$
אינטרנט

דיווח: TicketMaster חשודה בשיתוף פעולה עם ספסרי כרטיסים

נציגי ענקית הכרטיסים נתפסו מודים שהם מאפשרים לספסרים להפעיל בוטים לרכישת כרטיסים באתר שלה. החברה הבינלאומית שפעילה גם בישראל ומשווקת כרטיסים לאמנים כעומר אדם וגאנס אנד רוזס, דחתה את הטענות

שירות כלכליסט 18:4520.09.18

חברת TicketMaster, ענקית מכירת הכרטיסים באינטרנט, נתפסה לאחר ששילמה לכאורה לספסרים במטרה להרוויח יותר כסף מלקוחותיה ולהרחיב את עסקי המכירה החוזרת שלה. על פי חקירה סמויה שניהלו רשת CBC News ועיתון הטורונטו סטאר הקנדיים ושפורסמה אמש (ד'), נמצא שהחברה לא מדווחת על ספסרים שמשתמשים בבוטים (חשבונות משתמשים אוטומטיים) וזהויות בדויות כדי לקנות כרטיסים ולמכור אותם מחדש במחיר גבוה יותר באתר ללקוחות. 

 

טיקטמאסטר היא מהחברות הגדולות ביותר הפעילות בתחום מכירת הכרטיסים. היא פעילה במדינות רבות ובין היתר גם בישראל. בין האמנים ששיווקה כרטיסים למופעים שלהם ניתן למנות את עומר אדם, גאנס אנ' רוזס או דניס לויד. הממצאים התבססו על חקירה שהחלה ביולי שעבר במסגרתה שני כתבים של כלי התקשורת הקנדים הצליחו לקבל גישה ולהיכנס לוועידת Ticket Summit בלאס וגאס, בה משתתפים חברות רבות בתחום ההופעות. בשיחה עם נציגי טיקטמסטר נאמר להם שמחלקת המכירה-החוזרת (resale) של החברה לא מדווחת על ספסרים שמשתמשים בבוטים וזאת מכיוון שטיקטמסטר מרוויחה עמלות על מכירות אלה.

חשד: ספסרים פעלו בחסות וברשות טיקטמאסטר חשד: ספסרים פעלו בחסות וברשות טיקטמאסטר צילום: אי פי אי

 

"יש לי אנשים שמפעילים כמה מאות חשבונות, וזה לא משהו שאנחנו מתעכבים או מדווחים עליו", כך אמר איש המכירות של טיקטמסטר לכתבים, על פי CBC.

בשנה החולפת יצרה טיקטמסטר כלי מכירת כרטיסים שנקרא TradeDesk, שעוזר לספסרים לשים ידם על כרטיסים שהם קונים באתר החברה ולהעמיד אותם מיד למכירה נוספת, וכך ביכולתם להעלות או להוריד מחירים על כמות של כרטיסים בהתאם לביקוש.

 

על פי תנאי השימוש הרשמיים של טיקטמסטר, לקוחות "אינם יכולים להזמין מספר כרטיסים שעולה על המספר המקסימלי שנקבע לאותו אירוע." המספר הזה הוא בדרך כלל שישה או שמונה כרטיסים. בנוסף נאמר ב"תנאי השימוש הכלליים" באתר החברה ש"השימוש באמצעים אוטומטיים כדי לקנות כרטיסים אסור בתכלית."

 

האשמות נגד החברה על כך שהיא עובדת עם ספסרים עלו עוד ב-2017 במסגרת תביעה שהגישה טיקטמסטר, לפיה שלוש חברות למסחר כרטיסים השתמשו בבוטים כדי "לרכוש כרטיסים באופן לא חוקי למטרת מכירתם מחדש ברווח משמעותי." אחת החברות שנתבעו אז, Prestige Entertainment West טענה מצידה שטיקטמסטר משתמשת באתר שלה כדי "להונות צרכנים ולמלא את כיסיה בעזרת עמלות כפולות על מכירות-מחדש." היא טענה שרוב פעילות המכירה מחדש חשופה לעין כל, אך שטיקטמסטר לא עושה דבר כדי לעצור אותה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x