$
חדשות טכנולוגיה

מנכ"ל גוגל מעיד בקונגרס: אין לנו כרגע תוכנית לחזור לשוק הסיני

סונדאר פיצ'אי טען שאיסוף המידע הפרטי הוא הכרחי כדי לספק את שירותי החברה, ושהמשתמשים הם שצריכים להיות מודעים לו. כמו כן, טען שבניגוד להאשמות הימין האמריקאי, אין לגוגל ומוצריה כל נטייה פוליטית שהיא

רפאל קאהאן 17:1411.12.18

מנכ"ל גוגל, סונדאר פיצ'אי, התייצב היום (ג') בוועדה המשפטית של בית הנבחרים בארצות הברית. הוא נמנע עד כה מלהגיע ולהעיד על אף זימונים חוזרים ונשנים, שהגיעו על רקע טענות להטיית תוכן נגד ימנים בארה"ב, פרקטיקות פסולות בטיפול במקרי הטרדה מינית בחברה וביקורת חריפה על תוכניתה של החברה לשוב ולפעול בסין, לרבות השקת מנוע חיפוש מצונזר.

 

 

 

בוב גודלאט הרפובלקני, יו"ר הוועדה, פתח את השימוע והציג טענות כאיסוף מידע מוגזם שמבצעת החברה דרך שירותיה והיותה מונופול בתחום החיפוש - לצד טענות להטייה אנטי-שמרנית שלה. חברי המפלגה הרפובליקנית העלו את הנושא הזה גבוה מאוד על סדר יומם, כדוגמה לדרכים שבהן משפיעות חברות הטכנולוגיה על החיים הפוליטיים בארה"ב.

 

סונדאר פיצ'אי מעיד בבית הנבחרים סונדאר פיצ'אי מעיד בבית הנבחרים צילום: מתוך שידור חי של ועדת המשפט של הקונגרס האמריקאי

 

 

מנגד, ג'רלד נדלר, הדמוקרט הבכיר בוועדה, ציין בדברי הפתיחה שלו שגם אם לגוגל אכן יש הטייה בתוצאות החיפוש שלה, מדובר בדבר לגיטימי, כפי שישנם גופי תקשורת בעלי הטייה פרו-רפובליקנית. לדבריו חשוב יותר להבין מה החברה עושה כדי להגן על פרטיות משתמשיה כמו גם כיצד היא מתכננת להתמודד עם ניסיונות של רוסיה להטות את השיח ברשת ולהשפיע על הפוליטיקה האמריקאית.

 

פיצ'אי, שהצהרת פתיחת דבריו פורסמה עוד בטרם החל השימוע, התמקד בה בתרומת גוגל לכלכלת ארצות הברית, בדגש על תעסוקה והזדמנויות עסקיות. בנוסף, ניצל פיצ'אי את דבריו כדי להחמיא למייסדי גוגל, סרגיי ברין ולארי פייג', ולטעון שאין כל הטייה פוליטית במוצרי גוגל או בתפיסותיה. כמו כן, הדגיש את חשיבות השמירה על פרטיות המשתמשים ואף אמר שגוגל תומכת בהשלמת חקיקת חוק הגנת מידע פדרלי.

 

הסנטור גודלאט שאל את פיצ'אי על הרגלי איסוף המידע של מכשירי אנדרואיד, והלה הסביר שמדובר באיסוף הכרחי לאספקת שירותי החברה. כשהקשה גודלאט ושאל האם המשתמשים מודעים לאיסוף הזה, אמר פיצ'אי שהם אלה שאחראים לוודא שהם מסכימים לאיסוף המידע ולהגביל אותו.

 

 

פיצ'אי בוועדת הקונגרס פיצ'אי בוועדת הקונגרס צילום: מתוך שידור חי של ועדת המשפט של הקונגרס האמריקאי

 

 

 

הסנאטור נדלר הזכיר את הבאג שנחשף אמש בגוגל פלוס, ושאל מהי התחייבותה של גוגל לחשיפת בעיות מהסוג הזה. פיצ'אי מסביר שגוגל מחויבת לכללים, ושלחברה יש חובת דיווח תוך 72 שעות מזיהוי ליקויים שכאלה. כשנשאל על ניצול רוסי של יוטיוב לביצוע דיסאינפורמציה בארצות הברית, אמר פיצ'אי שהיקף הפרסום הרוסי הרלוונטי עמד על כ-4,700 דולר בלבד. "אנו מחויבים לדמוקרטיה" אמר פיצ'אי. "יוטיוב היא פלטפורמה חשובה ויש לנו כללים שאינם מאפשרים פרסום שיח שנאה, למשל, שמורד מהפלטפורמה ברגע שהוא מזוהה".

 

האנק ג'ונסון, דמוקרט מג'ורג'יה, שאל כיצד גוגל דואגת שהמידע הפרטי של הציבור יישמר מבעיות כמו באג גוגל פלוס, מה שאיפשר לפיצ'אי לספר שגוגל מבצעת חיפוש באגים באופן אקטיבי ועושה את כל המאמצים לזיהוי וחיסול בעיות כאלה בהקדם. ואולם, לא סיפר על הליך הפיתוח או כיצד ניתן למנוע באגים כאלה מראש.

  

מנכ"ל גוגל הרבה להתחמק מתשובות במהלך עדותו: שילה ג'קסון לי, דמוקרטית מטקסס, שאלה האם גוגל עוברת על המיילים של המשתמשים ומפרה את פרטיותם; פיצ'אי לא ענה לה ישירות אך הציע לה להגיע לחברה ולראות בעצמה. כמו כן, שאלה ג'קסון לי על הפעילות של גוגל בסין, וגם כאן חמק פיצ'אי; לדבריו, החברה מחויבת לפעול בהתאם לחוקים ולמנוע השפעות שליליות שיכולות להתבצע דרך שירותיה. הוא לא אמר במפורש שיתבצע שיתוף פעולה עם ממשלת סין - מה שבאופן חד משמעי יגרום לפגיעה בחירויות משתמשים.

 

טום מרינו, רפובליקני מפנסילבניה, שאל אף הוא על השקת מנוע חיפוש מצונזר בסין. פיצ'אי ענה שאין לחברה שום כוונות או תוכניות להשיק מוצר מעין זה בסין. מרינו ממשיך ושואל כיצד החברה לוקחת בחשבון את כניסתה לשווקים חדשים מבחינת התאמתה למיקומים השונים ופיצ'אי הסביר שהחברה מחויבת לכללים המקומיים בכל מדינה. פיצ'אי הודה שהיו ניסיונות לבנות מוצר חיפוש שמותאם לסין, ושהפרויקט כלל כמאה מעובדי גוגל - אך הוא מכחיש שכרגע ישנן תכניות כאלה. הוא הוסיף שחובתו כמנכ"ל היא לדאוג לאפשרויות עסקיות שונות. 

 

סטיב כהן, דמוקרט מטנסי, שאל האם יש לציבור דרך לשוחח עם גוגל ישירות, ופיצ'אי הפנה אותו לאתר החברה; כששאל האם ישנם בוטים רוסיים שהשפיעו על הפצת מדיה ביוטיוב, הציע פיצ'אי לכהן לפנות לחברה והדגיש שהיא מחויבת למניעת השפעות שכאלה. 

 

מה יש לכם נגד ימנים?

 

במהלך העדות בלטה במיוחד סוגיית הטיית שירותי ענקית הטכנולוגיה נגד הימין השמרני בארצות הברית. כשנשאל בידי גודלאט על הטיית תוצאות חיפוש נגד קמפיינים ימנים, כמו למשל הצגת מחירי פרסום שונים למועמדים שונים, אמר שהמחיר נקבע באמצעות אלגוריתם שאינו חשוף להטייה - אם כי שישנה אפשרות שלקוחות שונים יקבלו מחירים שונים.

 

 

לפעמים עונה, לפעמים מתחמק. פיצ'אי לפעמים עונה, לפעמים מתחמק. פיצ'אי צילום: מתוך שידור חי של ועדת המשפט של הקונגרס האמריקאי

 

 

הדמוקרטית זואי לופגרן שאלה על דרכי פעולתו של מנוע החיפוש, והדגימה כיצד המילה "אידיוט" בחיפוש התמונות מעלה תמונה של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ. פיצ'אי הסביר שהחיפוש מתבצע בהתאם לכללי חיפוש אובייקטיבים ואינם מושפעים מהחלטות של אדם ספציפי.

 

 

 

הרפובליקני למאר סמית' טען ש-96% מתוצאות חיפוש המונח "טראמפ" מכוון למקורות מדיה ליברליים, ולפיכך גוגל יכולה להשפיע על בחירת הנשיא הבא של ארה"ב. פיצ'אי הסביר לו שאספקה של מקורות מידע אמינים הוא חלק עיקרי מהמשימה של החברה, ושהמקור עליו ביסס סמית' את טענתו אינו ברור. כמו כן, הסביר לסמית' שעובדים בודדים בחברה לא יכולים להטות תוצאות חיפוש באופן עצמאי.

 

סטיב צ'אבוט הרפובליקני שאל למה יוזמות חקיקה רפובליקניות ומידע עליהן מגיעות רק לעמודים מאוחרים של מנוע החיפוש ולא לעמוד הראשון. הוא הסביר שמאמר שפרסם בבלוג שלו שמתנגד לחוק אובמה קר אינו עולה במסגרת החיפוש על היוזמה - מה שמדגיש את בורות המחוקקים בנוגע לסוגיות טכנולוגיות בסיסיות כ-SEO. פיצ'אי המשיך לטעון שאין הטייה מובנית של תוצאות החיפוש.  

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x