$
חדשות טכנולוגיה

כך מצליחות אפליקציות להמשיך ולהציק לכם גם אחרי שמחקתם אותן

תחקיר בלומברג גילה שחברות שירותי מדידה ליישומי מובייל - ביניהן Appsflyer הישראלית - מפעילות כלים שונים שמאפשרים למפתח לדעת שהחלטתם למחוק את התוכנה שלו, ולהמשיך להציע לכם להתקין אותה מחדש. האם יש בכך פגיעה בזכויותיכם?

רפאל קאהאן 20:3122.10.18
האם קרה לכם שמחקתם אפליקציה מהסמארטפון והוצפתם בהצעות להתקין אותה מחדש, ובפרסומות שלה? אתם לא לבד: תחקיר בלומברג שפורסם היום (ב') מגלה שמפתחים רבים מתעלמים מזכותכם להתנתק מהם - ועושים זאת בסיוע חברות ניתוח שימוש במובייל, ביניהם Appsflyer הישראלית, אחת הפופולריות ביותר מסוגה.

 

השיטה פשוטה: כלי האנליטיקה שמפתחים משתמשים בהם מאפשרים להם לקבל חיווי על התקנה של אפליקציה ולחבר את ההתקנה לפרופיל המכשיר שלכם. הפרופיל האנונימי מאפשר להם להציג לכם פרסומות או לבצע מעקב אחר הפעילות של המשתמש באפליקציה. החיווי אינו מאפשר לקבל פרטים אישיים או מידע פרטי למעט אם נתתם הסכמה מפורשת לכך - כפי שנדרש ב-GDPR, תקנות הפרטיות החדשות באירופה.

 

החיווי אינו מאפשר לקבל פרטים אישיים או מידע פרטי למעט אם נתתם הסכמה מפורשת לכך החיווי אינו מאפשר לקבל פרטים אישיים או מידע פרטי למעט אם נתתם הסכמה מפורשת לכך

 

עם זאת, החיווי הזה מאפשר לזהות מתי האפליקציה מוסרת. לפי הממצאים של בלומברג ועדות של מומחה פרטיות מטעם ה-EFF, ארגון הגנת פרטיות הגולשים הגדול בארה"ב, השיטה עובדת על ניצול של כלי מעקב ואנליטיקה שמפותחים גם על ידי חברות כגון Adjust , MoEngage, Localytics, ו-CleverTap.

 

רשמית, מפתחי כלים אלה עומדים בדרישות של החוק. אך השיטה מראה כיצד ניתן לנצל את הדרישות הפרטניות של כלי הגנת הפרטיות כדי לקבל מידע על הרגלי השימוש שלכם. Appsflyer סירבה להגיב לפניית "כלכליסט" בנושא.

 

בעיני המשתמש, הסרת האפליקציה מהווה התנתקות משירותיה ומפעיליה - אך המפתחים חושבים אחרת והחוק לצידם: עד שלא הועברה פנייה יזומה ישירה מצד המשתמש, תוכל החברה לשמור מידע עליו, לרבות האם התקין או מחק את המוצר שלה. לפיכך, על החרדים לפרטיותם לפנות לחברות שמחקו את יישומיהן - ולא לסמוך על המחיקה לבדה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x