$
אפליקציות

הרובוט הירוק נשאר בחוץ: מדוע מורידה גוגל את אנדרואיד מהבמה?

מערכת ההפעלה, הנפוצה ביותר בעולם, לא הוזכרה אף לא פעם אחת באירוע החומרה בו חשפה גוגל את סמארטפוני הפיקסל 3. לפי הערכות, זה בוצע בכוונה - והחברה מכינה את השטח לדבר הגדול הבא: מערכת הפעלה שתחליף את אנדרואיד, ותוכל לפתור את בעיות עדכוני האבטחה שלה

רפאל קאהאן 20:0914.10.18

בשבוע שעבר עלו בכירי גוגל על הבמה באירוע נוצץ, בו נחשפו סמארטפוני הפיקסל 3 לדגמיהם ולצידם גם טאבלט חדש בשם Slate ורמקול חכם. הטלפונים, שהם מדגימי טכנולוגיות בשוק המובייל, מהווים דוגמה ומופת לכל החברות שמפתחות מכשירי אנדרואיד. ולכן, מאוד מוזר שהמילה "אנדרואיד" כלל לא נאמרה באירוע - אפילו לא כשדובר ספציפית על רכיבי תוכנה במכשירים. מה עומד מאחורי הבחירה המשונה הזו?

 

 

אתר slashgear הציג מספר הערכות, שנוגעות לאסטרטגיית המוצר של גוגל בתחום מערכות ההפעלה - אסטרטגיה שצפויה לעבור שינויים בשנים הקרובות. אנדרואיד הושקה לפני כעשר שנים, אך נולדה עוד לפני 15 שנה, כפיתוח שהוביל אנדי רובין. הרבה השתנה מאז, ואנדרואיד שולטת ב-88% משוק המובייל, אך העוצמה הזו מגיעה עם מחיר כבד: למערכת ההפעלה יש שורה ארוכה של בעיות אבטחה, ולגוגל קשה לשלוט באקוסיסטם שיצרה; יצרניות כוואווי, אמזון ואחרות יצרו גרסאות אנדרואיד משלהן, שלא מחוברות לכל שירותי גוגל. אנדרואיד פשוט הפכה לגדולה ומפוצלת מדי; הגולם קם על יוצרו.

 

 

הפיקסל 3 לדגמיו. אנדרואיד כלל לא הוזכרה בחשיפתו הפיקסל 3 לדגמיו. אנדרואיד כלל לא הוזכרה בחשיפתו צילום: evleaks

 

 

שוק גרסאות האנדרואיד השונות כה מפולג, ש-10% מהמכשירים בשוק עדיין מריצים את גרסה 4, מלפני כמעט חמש שנים. יצרניות המכשירים מעדכנות את גרסאות האנדרואיד שבשימושן בקצב שהן בוחרות - כך שיש בשוק טלפונים בעלי פערי אבטחה ומגבלות שונות, כשבעיני הצרכן נופלת האשמה על גוגל; "אנדרואיד פחות מאובטח מ-iOS", טוען הקהל ובצדק. לאט לאט ובעדינות, מוחקת גוגל את מותג אנדרואיד משירותיה. פליי, חנות האפליקציות של מערכת ההפעלה, נקראה בעבר אנדרואיד מרקט; מערכת ההפעלה למחשוב לביש נקראת Wear במקום אנדרואיד Wear, וגם מוצרים כיישום הודעות הטקסט ויישום הארנק הדיגיטלי של החברה כבר לא נושאים את השם אנדרואיד. יש היגיון בצמצום המותג: גוגל מכינה את השטח למה שיבוא במקומו.

 

לפי הערכות, צפויה גוגל להחליף את מערכת ההפעלה שלה באחת משתיים - מערכת ההפעלה העננית כרום OS, או מערכת ההפעלה פוקסיה, שנמצאת עדיין בפיתוח. כרום OS מאפשרת תמיכה מובנית ביישומי אנדרואיד, אם כי במגבלות שונות ולא בצורה חלקה. פיתוח יישומים עבורה הינו קצת יותר מורכב מפיתוח יישומי אנדרואיד, ולכן יהיה על החברה לבצע בה שינויים רבים כדי שתוכל להכניסה לנעליים העצומות של מערכת ההפעלה הנוכחית שלה למובייל.

אנדרואיד 9 אנדרואיד 9

 

 

מערכת פוקסיה היא סיפור אחר: מוצר שנמצא בפיתוח כבר שלוש שנים ולא ידוע עליו יותר מדי, אך נבנה כמערכת הפעלה אוניברסלית, כזו שתוכל להפעיל גם את המחשבים של כרום OS, גם את הטלפונים של אנדרואיד וגם מוצרי בית חכם ופלטפורמות לרכב.

 

 

 

עדיין לא ידוע מתי תבצע גוגל את המהלך, ותחליף את אנדרואיד. תהיה זו פעולה הדרגתית, ותהיה תקופה בה גוגל תתמוך ביותר ממערכת הפעלה אחת בו זמנית. גוגל ניסתה ליצור יישור קו בקרב יצרניות האנדרואיד, עם סדרת אנדרואיד One שהשיקה לפני שנתיים. במסגרתה, קיבלו יצרניות תמיכה וסיוע מגוגל במטרה לבנות ולשווק טלפונים זולים ופשוטים יחסית, שלכולם את אותה מערכת הפעלה שתזכה לעדכונים גם בעוד שנים. יתכן שאם תצליח גוגל לכופף את ידי סמסונג, וואווי ושחקני מובייל חזקים אחרים, לא תצטרך כלל מערכת הפעלה חדשה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x