$
חדשות טכנולוגיה

חדש מגוגל: חיפוש AR, כלי AI שעושה עבורך סידורים וסמארטפון מוזל

פלטפורמת Duplex של החברה קיבלה יכולת לשכור מכונית בחופשה באופן אוטומטי, וכלי המציאות המוגברת של החברה השתדרג ביכולת הצגת מודלים תלת ממדיים ואף לשלב אותם בסביבת המשתמש; בנוסף, חשפה גוגל טלפונים מוזלים בסדרת פיקסל

עומר כביר 21:0607.05.19

אירוע המפתחים השנתי של גוגל נפתח הערב (ג') במטה שלה במאונטן וויו, עם חידושים בגזרות השירותים המקוונים, המכשירים ומערכות ההפעלה. אחת ההכרזות המרכזיות עסקה בשילוב יכולות מציאות מוגברת במנוע החיפוש של החברה. באירוע הדגימה גוגל איך תוצאות חיפוש לשאילתה כמו "עמלץ לבן" מאפשרות לראות, על סמארטפונים תומכים, דגם תלת ממדי בתנועה של הכריש על גבי הסביבה הטבעית ובקנה מידה אמיתי.

 

 

הדגמה אחרת הציגה דגם של מערכת השרירים בגוף האדם. החברה יוצרת מאגר של תכני AR בשיתוף עם חברות וגופים כמו נאס"א, ניו באלאנס, סמסונג, טרגט, וולבו ו-Wayfair. "אנחנו הופכים מחברה שעוזרת לך למצוא תשובות לחברה שעוזרת לך לבצע דברים", אמר באירוע מנכ"ל גוגל, סונדאר פיצ'אי. "המטרה שלנו היא לבנות גוגל מועילה יותר לכולם".

 

 

כריש ה-AR של גוגל כריש ה-AR של גוגל צילום: google

 

 

בנוסף, תשדרג גוגל את יכולות מנוע החיפוש כדי לספק תוצאות טובות יותר על אירועים חדשותיים וכן תתחיל לאנדקס ולהציג תוצאות מפודקאסטים. באירועים חדשותיים תשלב החברה תכונה מבוססת AI בשם Full Coverege, שמספקת ראייה הוליסיטת יותר לאירוע חדשותי. "אנחנו משתמשים בלמידת מכונה כדי לזהות סיפורים ולספק תמונה מלאה עם דיווחים ממגוון מקורות", סיפר פיצ'אי. "זה מבליט את היקף התוכן, וגם מאפשר להעמיק למה שמעניין את הקורא".

 

 

אירוע המפתחים של גוגל אירוע המפתחים של גוגל צילום: google

 

 

אינדוקס הפודקאסטים יאפשר לא רק לצפות בהם בתוצאות החיפוש, אלא גם להאזין להם ישירות מעמוד התוצאות, ואפילו לשמור פרקים להאזנה במועד מאוחר יותר. "אלו דוגמאות לאיך אנחנו הופכים את החיפוש לאפילו יותר מסייע למשתמשים באמצעות הצפת המידע הנכון בהקשר הנכון", אמר פיצ'אי.

 

דופלקס עושה סידורים ברשת

 

בכנס המפתחים בשנה שעברה הציגה גוגל מערכת בינה מלאכותית מתקדמת עם דיבור אנושי, שיכולה להזמין במקום במסעדה או תור למספרה בשיחת טלפון. הערב הכריזה החברה שתרחיב את השירות, שמכונה דופלקס, לשירותים ברשת עם גורמים כמו חברות השכרת רכב או הזמנות סרטים. בהדגמה שערכה הדגימה גוגל איך יכולה המערכת לשכור רכב באמצעות התממשקות עם מידע על תוכניות חופשה שקיים בלוח השנה ומילוי אוטומטי של טופס ההזמנה. גוגל לא מסרה מתי תושק היכולת הזו של דופלקס, וציינה שמדובר ב"הדגמה מוקדמת". "אנחנו נתייחס ברצינות לפידבק ממשתמשים ומעסקים, ונפרסם פרטים נוספים בהמשך השנה", אמר פיצ'אי.

 

 

ביצוע הזמנת רכב דרך גוגל דופלקס ביצוע הזמנת רכב דרך גוגל דופלקס צילום: google

 

 

הסייענית החכמה גוגל אסיסטנט זכתה אף היא לכמה שדרוגים, בראשם מצב נהיגה שיציג למשתמש הצעות כמו ניווט, הודעות, שיחות ומדיה. במצב זה, יכול המשתמש לראות האם יש לו הזמנות לארוחת ערב במסעדה, למשל, ולנווט במהירות ליעד באמצעות גוגל Maps. במהלך הניווט אפשר לבקש מהסייען לנגן מוזיקה באמצעות פקודה קולית, אם מתקבלת שיחה בעת הניווט, ההודעה תוצג על גבי המפה וניתן יהיה לענות או להשתיק את השיחה באמצעות אמירת "כן" או "לא". מצב נהיגה יגיע בקיץ לאנדרואיד. בנוסף, גוגל תאפשר להשתמש באסיסטנט כדי לשלוט מרחוק ברכב, למשל כדי להפעיל את המזגן לפני כניסה אליו. תכונה זו תהיה זמינה בחודשים הקרובים בדגמי רכב שיתמכו בה.

 

פלטפורמת ההפעלה הקולית תוכל לבצע משימות מורכבות יותר בסמארטפונים, כמו אפשרות לזהות מספר פקודות נפרדת ברצף, מבלי שהמשתמש ידרש להגיד "היי גוגל" לפני כל אחת מהן. בהדגמת החברה הראה עובד גוגל איך ניתן ברצף לשלוח הודעת טקסט, לחפש תמונות מטיול ולהוסיף תמונות להודעה. הסייענית המשופרת תוכל גם לחבר ולשלוח מיילים, ותכונה בשם Picks for You תדע להציג המלצות אישיות לתכנים כמו מתכונים, פודקאסטים ואירועים בתשובה לשאילתות כמו "מה כדאי לבשל היום לארוחת ערב". הגרסה המשודרגת של אסיסטנט תגיע קודם כל לסמארטפוני פיקסל של גוגל בהמשך השנה. בנוסף, תשולב הסייענית גם בווייז, מה שיקל על שימוש תוך כדי נסיעה.

 

טלפונים זולים יותר, ממשק משופר לאנדרואיד 

 

גוגל חשפה שתי גרסאות מוזלות לפיקסל 3, הפיקסל 3a והפיקסל 3a XL. הפיקסל 3a, עם מחיר התחלתי של 399 דולר, מגיע עם מסך 5.6 אינץ' וה-3a XL מגיע עם מסך 6.3 אינץ' ומחיר התחלתי של 480 דולר.

 

צבעי הפיקסלים החדשים צבעי הפיקסלים החדשים צילום: google

 

  

לשניהם מעבד מדרג הביניים, סנאפדרגון 670 של קוואלקום (לעומת סנאפדרגון 845 ב-3 וב-3 XL). מנגד, לשניהם יש חיבור אוזניות לעומת שלא שולב בדגמי הפיקסל היקרים יותר. למכשירים מצלמת ראשית של 12.2 מגה-פיקסל ומצלמת סלפי של 8 מגה-פיקסל והם עשויים מפלסטיק קשיח (בניגוד לאלומיניום בפיקסל 3). שני המכשירים זמינים לרכישה החל מהיום.

 

ניווט בגוגל Maps במכשיר הפיקסל, בתצורת מציאות מוגברת ניווט בגוגל Maps במכשיר הפיקסל, בתצורת מציאות מוגברת צילום: google

 

 

בחזית האנדרואיד הכריזה גוגל שמספר המשתמשים של מערכת ההפעלה הגיע ל-2.5 מיליארד איש, צמיחה של חצי מיליארד איש מאז ההכרזה האחרונה של החברה לפני שנתיים. גוגל גם הציגה כמה חידושים בולטים בגרסה הבאה של אנדרואיד, Q, שנמצאת כיום בבטא.

 

חידושים אלו כללו תכונה בשם Live Caption, שיוצרת בזמן אמת כתוביות לסרטונים או קובצי אודיו שמתנגנים בטלפון, עם תוצאות מדויקות במיוחד. התמלול מוצג בצורה של כתוביות בעת צפייה בתכנים ביוטיוב, אינסטגרם וכו', או באמצעות שיחות וידאו באפליקציות כמו סקייפ. "ל-466 מיליון חרשים וכבדי שמיעה, כתוביות הן יותר מנוחות", נמסר בהודעה לתקשורת. "הן הופכות תוכן לנגיש יותר. עבדנו בשיתוף עם קהילת החרשים כדי לפתח תכונה שתשתפר את הגישה למדיה דיגיטלית".

 

 

ממשק אנדרואיד Q המוחשך ממשק אנדרואיד Q המוחשך צילום: google

 

 

גוגל גם מעדכנת את ממשק הניווט של אנדרואיד, וצפויה להחליף את כפתור החזרה במחוות סווייפ, בדומה לדגמי האייפון העדכניים. כמו כן, תקבל מערכת ההפעלה Dark Mode גלובלי שמאפשר להחשיך את האייקונים והאפליקציות השונות בלחיצת כפתור, לעבודה נעימה יותר בלילה.

 

אחת הבעיות הוותיקות של אנדרואיד היא קבלת עדכוני אבטחה, שכן לא פעם מי ששולטים על הפצת גרסאות מעודכנות הן יצרניות המכשירים ולא גוגל עצמה. גוגל מתעדת לשנות זאת ובאנדרואיד Q תשולב יכולת בשם Project Mainline, שתאפשר לגוגל להפיץ עדכוני אבטחה באמצעות חנות פליי. התכונה לא תאפשר לגוגל לעדכן את כל הרכיבים של אנדרואיד, ויצרניות עדיין יוכלו לשלוט בהפצת עדכונים שעיקרם תכונות ויכולות חדשות, אך היא צפויה להגביר משמעותית את האבטחה של מכשירי אנדרואיד. אולי כתגובה לביקורת על החברה בנושא פרטיות, חשפה גוגל מצב אינקוגניטו למפות ולמנוע החיפוש. בדומה לתכונה זו בדפדפן, שם עם הפעלתה לא נשמרת על המחשב פעילות הגלישה של המשתמש, הפעלת המצב ביישומים אלו לא יקשר בין פעולות החיפוש של המשתמש לחשבון האישי שלו, ולא ישולב בהיסטוריית הפעילות שלו.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x