$
חדשות טכנולוגיה

מיקרוסופט: חשפנו ניסיון רוסי להתחזות לסנאט האמריקאי

ענקית התוכנה מיקרוסופט הודיעה היום כי קבוצת האקרים שקשורה לממשלת רוסיה הקימה אתרי אינטרנט שניסו להתחזות לאתרים של הסנאט האמריקאי ושל מרכזים פוליטיים שמרניים בארצות הברית

עומר כביר 08:4621.08.18

רוסיה מנסה להשפיע על תוצאות בחירות אמצע הקדנציה בארה"ב באמצעות מטרות מסוג חדש: מחוקקים רפובליקנים וקבוצות מחקר שמרניות שמבקרים את דונלד טראמפ ומבקשים להטיל סנקציות על רוסיה, חושפים אוליגרכים או מבקרים את מצב זכויות האדם במדינה - כך לפי דו"ח שפרסמה הלילה מיקרוסופט.

 

לדברי ענקית התוכנה, מאחורי המתקפות עומדת אותה קבוצה שנקשרה לממשלת רוסיה ולהתערבות בבחירות לנשיאות ב-2016 בשם Strontium (מכונה גם APT28 ו-Fancy Bear). לאחרונה זיהתה מיקרוסופט שישה אתרים מזויפים שהוקמו על ידי הקבוצה. שניים מהם התחזו לאתרים של מכוני המחקר השמרניים Hudson Institute ו-International Republican Institute, אך שלמעשה שלחו את הגולשים לאתרים זדוניים שנועדו לגנוב סיסמאות ואמצעי הזדהות אחרים. שלושה אתרים התחזו לאתר הסנאט האמריקאי ואתר שישי לאתר של מיקרוסופט עצמה.  

מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה

 

 

בשבוע שעבר, אחרי קבלת צו בית משפט שמאפשר לה לעשות זאת, הורידה מיקרוסופט את האתרים מהרשת. לדברי החברה, בשנתיים האחרונות היא פעלה 12 פעמים להסרת 84 אתרים מזויפים שנקשרו ל-Strontium, ואולם זו הפעם הראשונה שבה זוהו אתרים שכוונו במיוחד לגורמים שמרניים ורפובליקניים.

 

לדברי מיקרוסופט, היא לא מצאה ראיות לכך שששת האתרים המזויפים שהוסרו בשבוע שעבר שימשו במתקפות. ואולם, אתרים מזויפים יכולים להדביק גולשים בתוכנות זדוניות שיכולות לשמש להוצאת מידע אישי מהמחשב או להשתלטות עליו.

 

"אנחנו רואים עלייה נוספת בהתקפות", אמר נשיא מיקרוסופט, בראד סמית', לניו יורק טיימס. "מה שמיוחד במקרה זה הוא הרחבת סוגי האתרים שהם תוקפים. אלו ארגונים שבאופן לא-רשמי קשורים לרפובליקנים, ואנחנו רואים התרחבות מעבר לאתרים שהיו יעד לתקיפה בעבר". בשעה שבבחירות לנשיאות התמקדה המתקפה במוסדות דמוקרטיים, ובעיקר בקמפיין הנשיאות של הילרי קלינטון, עכשיו מרחיבה רוסיה את בנק המטרות שלה גם לגורמים שמרנים שעלולים לערער את מעמדם של רוסיה ושל ולדימיר פוטין.

 

במכון הרפובליקני הבינלאומי חברים כמה מהמבקרים הרפובליקנים הגדולים ביותר של טראמפ, ובהם סנטור ג'ון מקיין ומיט רומני. חבר נוסף הוא היועץ לביטחון לאומי לשעבר ה. ר. מקמאסטר, שדוגל בנקיטת גישה תוקפנית כלפי רוסיה. מכון האדסון מעורב בחקירת שחיתויות ברוסיה.

 

"מדובר בעדות נוספת לעובדה שהרוסים לא מבצעים תקיפות על בסיס מפלגתי, אלא נגד מטרות שבעיניהם מהוות סיכון לביטחון הלאומי שלהם", אמר לניו יורק טיימס מנהל פרויקט Defending Digital Democracy של אוניברסיטת הארווארד, אריק רוזנבך. "המטרה היא לשבש ולהקטין כל קבוצה שמאתגרת את הפעילות של פוטין ורוסיה בבית ובעולם".

 

 

 

נשיא המכון הרפובליקני הבינלאומי, דניאל טוויינינג, אמר לוושינגטון פוסט: "מדובר בניסיונות פישינג שתואמים את קמפיין ההתערבות שניהל הקרמלין נגד ארגונים שתומכים בדמוקרטיה ובזכויות אדם. אלו מהלכים שנועדו לזרוע בלבול, עימות ופחד בקרב אלו שמבקרים את פוטין ואת המשטר הסמכותני שלו". סמית' הזהיר מההשפעה של מתקפות אלו על ההליך הדמוקרטי. "הן נועדו לשבש ולפלג", הוא אמר. "יש כאן סיכון א-סימטרי לחברות דמוקרטיות. מתקפות שכאלו מצד משטרים סמכותניים מבקשות לסדוק ולפרק קבוצות בחברה שלנו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x