שימו לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר. קראו עוד הבנתי
אפליקציות

חדש בגוגל: מחיקה אוטומטית של מידע שאספה עליכם - כך תפעילו את התכונה

ענקית הטכנולוגיה החליטה לצמצם את הוצאות התפעול שלה, ולמחוק בעצמה פרטים כהיסטוריית מיקום, חיפוש וגלישה לאחר 18 חודשים. היא מאפשרת לקהל להגדיר מחיקה אוטומטית של המידע האמור לאחר שלושה חודשים מאיסופו, בתכונה חדשה שצפויה להגיע לכל המשתמשים

רפאל קאהאן 20:5502.05.19

גוגל הודיעה אמש (ד') בבלוג שלה על אפשרות חדשה בניהול המידע שהיא שומרת על כל אחד מאיתנו: מחיקה אוטומטית. החברה תאפשר למשתמשים להגדיר שהחומר שהיא אוספת יימחק לאחר שלושה או 18 חודשים מהשגתו. עד כה, איפשרה רק מחיקה ידנית, שהצריכה להיכנס לתפריטי הפרטיות ולהסיר את החומר, או למנוע באופן גורף את איסוף המידע.

 

 

החברה הודיעה שלא תשמור כלל מידע בן יותר משנה וחצי והוא יימחק כברירת מחדל. עבורה, מדובר ביתרון תפעולי: חיסכון עצום בתשתיות האחסון הנדרשות לשמירה על כל המידע הזה.

 

 

 

התכונה החדשה של גוגל התכונה החדשה של גוגל צילום: מתוך בלוג גוגל

 

 

לפי הערכות, הבינה גוגל שרגולטורים ברחבי העולם מעוניינים להעניק לציבור יותר שליטה במידע שלו ולכן הציגה את האפשרות החדשה. כמו כן, יתכן שאגירת מידע אינסופי על משתמשים אינו שימושי לגוגל בשל ענייני רלוונטיות ומשאבים שנדרשים לעיבודו לתובנות מדויקות.

 

 

התכונה החדשה תגיע בהדרגה לכל משתמשי החברה. כדי להפעיל אותה, יש להיכנס לעמוד הגדרות החשבון; אם מופיע תחת תפריט היסטוריית המיקומים אייקון בדמות לוח שנה, האפשרות זמינה. ניתן להיכנס אליה ולקבוע שכל מה שנאסף עליכם יימחק בזמן שהוגדר.

 

 

 

היסטוריית החיפושים, הגלישה והמיקום נחשבות כמידע הפרטי הרגיש ביותר שהחברה מחזיקה. בכל פעם שאתם משתמשים בגוגל,ישירות או בעקיפין, אתם מספקים לה את המידע הזה בעצמכם. החברה מצליחה לעקוף גם הגדרות פרטיות של פלטפורמות אחרות, למשל דפדפן הספארי של האייפון, כיד להשיג גישה להרגלי השימוש של הגולש. כדי להימנע מאיסוף המידע, מומלץ לכבות אותו באופן מלא.  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x