$
אינטרנט

פייסבוק הואשמה לשווא שידעה על הפייק ניוז מרוסיה עוד ב-2014

חבר פרלמנט בריטי השיג מיילים פנימיים של פייסבוק, לפיהם זיהה אחד מעובדיה תעבורה חשודה מרוסיה שנים לפני חשיפת מבצעי הדיסאינפורמציה, ואף הזהיר את החברה. ואולם, ניתוח של ההודעות גילה שהיתה זו טעות משונה - ושמקור התעבורה בכלל לא קשור לרוסיה

עומר כביר 09:3328.11.18

חבר פלרמנט בריטי טען ביממה האחרונה שמהנדס בפייסבוק התריע בפני הנהלתה על פעילות רוסית לאיסוף מידע ברשת החברתית כבר באוקטובר 2014. טענתו נשענה על מיילים פנימיים של פייסבוק - אך בדיקה של אותן הודעות גילתה שלא מדובר בראיות למעורבות רוסית, אלא בצירוף מקרים משונה.

 

 

המיילים הועברו לפרלמנט על ידי מייסד חברת תוכנה אמריקאית בשם Six4Three בעת שהיה בביקור עסקי בלונדון במהלכו נפגש עם יו"ר הוועדה שחוקר את השפעת הפייק ניוז, דמיאן קולינס. המסמכים הגיעו לידי המייסד במסגרת הליך גילוי ראיות שהתנהל בתביעה שהגיש נגד פייסבוק בקליפורניה. הטענות הועלו במהלך שימוע שנערך אתמול לפייסבוק בלונדון, בהשתתפות מחוקקים מתשע מדינות. לשימוע הוזמן מייסד ומנכ"ל החברה, מארק צוקרברג, שסירב להגיע ושלח במקום זאת את סגן הנשיא לפתרונות פרטיות, ריצ'ארד אלן.

 

לא בא להעיד. מארק צוקרברג לא בא להעיד. מארק צוקרברג תמונה: CNN

 

 

במהלך השימוע, טען קולינס שכבר ב-2014 מהנדס בחברה התריע שגורמים רוסיים עושים שימוש חשוד בתוכנה ברשת החברתית שמאפשרת למפרסמים לאסוף כמויות מידע גדולות. "מהנדס בפייסבוק הודיע לחברה באוקטובר 2014 שיישויות עם כתובות IP רוסיות עושות שימוש בגישת מפתחים של פינטרסט כדי להוציא 3 מיליארד פרטי מידע ביום", הוא אמר לפי דיווח בגארדיאן. "האם זה דווח לגוף חיצוני כלשהו באותה עת?"

 

אלן עצמו לא התייחס ישירות לסוגיה בעת השימוע. לאחריו, פרסמה פייסבוק הודעה שבה אמרה שבדקה את הסוגיה בזמן אמת. "המהנדסים שהתריעו על כך הוסיפו לבדוק את הנושא ולא מצאו שום ראיות לפעילות רוסית", נמסר.

 

 

 

לאור הפרסומים האחרונים על התנהלות פייסבוק בשנתיים האחרונות אפשר להתייחס להצהרה זו בחשדנות מוצדקת - אבל בחינה של המיילים עצמם מצביעה על כך שהפעם פייסבוק אומרת אמת: לפי המיילים, שהגיעו לידי כתב CNN, דוני או'סאליבן ופורסמו בחשבון הטוויטר שלו, בתחילה אכן התריע אחד המהנדסים בחברה על בקשות מידע שמגיעות מכתובות IP רוסיות ואמר שלדעתו "זה נראה כמו משהו רציני". ואולם, בבדיקה שערך הצוות התברר שמדובר בבקשות שהגיעו כתוצאה משינויים טכניים שביצעה פינטרסט בתשתית שלה. "הדברים לא גרועים כמו שהם נראים", נכתב במייל המשך. "היתה סדרה של צירופי מקרים מצערים שגרמו למצב להיראות חמור מכפי שהוא באמת". מייל מאוחר יותר פסק: "כנראה שבסופו של דבר אלו לא היו כתובות IP רוסיות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x