$
המדריך

בדיקת כלכליסט

סמארטפון OnePlus 6T: ראש השועלים שמאיים על אריות המובייל

מכשיר הדגל החדש של החברה הסינית מציג מגרעת מסך מסוג חדש שמשלב פונקציונליות ואלגנטיות, מסך משובח, ממשק נוח ועשיר באפשרויות וביצועים מעולים. הוא מסוגל לספק את רוב התכונות של מכשירי העילית, על אף שמחירו נמוך בכאלף שקל משלהם

רפאל קאהאן 17:0212.11.18

 


 

 

וואן פלוס השיקה את ה-6T, מכשיר הדגל החדש שלה, רק לפני מספר שבועות. לאחרונה הגיע לארץ, כשהוא מנסה לספק את רוב התכונות המתקדמות של מכשירי העילית היקרים ביותר.

 

 

הטלפון החדש מציג שורת יתרונות מעניינת, על אף שהתחרות קשוחה מבעבר; וואן פלוס נתנה לו כלי האצת ביצועים, סורק טביעות אצבע בתוך המסך וטריק עיצובי שמבדל אותו מיידית מכל טלפון אחר.  

 

 

נעים להכיר: וואן פלוס 6T נעים להכיר: וואן פלוס 6T צילום אוראל כהן

 

 

עיצוב ומבנה: זכוכית קשוחה 

 

הוואן פלוס 6T הוא מכשיר נאה ביותר; עיצובו אמנם לא שובר את הקונבנציות המקובלות, אך בהחלט עומד לצד יקרים ממנו בלי סיבה להתבייש על אף שגופו אינו הדקיק ביותר, ולא תמצאו בו אלמנטים יוקרתיים כמסך שגולש לשוליים. גב הטלפון עשוי זכוכית גורילה גלאס מהדור השישי, שאמור להיות עמיד מקודמיו בנפילות ומכות. הגב לא צופה בשכבה דוחת שמנוניות, כך שטביעות אצבע נראות עליו היטב.

 

 

המגרעת שבראש המסך: קטנה ואלגנטית משל המתחרים המגרעת שבראש המסך: קטנה ואלגנטית משל המתחרים צילום אוראל כהן

 

 

במבט ראשון, רואים את החדשנות העיצובית של היצרנית: במקום מגרעת מגודלת, הותקנה מצלמת הסלפי שבראש המסך בתוך מגרעת זעירה דמוית טיפה - פיתרון אלגנטי ונאה מאוד. היצרנית נאלצה להעביר את הרמקול העליון לתחתית הטלפון, מה שמשפיע על איכות השמע כשהיד מכסה את הסבכה שלו - או כשהוא מונח בתחנת עגינה במכונית.

 

 

גופו של המכשיר דק, ואיכות ההרכבה מצוינת גופו של המכשיר דק, ואיכות ההרכבה מצוינת צילום אוראל כהן

 

 

איכות ההרכבה מצוינת וכל הכפתורים הפיזיים מתאימים באופן מושלם לגומחות שלהם, דבר שלפעמים לא מוצאים גם בטלפונים יקרים בהרבה. עדשות המצלמות בולטות קצת מגב המכשיר, מה שעלול לגרום להן לנזק גדול יותר במקרה של נפילה. וואן פלוס לא ציינה תקן עמידות למים ואבק עבור המכשיר שלה, כך שלא ברור כמה טוב יתמודד עם נפילות לבוץ או גשם - ולא מומלץ לבדוק בעצמכם.

 

ממשק ומערכת הפעלה: לפנק, לפנק, לפנק

 

לוואן פלוס 6T יש מסך בגודל 6.41 אינץ', מהגדולים ביותר בשוק - ובזכות המגרעת הזעירה שבראשו, הוא מתפרש על פני 85.6% משטחה של חזית המכשיר. מדובר במסך AMOLED, בעל איכות תצוגה מרשימה.

 

 

מסך גדול, שמכסה את כל החזית מסך גדול, שמכסה את כל החזית צילום: OnePlus

 

 

הוא כויל בתקן שנקרא DCI-P3 ומיועד בעיקר לצפייה בסרטים, וזה אחד הטלפונים היחידים ברמת המחיר הזו שזכה במסך עם תקן כזה; בדרך כלל, מדובר במסכים שאפשר למצוא רק באייפונים, במכשירי סדרה S של סמסונג, בפיקסל של גוגל ובמכשירי HTC. זה לא המסך הבהיר ביותר שיש, אך הוא עדיין קריא למדי תחת תאורה ישירה, בדומה ל-Mi 8 של שיאומי.

 

גרסת הממשק של וואן פלוס, Oxygen, מצוינת ונוחה מאוד. היא זוכה לשדרוג מינורי בגרסה וכן מעבר לאנדרואיד פאי 9. זהו הממשק המינימליסטי ביותר שניתן להעלות על הדעת, ואין הרבה הבדל בינו לבין אנדרואיד כפי שהיא מופיעה במכשירי הפיקסל של גוגל - בחירה טובה, שמצמצמת את העומס על זיכרון הפעולה של המכשיר. דבר אחד שלא נמצא כאן היא התאמת תאורת הלד לכל מיני התראות. מה שכן יש זה את חלון המדף (Shelf) שמהווה מעין גרסה לפיד של גוגל אסיסטנט, תמצאו בו התראות מיילים, כתבות שעשויות לעניין אתכם, התראות מזג אוויר וגישה לאנשי הקשר. 

 

 

עיצוב ממשק מערכת ההפעלה בטלפון עיצוב ממשק מערכת ההפעלה בטלפון צילום: OnePlus

 

 

ה-6T מציע שליטה באמצעות מחוות, בצורה שמזכירה את ממשק המחוות של iOS: סווייפ למעלה כדי לחזור לדף הבית, סווייפ למעלה ועצירה לתצוגת האפליקציות וסווייפ למעלה משמאל או ימין כדי לחזור אחורה. זה פועל היטב, ומי שמעדיף ממשק סטנדרטי יותר יוכל לבחור בסרגל הניווט הסטנדרטי של אנדרואיד. הממשק של וואן פלוס כולל מיני תופינים כיכולת לציור אותיות על המסך כשהוא כבוי, שמשמשות כקיצורי דרך ליישומים - למשל, כשתציירו O תופעל המצלמה וציור V יפעיל את הפנס.

 

ה-6T הוא המכשיר הראשון של החברה שמצויד בסורק טביעות אצבעות מתחת למסך. זה עובד היטב ומהיר כמעט כמו סורק החומרה המעולה של קודמו בתפקיד, אך יש באג בגרסה העברית של הממשק שמונע את השימוש בסורק. הוא עובד כשמעבירים את הממשק לאנגלית והיבואן הבטיח שעדכון תוכנה שיפתור זאת יושק בהקדם. ניתן להשתמש גם במצלמה הקדמית לאימות זהות המשתמש, דרך יישום זיהוי פנים מהיר מאוד, שלפעמים קצת מפספס בסביבות חשוכות.

 

 

כלי זיהוי הפנים של המכשיר כלי זיהוי הפנים של המכשיר צילום אוראל כהן

 

 

מצלמה: איכות סטנדרטית 

 

וואן פלוס החלה להשקיע בתחום הצילום במכשיריה רק לפני כשנתיים, ועברה כברת דרך ארוכה: כיום נותנות מצלמות מכשיריה פייט לסמארטפונים יקרים בהרבה, בין היתר בשל יתרונות תוכנה. ל-6T יש מערך צילום זהה לשל הוואן פלוס 6: שתי מצלמות בעלות חיישני 20 ו-16 מגה-פיקסל, שתיהן עם מפתח של f/1.7 וללא הבדלי מיקוד, רגישות צבע וכולי. החיישן בעל הרזולוציה הגבוהה יותר צויד גם בייצוב תמונה אופטי, כשהמשני משמש להשלמה שלו - שיפור איכות, תוספת פרטים, טשטוש הרקע כשנדרש וכו'.

 

 

איכות טובה בצילום יום איכות טובה בצילום יום צילום אוראל כהן

 

 

ביצועי התמונה טובים מאוד בתאורת יום, והתמונות עשירות בצבע ובפרטים. הצילום בלילה פחות מרשים, וכולל רכיב תוכנה שמדגיש פרטים ומנסה להפיק תמונות עשירות יותר, אך לא מתקרב לאיכות הצילום של מכשירי עילית אחרים. צילומי הסלפי, שנשענים על חיישן 16 מגה-פיקסל, טובים גם בחושך יחסי, אך מכיוון שהמיקוד די קרוב זה אומר שתצטרכו מוט סלפי כדי להכניס עוד חברים לצילום הקבוצתי.

 

צילום הווידאו איכותי ונשען על רכיב ייצוב איכותי. הוא אמנם פועל רק במצב של 30 פריים לשנייה, אך עושה עבודה מצוינת ומצמצם רעידות וטשטושים. אפליקציית הצילום קלה מאוד לשימוש והוטמעה בה תכונת גוגל Lens, שמאפשרת לחפש מידע על מה שרואה המצלמה.

 

מולטימדיה ואפליקציות: אולם קולנוע בכיס

 

איכות התצוגה וגודל המסך הופכים את הצפייה בסרטים לחווייה שלא תמצאו בהרבה מכשירים, בוודאי שלא ברמת המחיר של ה-6T. הטלפון תומך בכמה תצורות צבע וכולן ניתנות להתאמה אישית. ביצועיו, עליהם ארחיב בהמשך, הופכים גם הפעלת משחקים כבדים למלאכה קלה ותענוג למשתמש (בנוסף, יש לו "מצב משחק" בו התראות לא יקפצו ויפריעו לכם באמצע האקשן).

 

 

וואן פלוס 6T בצילום לילה וואן פלוס 6T בצילום לילה צילום אוראל כהן

 

 

ואולם, הוא פחות חזק בתחום האודיו: הרמקולים חזקים מאוד, אך איכותם לא מרשימה ונראה שוואן פלוס ייעדה אותם יותר לשימוש כדיבורית מאשר להשמעת מוזיקה. שקע אוזניות לא תמצאו בטלפון הזה, והיצרנית לא ניצלה את המעבר לשקע ה-USB להשמעת אודיו כדי לשדרג את האיכות או העוצמה. זהו לא טלפון לאודיופילים.

 

כצפוי, לא תמצאו על הטלפון ערימת יישומים מותקנת מראש כפי שעדיין אפשר למצוא בסמארטפונים רבים בשוק. תחת זאת, ייעלה וואן פלוס את ניהול האפליקציות, עם חלון יישומים פעילים במבנה חדש שמאפשר לפתוח שני חלונות במקביל ישירות מתוכו. 

  

ביצועים וזמן סוללה: 55% בחצי שעה 

 

הסנאפדרגון 845 שמפעיל את ה-6T הוא המעבד הנפוץ ביותר כיום במכשירי הדגל. וואן פלוס שומרת אמונים לסדרת העל של קוואלקום מאז המכשיר הראשון בסדרה וגם כאן השילוב בין חומרה שמכוילת בדיוק למידותיה של התוכנה הופכות את הוואן פלוס למפלצת ביצועים. בנוסף, יש לו תכונה Smart Boost, שמאפשרת לכתוב אפליקציות פעילות לתוך זיכרון הפעולה במלואן - מה שמאיץ את פעולתן. 

 

זיכרון הפעולה הנדיב עומד על כ-8 גיגה-בייט ומרחב האחסון מתחיל ב-128 גיגה-בייט אך ללא חריץ הרחבה. ששקע ה-USB של המכשיר הוא בתקן 2.0, כך שהעברת נתונים אליו וממנו תתבצע לאט יותר מבמכשירי עילית אחרים.

 

 

סוללה של יום עד יום וחצי סוללה של יום עד יום וחצי צילום אוראל כהן

 

 

הסוללה, 3,700 מיליאמפר-שעה עוצמתה, עושה עבודה מעולה: טעינה תידרש רק לאחר יום עבודה מאומץ או אפילו יום וחצי אם אינכם משתמשים כבדים. מנגנון הטעינה המהירה, שהוא חלק מהותי בהיצע של וואן פלוס, עדיין כאן ועובד היטב; הוא נשען על טכנולוגיה של Oppo ודורש כבל ייעודי, כך שכדאי לכם לשמור על אלה שקיבלתם עם המכשיר כדי ליהנות מטעינה של 55% סוללה בחצי שעה. טעינה מלאה מושגת לאחר כשעה.

 

סיכום ואלטרנטיבות

 

הוואן פלוס 6T הוא הטלפון הטוב ביותר שהשיקה החברה הסינית ומהווה קפיצת מדרגה משמעותית על פני קודמו. הוא מציע בערך 90% מיכולות מכשירי דגל כפיקסל 3 או המייט 20 של וואווי, במחיר זול בהרבה. בארץ מחירו מתחיל בכ-2,900 שקל - כבר לא הכי זול בחבורה, אך עדיין פחות מכל אייפון, מייט 20 פרו וגלקסי Note. שני המתחרים העיקריים שלו הם מבית שיאומי - הפוקפון F1 והמי 8. שניהם מציעים את אותו המעבד ומחיר נגיש יותר, אך איכות ההרכבה והביצועים של מכשירי שיאומי לא מתקרבת לזו של וואן פלוס ובמקרה של הפוקופון זה אפילו בולט עוד יותר.

 

 

ה-P20 פרו של וואווי נמכר במחיר דומה בישראל ומציע יתרונות מהותיים בתחומי איכות הצילום והעמידות, אך ביצועיו פחות מרשימים והממשק שלו פחות נוח. עוד מתחרים בולטים ל-6T הם טלפונים כ-S8 של סמסונג מהשנה שעברה שהוא זול יותר (אך נשען על חומרה ישנה יותר), ה-G7 של LG והזנפון 5Z של אסוס. בשורה התחתונה הוואן פלוס 6T הוא עדיין מכשיר שמספק תמורה מצוינת ביחס למחירו, ובאיכות שמיישרת קו עם הטובים ביותר.

 

מכשיר הסקירה סופק באדיבות Cellnow, יבואנית וואן פלוס בישראל
בטל שלח
    לכל התגובות
    x