$
חדשות טכנולוגיה

ממשלת יפן: סמארטפונים פוגעים בראייה אצל ילדים

משרד החינוך היפני בדק ומצא שראייתם של תלמידים במדינה הולכת ונחלשת, ככל הנראה כתוצאה מההתמכרות למובייל ולמשחקי וידאו; כ-34% מתלמידי היסודי ו-67% מהתיכוניסטים סובלים מראייה חלשה מהתקן הסטנדרטי

שירות כלכליסט 16:2025.12.18

הראייה של התלמידים ביפן מידרדרת, והממשלה מאמינה שהאשמה תלויה בסמארטפונים: סקר שערך לאחרונה משרד החינוך, התרבות, הספורט, המדע והטכנולוגיה במדינה, מצא שאחוז התלמידים שהראייה שלהם נמוכה מהניקוד הסטנדרטי של 1 (המקביל לראיית 6/6), עומד על שיא של 25.3%.

 

 

גרוע מכך, כ-67% מתלמידי התיכון ו-34% מתלמידי היסודי לא עמדו בתקן. לפי הודעת הממשלה, שהתפרסמה באתר אנגאדג'ט, המגמה נובעת מ"פרק הזמן ההולך וגדל שבו הילדים בוהים במסכי הסמארטפון ומשחקים במשחקי מחשב".

 

סכנה לאיכות הראייה? ילדה וסמארטפון סכנה לאיכות הראייה? ילדה וסמארטפון קרדיט: shutterstock

 

 

משחקי מובייל זוכים להצלחה מסחררת ביפן, שנחשבת לשוק הגיימינג השלישי בגודלו בעולם, כך לפי חברת המחקר Newzoo. חלק ניכר מהגיימרים ביפן מבלים את מרבית זמנם במשחקים במכשירים הניידים (41% מהגברים ו-32% מהנשים). עם זאת, חשוב לציין כי עלייה בכמות השעות שבהן מבלים מול מסכים עוד לא הוכחה כגורמת לפגיעה בראייה. המומחים כן מזהירים כי חשיפה ממושכת לאור הכחול המשתקף ממכשירי הסמארטפון עלולה לגרום לעייפות ופגיעה בעיניים.

 

יפן אינה המדינה הראשונה שמפנה אצבע מאשימה כלפי הסמארטפונים: מוקדם יותר השנה, סין - שהיא שוק הגיימינג הגדול בעולם - איימה לנקוט בפעולות ממשיות כדי להגן על הראייה של הילדים, כולל פיקוח על מספר המשחקים שיושקו בכל שנה והגבלת זמן המשחקים. בהודעה שפרסמה הממשלה הסינית, התבססו על נתוני ארגון הבריאת העולמי, לפיהם האחוז הגבוה ביותר של ילדים עם קוצר ראייה הוא בסין.

 

 

ואולם, המגבלות הסיניות נובעות גם מסיבה אחרת: הרצון להגביל את חשיפת הציבור לתכנים שהשלטון רואה כפסולים, ומופיעים במשחקי וידאו מסוימים. ממשלת סין בונה הליך אישור משחקי וידאו חדש. עד שיושלם, לא מאושרת הפצת משחקים חדשים במדינה, מה שמשפיע מהותית על חברות בתחום.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x