$
מכשירים ומדריכים

החזקים, המשתלמים, המפתיעים: הסמארטפונים הכי טובים של 2018

הדרקון הכחול של וואווי, הענק החדש של אפל, העט המשופר של סמסונג ונבחרת השועלים של שיאומי; שוק המובייל הישראלי ראה דגמים מעניינים מאוד בשנה האחרונה - במה התבלטו, ובכמה ירד מחירם מאז שהושקו?

ניצן סדן 11:0701.12.18

שנת 2018 היתה שנה גדולה וחשובה במובייל, שנת מפנה עבור יצרניות רבות. "כלכליסט" מציג: המכשירים שהכי התבלטו ב-2018, על יתרונותיהם וחסרונותיהם, בצירוף הירידה במחירם; קל לראות שלא כל מה שהושק ב-4,000 שקל ממשיך להימכר בסכום כזה גם לאחר חודש-חודשיים בלבד.

 

וואווי מייט 20 פרו

 

מכשיר הדגל של וואווי משקף את פניה של החברה עצמה: גדול אבל זריז, עם כמה וכמה טריקים שאין לאחרים ומעל לכל - בולט מעל לערימה. יש לו מסך 6.39 אינץ' שהוא חד משל מתחריו, מערך צילום של 3 מצלמות המספקות איכות חריגה ביום ובלילה, זמן סוללה לא רע, סורק טביעות אצבע שהוטמע בתוך המסך עצמו ולקינוח יכולת טעינה אלחוטית של טלפונים אחרים.  

 

Mate 20 Pro Mate 20 Pro צילום: ניצן סדן

 

 

וואווי עברה כברת דרך ארוכה עד שגיבשה עיצוב וסטייל משלה, ואומץ להטמיע פיתוחים חדשים ולא כאלה שהוכחו מסחרית. המייט 20 פרו עדיין כולל כמה ליקויי ממשק קטנים וחסרונות כתמיכה רק בכרטיסי זיכרון שקשה מאוד להשיג ומחיר של 4,000 שקל - אך מדובר בטלפון מרשים מאוד. מחירו צפוי לרדת, בעיקר בידי יבואנים מקבילים - אך בשלב זה עדיין נמכר במחיר ההשקה שלו.

 

 

 

 

 

סמסונג גלקסי Note 9

 

הענקית הקוריאנית נעה באי-נוחות בכסאה: 2018 היתה בעייתית עבורה משום שבשנה שלפניה חשפה תצורת עיצוב חדשה שסחפה מיליונים, בטלפון הגלקסי S8 ולא נשאר לה הרבה מה להגיש השנה. זאת, בעוד את החידושים הגדולים באמת היא שומרת ל-2019, בה יושק הדור העשירי של סדרת היוקרה גלקסי S. מכשירי הגלקסי S9 אמנם כללו שיפור מורגש ביכולות הצילום, אך הטלפון עצמו נראה יותר כמתיחת פנים ל-S8 מאשר טלפון חדש, מה שגרם לה להיתפס כפחות חדשנית ולרשום ירידה מורגשת מאוד במכירות. ה-S9 פלוס, הבכיר בסדרה, הושק במרץ ב-3,500 שקל, ועתה עולה כ-2,600 שקל.

 

 

Galaxy Note 9 Galaxy Note 9 צילום: ניצן סדן

 

 

ואולם, פאבלט הדגל שלה, ה-Note 9, הציג שיפור בולט יותר: המסך גדל ל-6.4 אינץ', העט החכם קיבל רכיב בלוטות' שמאפשר להשתמש בו כשלט רחוק לטלפון וליישומים כמצגות, מרחב האחסון הוגדל מהותית וכך גם עוצמת הסוללה. בעוד יכולות העט הן בגדר גימיק חביב וטלפון עם מרחב אחסון של טרה-בייט זו הגזמה מיותרת, ביצועי הסוללה התגלו כשדרוג משובח ביותר. הפאבלט נחשב למצוין ועתיר יכולות; הוא הושק בספטמבר ב-4,000 שקל, ולאחרונה היבואן הוזיל אותו ל-3,600 שקל, אך ניתן להשיגו גם ב-3,000.

 

לסקירות המלאות:

 

וואן פלוס 6T

 

וואן פלוס הסינית משיקה שני מכשירים בשנה, כשאחד הוא סדרה חדשה והשני - שיפורים קלים בה. הפעם בוצעה קפיצה גדולה מאוד בין הוואן פלוס 6 והוואן פלוס 6T: הדגם הבכיר כולל מגרעת למצלמת הסלפי כמו של כמעט כל טלפון אחר - אך בגודל זערורי ועיצוב של טיפה, בחירה מאוד אסתטית ונעימה. 

  

 

OnePlus 6T OnePlus 6T צילום אוראל כהן

 

 

גם איכות המסך שופרה, ואיתם הביצועים; לטלפון יש יכולת לשמור אפליקציות ישירות בזיכרון, ולהאיץ כך את פעולתן. ואולם, אין לו תקן רשמי לעמידות במים ואבק, ביצועי הצילום בינוניים ויכולות אודיו מאכזבות. בישראל הוא יקר ביחס לדגמים קודמים, והושק במחיר של החל מ-2,900 שקל. כיום ניתן להשיגו בכ-2,700 שקל.  

 

 

שיאומי MI 8 ופוקופון F1

 

שיאומי השיקה השנה מספר סמארטפונים מתקדמים ומשתלמים מאוד, כשהיא מקפידה על איזון בין מחיר נגיש ובין ביצועים ויכולות שלא יביישו טלפונים יקרים בהרבה. מכשיר הדגל Mi 8 הוא הבולט בהם: עם מסך 6.21 אינץ' בהיר ביותר ומצלמת סלפי משובחת בעלת חיישן 20 מגה-פיקסל ורכיבי חידוד תמונה מובנים, לא קשה לראות את יתרונותיו.

 

 

Mi 8 Mi 8 צילום: ניצן סדן

 

 

החסרונות שלו הם בעיקר התחממות מבנית מורגשת במאמץ, עיצוב אייפוני חסר מעוף והיעדר עמידות רשמית במים ואבק. הוא הושק באוגוסט ב-2,100 שקל וכיום נמכר גם ב-1,500 שקל. החברה השיקה בחודש שעבר גם את הפוקופון F1, בעל יכולות דומות וכלי האצת ביצועים, ב-1,700 שקל. כיום הוא עולה כ-1,300 בלבד, ולא נופל מה-Mi 8 בשום דבר מהותי.  

 

לסקירות המלאות:

 

אפל: אייפון XS Max

 

הענקית האמריקאית המשיכה להוכיח שכשאוהבים אותך מספיק, ישלמו כמה שתרצה: לאחר האייפון X שעלה אלף דולר, השיקה השנה את האייפון XS Max שעולה 1,100 וכלל חידוש אחד מאוד משמעותי ממנו נמנעה אפל במשך זמן רב: מסך ממש, ממש גדול.

 

 

 

iPhone XS Max iPhone XS Max צילום: אוראל כהן

 

 

עם תצוגה איכותית ביותר של 6.5 אינץ', יכולה אפל להתחרות בקלות בשוק הפאבלטים ולנצח: חובבי משחקים, אנשים שאוהבים לצפות בסרטים וסדרות בסלולרי, משתמשים עסקיים שנאלצים לקרוא טבלאות אקסל גדולות בנייד ועוד ועוד. אפל שיפרה גם את ביצועי המצלמה, ונתנה לאייפון המגודל מעבד מהיר במיוחד שהאיץ את ביצועיו. ועדיין, אינו חף ממגרעות: זמן הסוללה קצר משמעותית משל מכשירי עילית מתחרים, מערכת ההפעלה iOS לא בהכרח תקסום למשתמשי אנדרואיד והמחיר בישראל מתחיל ב-4,900 שקל.    

 

  

 

LG G7

 

חברת LG הקוריאנית קצת נעלמה בשנים האחרונות: היא אמנם הציגה טלפונים טובים, בראשם הפאבלטים של סדרת V, אך אף אחד מהם לא הצליח להתבלט או למשוך את עין הקהל. חבל, שכן מדובר בחברה שהיתה פעם חדשנית להפליא והשיקה טלפונים עם מסך מעוקל, גב מפולימר שמסוגל לאחות בעצמו שריטות ועוד.

 

 

LG G7 LG G7 צילום: רפאל קאהאן

 

 

מכשיר הדגל של LG לשנה החולפת, סמארטפון ה-G7, מציג שני יתרונות: מסך בהיר ביותר שמאפשר קריאה בבירור גם תחת השמש הישראלית, ואיכות אודיו מצוינת לחובבי המוזיקה. שאר תכונותיו פשוט מעבירות אותו לרקע, ועל אף שמדובר בטלפון מצוין - לא הצליח לצבור אהדה משמעותית בשוק. ה-G7 הושק ביוני ב-3,000 שקל, ועתה עומד מחירו על 2,500 שקל.

 

 

ומה עם כל השאר?

 

2018 היתה שנה מעניינת בתחום הסמארטפונים, והשוק הישראלי ראה הרבה מאוד דגמים חדשים, בעיקר בקטגוריות הביניים והמכשירים המוזלים - בהם בלט ה-A2 של שיאומי, דגם המשך של ה-Mi A1 המוצלח מאשתקד. היצרניות מעניקות יותר ויותר תכונות שהיו שייכות למכשירי עילית גם לטלפונים הפשוטים שלהן, מגמה טבעית שנמשכת כבר שנים. למשל, כיום כמעט כל טלפון חדש שנמכר כולל סורק טביעות אצבע, וכל דגם ביניים כולל מצלמה כפולה בגבו.

 

 

 

סמסונג הרחיבה את קו מכשירי הביניים שלה לאחרונה עם ה-A9, סלולרי בעל מסך גדול וארבע מצלמות בגבו, ואילו יצרניות כאסוס הציגו מכשירי ביניים בעלי יכולות קרובות לשל דגמי הפרימיום, טרנד שהחלה וואן פלוס לפני שנים ובשנים האחרונות הצטרפו אליו גם לנובו (שמחזיקה במוטורולה), ZTE ונוקיה. שתי חברות שמתמקדות במכשירי עילית נעדרים מרשימה זו: גוגל שהשיקה את הפיקסל 3 XL ו-HTC שהשיקה את ה-U12 - ומכשיריהן פשוט טרם נסקרו ב"כלכליסט".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x