$
חדשות טכנולוגיה

וואווי מכה את המלעיזים: שילחה 200 מיליון סמארטפונים ב-2018

ענקית המובייל הסינית הצליחה להציג צמיחה מרשימה בהפצות המכשירים שלה, על אף הקמפיין האמריקאי להגבלת פעילותה ברחבי העולם. החברה הצליחה להפוך ליצרנית הסלולר השנייה בגודלה בעולם, אך הדרך לעקיפת מובילת הטבלה סמסונג עוד ארוכה ומסובכת

רפאל קאהאן 13:3025.12.18

2018 היתה שנה קשה עבור וואווי, אולי הקשה ביותר שעברה עליה - עם איסורים ומגבלות שספגה ברחבי העולם, תוצאה של לחץ מצד ממשלת ארצות הברית. ואולם, החברה הביסה את הסיכויים ורשמה צמיחה מרשימה מאוד: לפי הודעה שפרסמה השבוע, מנו משלוחי הטלפונים שלה 200 מיליון יחידות השנה.

 

 

מדובר בזינוק בולט בהשוואה לאשתקד, עת שילחה 153 מיליון יחידות. מדובר אמנם בהפצה לקמעונאים ומפיצי משנה ולא במכירות סופיות, אך עדיין מדובר בנתון מרשים בכל קנה מידה שמעיד גם על הביקוש וגם על הפופולריות של המכשירים.

 

 

מכשיר המייט 20 פרו של וואווי מכשיר המייט 20 פרו של וואווי צילום: ניצן סדן

 

 

השנה הגיעה וואווי למקום השני בטבלת המכירות העולמית, כשהיא דוחקת את אפל למקום השלישי. הצמיחה הזו בוצעה בעיקר בזכות סדרות הביניים Honor ו-Nova, שמחירן עומד על כמחצית משל מכשירי העילית של וואווי ואף פחות. סדרות הדגל P ו-Mate תרמו לצמיחה הזו בעיקר ברמת המיתוג: מכשירי ה-P20 הופצו בכ-16 מיליון יחידות, ואילו מכשירי Mate 20 שהושקו לפני חודשיים - בכחמש מיליון יחידות.

 

וואווי פועלת בתחום הסלולר מזה שמונה שנים בלבד, ורשמה מאז צמיחה מסחררת: כיום היא מחזיקה בכ-14.6% משוק המובייל העולמי. היא עדיין שנייה לסמסונג, ולא קרובה לאיים על כתרה; היריבה הקוריאנית שילחה כ-30% יותר טלפונים מוואווי בשנה האחרונה, על אף שנרשמה ירידה יחסית במכירות מכשיריה.

 

הדרך לצמרת עוד קשה וארוכה

 

וואווי רוצה להפוך ליצרנית המובייל הכי גדולה בעולם, ובדרכה לשם עומדים אתגרים גדולים, בראשם מהלכי ארה"ב להדרתה ממכרזי תשתיות תקשורת ממשלתיים ברחבי העולם.

 

הבית הלבן חסם את כניסתה לשוק האמריקאי בתחילת השנה והטיל וטו על מכירת מכשיריה דרך ספקיות סלולר מקומיות - בטענה שהיא משתפת פעולה עם ממשלת סין ומסייעת לריגול מצידה. בהמשך, הפעילה ארה"ב לחץ על שותפותיה בזירה הבינלאומית לאמץ את הגישה הזו ומוצרי תקשורת של וואווי נאסרו באוסטרליה, יפן והודו. לפני כחודש אף נעצרה סמנכ''לית הכספים שלה במהלך עצירת ביניים בקנדה והיא נמצאת כעת בחקירה שעשויה להביא להסגרתה לארה"ב באשמת עבירות על האמברגו האמריקאי על איראן.

 

 

 

בנוסף, מתמודדת וואווי עם טענות לשחיתות ושערוריות שוחד באפריקה, גניבה של טכנולוגיות מחברות אמריקאיות ודיווחים כוזבים של נתונים פיננסיים. החברה עברה החל מ-2015 סדרה של שינויים מבניים בהובלת רן ז'נגפיי, מייסדה, שבסיומן העביר את המושכות למנהלים צעירים ורעבים. כעת כל האמצעים בידיה כדי להמשיך את הדהירה שלה לפסגה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x