$
הייטק והון סיכון

יש לכם שנה: גובש הליך בוררות מיוחד להייטק הישראלי

איגוד ההייטק של התאחדות התעשיינים והמוסד לבוררות עסקית הציגו כללים חדשים לסכסוכים משפטיים, שאמורים לעשות חיים קלים לסטארט-אפים ולהאיץ תהליכים. בנוסף, יקבלו הבוררים כלים חדשים כיכולת להטיל סנקציות על הנצים

הגר רבט 12:0817.10.18
איגוד ההייטק הישראלי של התאחדות התעשיינים והמוסד לבוררות גיבשו מספר כללים חדשים עבור סכסוכים משפטיים בתחום הייטק, שאמור להקל על חברות סטארט-אפ ולזרז משמעותית את ההתנהלות בתחום.

 

 

השינויים יתמקדו בשלושה תחומים עיקריים: הגבלת זמן הבוררות לפרק זמן של שנה בלבד, גיבוש מערך של בוררים מומחים המורכב מעו"ד ושופטים בעלי ניסיון בתחום, והענקת כלים לניהול ההליך לבוררים, שכוללים בין השאר את היכולת להטיל סנקציות על הצדדים.

 

"הרבה חברות הייטק מכניסות בחוזים שהן חותמות סעיף בוררות" אמר ל"כלכליסט" צבי מרום, יו"ר איגוד ההייטק הישראלי, "אבל מסתבר שבמקום שההליך הזה יהיה זול ומהיר יותר מהליך משפטי מורכב, הוא היה עד היום במקרים רבים ארוך מאוד ונגרר לעיתים על פני שנים".

 

צבי מרום, יו"ר איגוד ההייטק צבי מרום, יו"ר איגוד ההייטק צילום: צביקה טישלר

 

 

מנשה כהן, נשא המוסד הישראלי לבוררות עסקית, הוסיף שלצד רשימת הבוררים המומחים, המוסד יציע גם רשימה של מומחים, כמו מנכ"לים של חברות הייטק גדולות, שבמידת הצורך יהיו צמודים לבורר על מנת לסייע לו להבין את הסכסוך.

 

"נכון לרגע זה יש אלפי הליכים של חברות הייטק בבתי משפט ובבוררות", הסביר כהן. "אחת התוצאות של הליכים איטיים כאלה היא שחברת ההייטק צריכה לדווח בדו"חות שלה על סכסוך משפטי כל רבעון מחדש.

 

 

 

"בקרב חברות ההייטק יש העדפה לבוררות ויש היום חברות לא מעטות שרושמות בחוזים שלהן סעיף בוררות על פני בית משפט, בין השאר בגלל שבבית משפט הדיון הוא לרוב בדלתיים פתוחות", אמר. "המטרה שלנו היא שכל חברות ההייטק יתחילו לנהל את ההליכים האלה כאן בארץ במוסד לבוררות עסקית, במקום בחו"ל כמו שקורה היום במקרים רבים".

 

כהן הוסיף גם שלאחר שהמוסד לבוררות גיבש מודל ייחודי להייטק, התאחדות התעשיינים גילתה בו עניין והיא מעוניינת לאמץ אותו גם עבור מגזרים אחרים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x