$
חדשות טכנולוגיה

חרם מצד ארה"ב? מייסד וואווי לא מתרגש, בינתיים

רן ז'נגפיי מסר שהחברה לא תיפגע משמעותית מהחרם שהטיל עליה ממשל טראמפ, ושאמנם תחווה האטה בצמיחתה, אך "תהיה בסדר". ואולם, אנליסטים סבורים שוואווי תחווה קשיים ותידרש לפתח תשתיות ייצור יקרות ומורכבות

רפאל קאהאן 13:0019.05.19

וואווי לא מתרגשת מהסנקציות הקשות שהטילה עליה ממשלת ארה"ב בשבוע שעבר, במסגרתן אסור לספקיות תקשורת אמריקאיות לעשות עמה עסקים. לפי דיווח של סוכנות רויטרס, סבורה החברה שתצליח להתמודד עם המחסור ברכיבים מתוצרת אמריקאית. 

 

 

"לא עשינו שום דבר שעובר על החוק", אמר מייסד החברה רן ז'נגפיי לעיתון הניקיי היפני. עוד הסביר שהחברה תמשיך לפתח את השבבים שלה, כפי שהחלה לעשות עבור מכשירי הטלפון שלה דרך מותג הייסיליקון. רן הוסיף שהחברה "תהיה בסדר" גם אם קוואלקום וחברות טכנולוגיה אמריקאיות נוספות יפסיקו למכור לה רכיבים או מוצרים. "התכוננו לרגע הזה כבר זמן רב", אמר.

 

רן ז'נגפיי, מייסד וואווי רן ז'נגפיי, מייסד וואווי צילום: בלומברג

 

 

המייסד הוסיף שוואווי לא תפעל על פי הוראות של וושינגטון, ותסרב לניטור ופיקוח הדוק על פעילותה, דרישה לה הסכימה חברת ZTE הסינית בשנה שעברה. עם זאת, ZTE תלויה הרבה יותר בעסקיה בארה"ב מוואווי ובין השאר נשענת על שבבי קוואלקום למוצרי המובייל שלה.

 

להערכת רן ז'נגפיי, יתכן שעתה תהיה הצמיחה השנתית של וואווי נמוכה מ-20%; מדובר בהיקף גדול - אך לא כזה שיפגע מהותית בפעילות של החברה. ווואווי ובכיריה מנסים לשדר עמדה של קשיחות מול הדרישות האמריקאיות. "אם ארה"ב תדרוש מאיתנו לייצר את מוצרי הדור החמישי שלנו במדינה שלהם, נסרב", אמר רן. וואווי רוכשת רכיבים בכ-67 מיליארד דולר בשנה ומארה"ב בהיקף של כ-11 מיליארד דולר בשנה, כך על פי נתוני הניקיי.

 

למרות ההצהרות האופטימיות והלוחמניות של ז'נגפיי, וואווי עלולה להיקלע לקשיים, להערכת אנליסטים בתעשייה. למשל, החברה מסתמכת על מוצרי הפיתוח של קיידנס וסינופסיס האמריקאיות כדי לעצב את השבבים שלה, וזקוקה לציוד לייזר עבור הסיבים האופטיים שלה שגם הוא ברובו מתוצרת ארה"ב. מדובר בציוד שקשה מאוד לייצר ועוד יותר קשה לפתח.

 

פיתוח וייצור שבבים הם אתגר הנדסי גדול, שמצריך השקעות גדולות ולכן יש מספר כה קטן של חברות גלובליות בתחום - TSMC אינטל, אנבידיה, AMD, סמסונג, ברודקום וקוואלקום, שאף אחת מהן אינה סינית. כדי לפתח יכולת ייצור עצמי מלאות, יהיה על וואווי להשקיע הרבה כסף ולהיערך למאמץ של שנים.

 

 

 

על פי נתוני סוכנות רויטרס, שנמסרו לה בידי יו''ר וואווי אריק שו, הייסיליקון ייצרה שבבים בהיקף של כ-7.5 מיליארד דולר עבור החברה בשנה שעברה. בנוסף החברה רוכשת שבבים ממקורות חיצוניים בהיקף של כ-21 מיליארד דולר - מה שמעיד שהייצור העצמי שלה מספק רק כשליש מהיקף מהמעבדים והזכרונות להם היא נדרשת בשנה. קשה לראות כיצד וואווי תצליח לעקוף את הסנקציות האמריקאיות ועדיין לשרוד - אך אם תצליח זה בהחלט יהיה אירוע יוצא דופן בהיסטוריה של תעשיית הטכנולוגיה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x