$
הייטק והון סיכון

חברת האגריטק Taranis גייסה 20 מיליון דולר

החברה פיתחה טכנולוגיה לניתוח מתקדם של תצלומי אוויר, שמאפשרת לזהות מחלות, מזיקים ועשבים שפוגעים בייבול החקלאי. את סבב הגיוס הובילה קרן ויולה ונצ'רס והשתתפו בו משקיעי החברה הקיימים ושחקנים בינ"ל בולטים בתחומי החקלאות והזרעים

הגר רבט 16:0106.11.18
חברת האגריטק טראניס (Taranis) הודיעה היום (ג') על סבב B בסך 20 מיליון דולר בהובלת Viola Ventures ובהשתתפות המשקיעים הקיימים –Finestere Ventures, Vertex, OurCrowd ואיל גורה. לסבב מתווספים גם שחקנים אסטרטגיים גלובליים בתחום החקלאות והזרעים – חברת Nutrien, Cavallo Ventures (זרוע ההשקעות של Wilibur-Ellis) ו-Sumitomo Corporation Europe. ביחד עם הסבב הנוכחי, מסתכמים גיוסי החברה ב-30 מליון דולר.

 

 

את טראניס הקימו ב-2015 אופיר שלם, אלי בוקצ'ין, איל כרמי ואסף הורביץ והיא מפתחת טכנולוגיה שמסייעת לחקלאים להגדיל את פוטנציאל הייבול ב-7.5% בעזרת ניתוח מידע ויזואלי. שלם, מנכ"ל החברה, סיפר ל"כלכליסט" כי ההתמקדות בתחום החקלאות הייתה מתבקשת עבורו: "אני דור רביעי למשפחת חקלאים שהקימה את נהלל ואת קיבוץ גינוסר. כשהקמנו את החברה בדקנו מה הבעיה הכי מהותית עבור חקלאים והבנו שחקלאים מפסידים את רוב הייבול על סוגי מחלות, מזיקים ועשבים מסוימים. בגלל שמחלות הן הגורם הכי הרסני התחלנו ממנו. עשינו מודלים שחוזים הופעה של המחלות האלה על סמך תמונות לווין ונתוני מזג אוויר והבנו שהנתונים הוויזואליים הכי חשובים. התחלנו לחשוב איך לשפר את הרזולוציה ובחנו את עולם המטוסים והרחפנים".

 

מייסדי החברה מייסדי החברה

 

 

היום טראניס מספקת ללקוחותיה - בעיקר חקלאים המנהלים שטחי ענק בצפון ודרום אמריקה - שירות הכולל צילום השטח ברזולוציה גבוהה מאוד ע"י מטוסים ורחפנים מספר פעמים בכל עונה. לפי נתוני החברה, היא יודעת לאסוף מידע ויזואלי ברמת דיוק גבוהה פי 500 מהקיים בשוק, ולהוציא מתוכו תובנות אגרונומיות הקשורות למחלות, חרקים או כל בעיה אחרת הקשורה בגידולי שדה. בהתאם לדאטה, יכול החקלאי לבצע תכנון מדויק יותר הנוגע לאספקטים של הגידול (כגון רכישת חומרי ההדברה, כח עבודה, השקיה וכד).

 

"מה שמייחד אותנו ביחס למתחרות זו היכולת להגיע לרזולוציה שרואה ממש את החרקים על העלה" הסביר שלם. "רוב המתחרים שלנו רואים תבנית של בעיה, אנחנו רואים את הבעיה עצמה בזכות פטנט שהוצאנו על צילום אווירי תוך כדי תנועה במהירות גבוהה מאוד. מנוע ניתוח התמונות משתמש ב-AI ולמידה עמוקה כדי להבין מה יש בכל תמונה והוא אומן על ידי עשרות אלפי דוגמאות מאגרונומים ומומחים בתחום, זה כמו אגרונום אוטומטי. מדובר בקנה מידה שקשה מאוד להגיע אליו בעזרת סנסורים שמותקנים בשדה למשל, והעלות שלהם גבוהה מאוד".

 

 

 

צביקה אורון, שותף בויולה ונצ'רס, מסר בעקבות הגיוס: "זוהי ההשקעה הראשונה של הקרן בתחום ה-Digital Farming לאחר בחינה מעמיקה של התחום ומקווים לבצע השקעות נוספות בתחום. אנו שמחים להצטרף למסע של טראניס ומאמינים כי לחברה יש את כל המרכיבים כדי להפוך למובילת תחום גלובלית - פיתרון טכנולוגי עמוק ומקיף, צוות יזמים והנהלה מעולה ושותפים אסטרטגיים שביכולתם לסייע להתרחבות החברה".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x