$
המדריך

בדיקת כלכליסט

לפטופ לנובו X1 Carbon דור שביעי: הבוס מגיע, היראו עסוקים

הדור הקודם של מחשב היוקרה העסקי היה קצת אפרפר, אך החדש מתקן את הטעויות: המסך שלו הוא מהטובים ביותר, יכולות האודיו מרשימות, הממשק נוח ורק המחיר משאיר אותו פריבילגיה לעשירים

ניצן סדן 17:3024.06.19

 


 

 

הכירו את ה-X1 Carbon, מחשב הדגל של סדרת ThinkPad מבית לנובו. כבר שש שנים שהוא הסמן הימני של קטגוריית מחשבי הפרימיום העסקיים.

 

 

ואולם, הדור השישי אכזב אותי; הוא היה זהה מדי לקודמיו ונראה יותר כמתיחת פנים מאשר כדגם חדש. הדור השביעי, כוכב סקירה זו, הוא סיפור אחר; כן, יש בו רכיבים עיצוביים שחבל שלא שונו, אך את השדרוגים שלו אפשר לראות ולשמוע - ואין סיכוי שתפספסו אותם.

 

נעים להכיר: ThinkPad X1 Carbon G7 נעים להכיר: ThinkPad X1 Carbon G7 צילום: ניצן סדן

 

 

עיצוב ומבנה: שינויים דקים

 

כמו כמעט כל קודמיו, גם ה-X1 החדש פשוט למראה: גוף שחור מסיבי פחמן, שמצליח להכיל מסך 14 אינץ' בשלדה של מחשב 13 אינץ' הודות למסגרת תצוגה דקה. הפעם, הצליחה לנובו לגלח ממשקלו עוד קצת, והוא עומד על 1.08 ק"ג. הוא גם דק יותר, וכמעט שאינו מורגש בתיק-גב.

 

 

קל ודק במיוחד קל ודק במיוחד צילום: ניצן סדן

 

 

כמו קודמיו, ה-X1 עבר שורה ארוכה של מבחני עמידות בתקנים צבאיים ותעשיתיים שונים, מכות, נוזלים ועוד. למשל, ביכולתו לשהות בסביבה חומצית או רוויית אדים דליקים בלי להצית אותם - לא משהו שמדבר למשתמש הסביר, אך יש משהו מגניב בלדעת שהלפטופ והמידע עליו כנראה ישרוד סיטואציות שאתה לא.

 

 

X1 בשטח X1 בשטח צילום: ניצן סדן

 

 

על אף היכולות הללו, ה-X1 הוא מחשב מנהלים - כלי עבודה שלא בהכרח אמור לרדת לשטח עם דרגים טכניים וכולי.

 

 

תצוגה וממשק: שיא חדש

 

איזה מסך יש למחשב הזה? ובכן, לגרסת השרירים של הסדרה, X1 Extreme מהשנה שעברה, היה מסך כמעט מושלם: רזולוציה ובהירות גבוהות, דיוק צבע שמתאים גם לגרפיקאי הכי מפונק ותמיכה בטווח תמונה דינמי בתקן HDR10. המסך של ה-X1 G7 לא נופל ממנו בהרבה, עם רזולוציית 2K, תמיכה ב-HDR ובהירות של 300 ניט בדגם שנסקר. זאת, על אף שה-X1 Carbon לא נועד במיוחד ליוצרי תוכן, ופונה לקהל רחב יותר.

 

 

איכות צבע מעולה. X1 איכות צבע מעולה. X1 צילום: ניצן סדן

 

 

גם כאן יש דיוק צבע של 199% מתקן sRGB, יותר מכל מחשב נייד בקטגוריה, ותצוגת מט שמאפשרת עבודה גם תחת תאורה חזקה ביותר. כמה חזקה? ובכן, הנה ה-X1 ואני, נהנים בחיק הטבע. למחשב גם גרסה בעלת מסך 4K בבהירות של כ-480 ניט, אך גרסת ה-2K תספק את רוב המשתמשים.

 

 

קריא גם בשטח קריא גם בשטח צילום: ניצן סדן

 

 

בראש המסך תמצאו שתי עדשות, של מצלמת רשת ושל סורק אינפרה-אדום לזיהוי פנים. את המצלמה אפשר לנטרל בסליידר פיזי, מה שמשפר את הפרטיות ולא מאפשר להאקרים לצלם אתכם. חבל שאין משהו פיזי שחוסם את ארבעת המיקרופונים של ה-X1, כדי שגם לא יוכלו להאזין.

 
 

המצלמות שבראש המסך המצלמות שבראש המסך צילום: ניצן סדן

 

 

השדרוג הבא שעבר המחשב הוא בתחום האודיו; הרמקולים עברו דירה מצידי השלדה אל מעל למקלדת והם תומכי דולבי Atmos ומפיקים צליל חזק, נקי וברור יותר משל כל הדגמים הקודמים - באיכות שמתחרה בשל המקבוק פרו. המקלדת לא השתנתה בשום צורה וטוב שכך; פריסת המקשים מצוינת, טווח התנועה ארוך משל המתחרים ומשוב המגע יספק כל גרפומן. גם משטח העכבר לא שונה, והוא מדויק ונוח.

 

 

הרמקולים עברו דירה הרמקולים עברו דירה צילום: ניצן סדן

 

 

למחשב הזה יש, במישרין ובעקיפין, סט שקעים מרשים: שני USB סטנדרטיים מהם אחד פעיל תמיד ויכול לטעון מכשירים גם כשהמחשב כבוי; שני USB-C תומכי TB3 לחיבור צגים, התקני אחסון וכרטיסי מסך חיצוניים; שקע HDMI בגודל מלא; ושקע את'רנט מובנה. 

 

 

המקלדת נוחה לעבודה המקלדת נוחה לעבודה צילום: ניצן סדן

 

 

בנוסף, באריזת המחשב מגיעים מתאמים לשקעי RJ45 ו-VGA. מה חסר פה? רק חריץ לכרטיסי זיכרון SD.

 

ביצועים וזמן סוללה: יישומים גרפיים? לא תודה 

 

ה-X1 Carbon G7 שבידינו מונע במעבד i7 8665u מהיר וחסכוני, ויש לו זיכרון פעולה של 16 גיגה-בייט ומרחב אחסון של חצי טרה-בייט. המפרט הזה עובד בצמוד לתוכנות אופטימיזציית ביצועים של לנובו, ומספק חוויית שימוש מהירה וחלקה. המחשב מסוגל להתמודד עם כל משימת מחשוב שלא מצריכה עוצמה גרפית - למשל, עריכת וידאו; החוליה החלשה פה היא מעבד ה-620HD שלו, שאינו מיועד לספק עוצמה שכזו.

 

 

ביצועים טובים במשימות משרדיות ביצועים טובים במשימות משרדיות צילום: ניצן סדן

 

 

לנובו הבטיחה סוללה של 18 שעות, ובשימוש סביר הצלחתי להוציא מה-X1 קצת יותר מ-12. זהו נתון מכובד, כשהממוצע לקטגוריית דגמי העילית העסקיים נע סביב תשע שעות.

 

סיכום ואלטרנטיבות

 

ה-ThinkPad X1 בדור השביעי הוא קפיצה מורגשת מהדור הקודם; מי שמחפש לפטופ שיחזיק בלי טעינה טיסה ישירה ליפן, ישרוד נזקים, ויעמוד בכל משימת מחשוב לא יתחרט אם יבחר בו. זאת, כל עוד ידו משגת; כצפוי נשאר ה-X1 אחד היקרים מסוגו בארץ, ומחיר הדגם הנסקר עומד על 10,500 שקל.

 

 

 

יש לו יתרון על ה-XPS 13 של Dell וה-Spectre 13 של HP בגודל ואיכות המסך, כשלשניהם עיצוב הרבה יותר ייחודי ובולט כששלו מאופק. המקבוק הכי קרוב אליו הוא האייר, שנופל ממנו בכל תחום והזנבוק פרו המקביל של אסוס פחות עמיד. יכול להיות שהדור הבא של ה-X1 Carbon כבר ייראה אחרת לגמרי; הטרנד השולט הוא מסכי לפטופ עם מסגרת דקה, כמעט סמארטפונית, ולנובו תהיה חייבת ליישר קו עם Dell ואסוס, שהולכות ומקטינות בהתמדה את הדגמים שלהן. ימים יגידו אם יישאר המחשב עמיד ונוח כמו הדור השביעי, או שמישהו אחר יחטוף לו את הכתר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x