובלת ממשבר מנהיגות מאז עזב מנכ"לה גרג קלארק את תפקידו, בעקבות פרסום דו"חות מאכזבים במיוחד במאי האחרון. אם אכן תתבצע עסקה, יש להניח שברודקום תצטרך לצמצם את הוצאות התפעול ולבצע קיצוצים נרחבים בסימנטק. 

 

 

מאמצי ברודקום בתחום התוכנה הולכים ומתגברים: היא רכשה בשנה שעברה את ענקית התוכנה הארגונית CA בכ-18 מיליארד דולר. ברודקום נחשבת לאחת מחברות השבבים הגדולות והיא מתמחה בשבבי תקשורת, ניהול ואינטרנט הדברים. בשנה שעברה ניסתה החברה להשתלט על יריבתה קוואלקום - אך המהלך לא צלח לאחר וטו של הממשל האמריקאי. מנכ"ל ברודקום, הוק טאן, נחשב למקורב לשלטון הסיני ולמרות שברודקום רשמית ממקומת בסינגפור ורוב פעילותה בארה"ב, עלה חשש שהשתלטות על קוואלקום תייצר יתרון לסין בתחום השבבים ותסכן את הביטחון הלאומי של ארה"ב.

 

האם תצליח היכן שאינטל נכשלה?

 

סימנטק נחשבת לחברת הסייבר הגדולה בעולם עם כ-350 אלף לקוחות ארגוניים וכ-50 מיליון לקוחות פרטיים. בבעלותה מותגים ונכסים חשובים כגון נורטון. היא פעילה כמעט בכל תחומי הסייבר - ממודיעין ועד פיתוח חבילות אנטי וירוס לשוק הצרכני. מניותיה התמוטטו בשנה שעברה בכ-33%, אך השנה היא מראה התאוששות ועלתה בכ-18%.

 

 

 

רכישה של חברת סייבר בידי חברת שבבים כבר נעשתה בעבר כאשר אינטל רכשה את מקאפי ב-2011 בעבור 7.7 מיליארד דולר. אך המיזוג מעולם לא הצליח ואינטל מכרה את הפעילות בכ-4.2 מיליארד דולר לקרן TPG. לברודקום יש אסטרטגיה שונה, החברה מנסה לרכוש חברות שמובילות בתחומן ולהשביח אותן תוך שמירה על ההובלה. עד כה האסטרטגיה הזו התבררה כיעילה ביותר ואפשרה לברודקום להפוך לאחת מחברות השבבים הגדולות בעולם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x