$
הייטק והון סיכון

הזוכה בתחרות קולר: Solutum, שממציאה את הפלסטיק מחדש

החברה פיתחה חומר פלסטי שמתכלה במגע עם מים, מה שיוכל לצמצם בעתיד זיהום עולמי. במקום השני בתחרות היזמות היוקרתית של אוניברסיטת ת"א זכתה חברת ContextualWeb, שפיתחה מערכת לבניית מנועי חיפוש בעלות נמוכה ונגישה

הגר רבט 13:0404.06.19
חברת סולטום (Solutum), שמפתחת תחליף לפלסטיק, היא החברה הזוכה בתחרות קולר השנתית של ביה"ס לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב. החברה קיבלה פרס בסך 100 אלף דולר.

 

יותר מ-350 מיליון טונות פלסטיק מיוצרים כל שנה, חלק ניכר מכך עבור שימוש חד פעמי ומרבית הפסולות מגיעה לאוקיינוסים. המוצר של סולוטום מתכלה לגמרי במגע עם מים, והייחוד העיקרי שלו הוא בכך שהחברה יודעת לשלוט בכמה זמן ייקח לו להתכלות - מדקות ועד חודשים.

 

מימין, ד"ר איל בנימין, שני נציגי Solutum, ג'וס נויהאוז, ג'רמי קולר ופרופ' משה צבירן מימין, ד"ר איל בנימין, שני נציגי Solutum, ג'וס נויהאוז, ג'רמי קולר ופרופ' משה צבירן צילום: יאיר שגיא

 

 

המוצר זול לייצור, ניתן לייצור על פסי ייצור קיימים, נראה כמו פלסטיק אבל חזק ממנו ועמיד יותר לגזים (דבר הכרחי עבור תעשיית המזון). המטרה של החברה היא לספק את החומר עצמו ולאפשר ליצרנים להכין ממנו שלל מוצרים בהתאם לצורכיהם.

 

במקום השני, ובפרס של 25 אלף דולר זכתה חברת חברת ContextualWeb שמפתחת מנועי חיפוש עבור חברות וארגונים בקנה מידה גדול. עלות הפיתוח של מנוע חיפוש פנימי עבור חברות היא עצומה, במיוחד ככל שכמות התוכן ברשת גדלה. מנוע החיפוש של החברה מחקה את היכולות של המוח האנושי: האלגוריתם שלה מייצר חיפוש יעיל יותר בעזרת מיון התוצאות בדרך דומה לזו של רשת עצבית, והתוצאה היא בניית מנועי חיפוש בעלות נמוכה משמעותית מזו שנפוצה היום.

 

מימין: ד"ר איל בנימין, אנשי ContextualWeb, ג'רמי קולר ופרופ' משה צבירן מימין: ד"ר איל בנימין, אנשי ContextualWeb, ג'רמי קולר ופרופ' משה צבירן צילום: יאיר שגיא

 

 

התחרות - The Coller Startup Competition - נערכת זו השנה השלישית ומיועדת לסטודנטים או בוגרים צעירים של אוניברסיטת תל אביב, שלפחות אחד מהם נמנה על צוות היזמים. מטרת התחרות היא לסייע ולקדם את המיזמים, באמצעות ההשקעה הכספית למיזם המנצח, חשיפה וכן תמיכה וליווי מקצועי. 700 איש לוקחים חלק בתוכנית Coller Ignite, ולתחרות ניגשו 55 סטארט-אפים שנבחנו ע"י 23 שופטים.

 

שש חברות נוספות לקחו חלק בתחרות אמש והציגו רעיונות לפיתוחים טכנולגיים מעניינים במגוון תחומים.

 

1. חברת Conffit שפיתחה תוכנה לשיווק, ניהול והוצאה לפועל של אירועים מקצועיים. היזמיות מסרו: "כשאנחנו רצינו להקים חברה וחיפשנו אירועים לקחת בהם חלק ראינו שאנחנו מבזבזות שעות, אנרגיה וכסף על מציאת אירועים מתאימים לקחת בהם חלק כדי לשווק את החברה שלנו, וכך זה בכל חברה".

 

התוכנה של קונפיט מוצאת לכל חברה את האירועים המתאימים לה מתוך אלפי האירועים המתקיימים בעולם, מציאה לה פלטפורמה לניהול ההכנות ואפילו מחברת אותה עם בעלי המקצוע המתאימים ממתקינים ועד מעצבים. החברה גובה דמי מנוי ועמלות מכל המנויים שלה וכבר פעילה היום.

 

2. חברת Darebiz שפיתחה אלגוריתמים מתקדמים למסחר בבורסות. בעוד שהבורסות מעוניינות בהגדלת נפח העסקאות, סוחרי האלגוטרייד מעוניינים דווקא להפחית את הנפח כדי ליצור מסחר יעיל יותר. החברה פיתחה אלגוריתם למיון מוצרי מסחר שעושה אופטימיזציה לפרמטרים שונים בשוק. היא מתכננת למכור את הכלים שפיתחה לבורסות ואתרי מסחר מסורתיים.

 

פרופ' משה צבירן, דקאן ביה"ס לניהול באוניברסיטת ת"א פרופ' משה צבירן, דקאן ביה"ס לניהול באוניברסיטת ת"א צילום: יאיר שגיא

 

 

3. חברת Elefend Security שפועלת בתחום הזיהוי הקולי למניעת הונאות בזמן אמת. אחד מתוך תשעה אמריקאים נופל קורבן להונאה בכל שנה ואחֿוז ניכר מהן מבוצעות דרך הטלפון. הטכנולוגיה של החברה מנטרת סיכונים בזמן השיחה ומעבירה התראות בזמן אמת. כאשר הסיכון מכיעה לרמה המקסימלית המערכת מנתקת את השיחה לגמרי. המערכת מנתחת את הקשר השיחה, את מקורהוגם מאפיינים פיזיים בקול עצמו. המוצר של החברה יושק בארה״ב כבר באוקטובר הקרוב.

 

4. חברת IGM שמפתחת מכשיר המבצע אוטומציה של ניתוחי microfructure. היום ההליך מבוצע ידנית כשלמנתח יש מעט מאוד שליטה על גודל החתך שהוא מבצע ו-40% מהמנותחים נזקקים לניתוח נוסף בטווח של חמש שנים. החברה מעוניינת להחליף את הניתוח הידני במערכת שמבצעת קודם כל מיפוי של השבר ומיקומו ואז החתך מבוצע באמצעות מקדחה אוטומטית. הייחוד - אמרו היזמים - הוא בשילוב בין תוכנה למוצר פיזי, והיא צפויה להיות מוכנה לניסוי קליני כבר בסוף השנה הבאה.

 

5. חברת Micured שפיתחה שיטה להסרת גידולים קרדיולוגים וכלי דם בהתערבות מינימלית. לרוב מבוצע ניתוח לב פתוח על מנת להסיר גידולים בלב ומדובר בהליך מסוכן. בשל הליך לרישום פטנט לא ניתן עדיין לחשוף הרבה אודות המכשיר עצמו, אבל הפיתרון אמור להיות פולשני הרבה פחות מהאופציות האחרות הקיימות היום.

 

6. חברת Predicta-Med מפתחת פלטפורמה לזיהוי מוקדם וניהול של חולי צליאק. 83% מחולי הצליאק אינם מאובחנים והליך האבחון נמשך לרוב בין 6 ל-10 שנים. היום האבחון מבוצע עי בדיקת דם או ביופסיה, אבל קיימים יותר מ-400 סימפטומים למחלה, מה שמקשה על האבחון. במבחנים שערכה החברה היא מצאה שהליך הזיהוי שלה מוריד את אחוז החולים הלא מאובחנים מ-80% ל-10% והיא נמצאת היום במו״מ עם קופות חולים בארץ ובעולם.

 

פרופ' משה צבירן, דקאן הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב, אמר בתחילת הערב: "הפקולטה שלנו מדורגת היום במקום ה-13 בעולם והמטרה שלנו היא להגיע למקום לעשר הראשונות. התלמידים שלנו מגיעים רחוק אבל לא רק בזכותנו אלא בגלל שאנחנו מושכים את הכשרונות הטובים ביותר בארץ. אנחנו רוצים לוודא שאנחנו לוקחים חלק פעיל באקוסיסטם הישראלית".

 

 

חבר השופטים באירוע הגמר כלל בין היתר חברי סגל של הפקולטה לניהול, מנהלי קרנות הון סיכון ויזמים. בין השופטים באירוע הגמר השנה - פרופ' משה צבירן; ג'רמי קולר מייסד ומנכ"ל קולר קפיטל; ד"ר איל בנימין ראש פרויקטים יזמיים במכון קולר ליזמות וחדשנות; ד"ר איריס גינזבורג ראש תכנית ה-MBA בניהול טכנולוגיה, יזמות וחדשנות בפקולטה לניהול; ד"ר נמרוד קוזלובסקי שותף בהרצוג פוקס נאמן; ד"ר ברק בן אבינועם, שותף בחברת BGV Europe & Israel; אסתר ברק לנדס מייסדת, בעלים ומנכ”ל Nilsen Innovate Fund - חממה וקרן השקעות; ג'קי גורן ראש התמחות ה-MBA בניהול גלובלי בפקולטה לניהול; שרון גזית ראש מחלקת חברות וטכנולוגיה ושותפה בגולדפרב זליגמן; רוני קאופמן מנהל פיתוח עסקי וחדשנות, max מבית לאומי קארד; יואל אסתרון מייסד ומו"ל כלכליסט, ג'וס נויהאוז ועוד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x