$
הקברניט

סודות הטיסה

היכן עדיף לשבת כדי לא להידבק במחלות בטיסה?

טיסה אזרחית היא אמנם בטוחה בהרבה מנהיגה - אך חושפת את הנוסע לחיידקים ומחלות בצורה בעייתית ביותר: מחקר חדש מלמד שכמעט בלתי אפשרי להימנע מהידבקות בשפעת ודומותיה בתא הנוסעים - אך שיש מושב אחד בטוח בהרבה מאחרים

שירות כלכליסט 08:1818.08.18
תעופה אזרחית היא דרך תחבורה בטוחה ונוחה מאוד, אך טומנת בחובה סכנה בריאותית: הישיבה הממושכת בצינור אלומיניום אטום חושפת אותנו לווירוסים וחיידקים - וקל מאוד להידבק כך במחלות, במיוחד שפעת ודומותיה. ואולם, ישנם מושבים בהם הסיכוי להידבק נמוך יותר.

 

 

מחקר של אוניברסיטת אמורי מאטלנטה מצא שנוסע מצונן ידביק בממוצע אחד מתוך 150 איש שחולקים עמו תא נוסעים, כשהסבירות הגבוהה ביותר להדבקה היא בקרב 11 המושבים הסמוכים לו.

 

לבריאות! לבריאות! צילום: שאטרסטוק

 

 

לפי ממצאי המחקר, שיעור ההדבקה הנמוך ביותר הוא בקרב נוסעים שיושבים ליד חלון. הסיבה אינה המרחק בינם ובין מרכז התא - כי אם נטייתם להסתובב בו פחות מאחרים.

 

מושבי החלון בטוחים יותר ממושבי המעבר מושבי החלון בטוחים יותר ממושבי המעבר צילום: שאטרסטוק

 

 

לפי המחקר, כ-80% מהנוסעים שיושבים במושב ליד המעבר קמים במהלך הטיסה, לעומת 62% מהיושבים במושבי האמצע ו-43% בלבד מהיושבים ליד החלון. אלה חדשות טובות עבור 57% מחובבי החלונות שכלל אינם קמים בטיסה; הם בעלי הסבירות הנמוכה ביותר להיחשף לווירוסים של צינון או שפעת.

 

וירוס השפעת וירוס השפעת צילום: שאטרסטוק

 

 

החוקרים מסרו שתנועת הנוסעים אחראית לפיזור החיידקים אף יותר מהאוויר הממוחזר. מסיבה זו, דייל או דיילת חולים הם בעלי סיכוי גבוה יותר להדביק במחלות מאשר נוסע חולה.

 

 

 

מי שמצא עצמו יושב ליד נוסע מצונן, יוכל לצמצם את סיכוי ההידבקות אם יכוון את פתחי המיזוג לתווך שבינו ובין שכנו המתעטש; תנועת וירוסים תלויה בתנועת האוויר, ולכן יוכל זרם המיזוג לפזר אותם הלאה מהראש הבריא. נוסעים בעלי רגישות חריגה לווירוסים צריכים להתייעץ עם רופאיהם לפני טיסה - ובמקרים קיצוניים - אף לשקול שימוש בבלון חמצן; בסופו של דבר, תא הנוסעים אינו סביבה סטרילית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x