$
מכשירים ומדריכים

פורצי הדרך

הכירו את הרובוט-ברווז שיציל את שדות האורז הדועכים

לעופות מים יש תפקיד חשוב בהדברת מזיקים וצמחים טפילים בשדות אורז בדר' מז' אסיה, אך מספרם נמצא בירידה בעייתית בשנים האחרונות. הפיתרון של יפן: ברווז רובוטי שיסתובב בשדות ויעזור לצמצם את הנזק ליבולים, במקום העופות החסרים

רפאל קאהאן 18:0724.06.19

יפן מזוהה מאוד עם רובוטיקה, אך הפיתוח הבא הוא הפתעה גדולה גם עבור מי שעוקב אחר התחום: רובוט ברווז. לברווזים ועופות מים אחרים תפקיד חשוב ביותר עבור חקלאי אורז: הם אלה שאוכלים עשבים שוטים שצומחים בערוגות, מדבירים תולעים ומזיקים רבים, ומבצעים האבקה של הצמח ללא שימוש באמצעים מכניים. בכך, מאפשרים עופות המים חיסכון גדול בכסף עבור חקלאי האורז של דרום מזרח אסיה, אוכלוסיות עניות ביותר במקרים רבים.

 

 

ואולם, בשנים האחרונות חלו תמורות אקולוגיות וביולוגיות שגרמו להתמעטות עופות המים ביחס לימים עברו, מה שפוגע ביבול האורז ומגדיל הוצאות עבור החקלאים. מהנדס של חברת ניסאן פיתח את הרובוט שלפניכם, כדי שיתפקד בדיוק כמו אותם עופות: הוא מסוגל לשוטט בין הערוגות תוך שהוא מעכיר את המים בבוץ ומונע צמיחת עשבים שוטים, ובהמשך צפוי לשמש גם להאבקה והדברת מזיקים.

 

 

 

 

 

דווקא משימת ההדברה צפויה להיות המורכבת מכל; על המכונה לזהות תולעים וחרקים וליירט אותם - מה שיהיה גם אתגר מכני וגם של ראיית מכונה, או לבצע ריסוס מבוקר, שיוסיף עלויות תפעול וחומרים. הרובוט מצויד בתשתית GPS וקישוריות רשת, פאנלים סולאריים שיאפשרו פעולה ממושכת ללא טעינה ועוד. ניסאן עצמה לא צפויה לייצר את הרובוט, אך הודיעה שתעמוד מאחורי המהנדס שלה ותסייע לו בפרויקט היצירתי.

   

 

 

יפן מתקדמת בתחומי רובוטיקה ואוטומציה בין השאר בשל מצבה הדמוגרפי: אוכלוסייתה מזדקנת וקצב הילודה נמוך, מה שמחייב פתרונות יצירתיים למחסור בידיים עובדות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x