$
הקברניט

ישראל תקדים את הודו, תהיה המדינה הבאה שתנחית גשושית על הירח

מיזם החללית הישראלי, שמפתח נחתת קטנה שצפויה להשתגר אל הירח בדצמבר הקרוב, יקדים את תוכנית צ'אנדראיאן 2 של הודו - על אף היותה ממשלתית ובעלת תקציב תואם. היא תשוגר בפברואר ולאחר הקפת כדור הארץ, תצא אל עבר הלבנה

רפאל קאהאן 15:1806.08.18

ישראל צפויה להיות המדינה החמישית בעולם שהצליחה להנחית גשושית על הירח - לאחר ארה"ב, רוסיה, הודו וסין. הודו תכננה להנחית גשושית נוספת במסגרת תוכנית צ'אנדראיאן 2, אך השיגור שתוכנן לאוקטובר הקרוב נדחה בשל עיכובים טכניים. בנוסף, השיגור הקודם של הודו התבסס על חללית ששיגרה חיישנים לפני השטח אך לא ביצעה נחיתה כי אם ריסוק של תא ציוד. לפיכך, החללית של SpaceIL, שתשוגר בדצמבר הקרוב, תהיה הבאה שתגיע לשכננו הקוסמי ותנחת על פניו.

 

 

החללית הישראלית תשוגר על גבי טיל של ספייס X ויש לקוות שגורלה יהיה טוב משל לוויין עמוס 6, שהושמד בשיגור טיל של החברה לפני שנתיים. תכנית SpaceIL נוסדה במקור על ידי שלושה מהנדסים - יריב בש, כפיר דמרי ויונתן ויינטראוב. אל הפרויקט, שנולד כדי להשתתף בתחרות Lunar X Prize, הצטרפו שותפים רבים - יזמי הייטק, מוסדות חינוך ואקדמיה וכן תורמים וגופים פרטיים. התחרות אמנם בוטלה, שכן אף אחד מהצוותים המשתתפים לא השלים את החללית שלו בזמן הגג שהוגדר לשיגור, אך אנשי SpaceIL לא ויתרו והמשיכו לפתח את הכלי.

 

החללית הישראלית החללית הישראלית צילום: אי פי איי

 

 

הפיתוח הישראלי מיועד למספר מטרות - חינוך, תדמית, אבל גם פיתוח של טכנולוגיות שיאפשרו הוזלה ופישוט של בניית חלליות. ישראל כבר נחשבת לחלוצה בתחום המיקרו-לוויינים ופרויקט SpaceIL נהנה מלא מעט מן הפיתוחים בתחום.

 

 

 

חללית ה"דרור" (Sparrow) כפי שהיא מכונה כבר נכנסה לשלב הניסויים. החללית תשוגר למסלול גאוסטציונרי - כזה שמקיף גרם שמיימי באופן שמתואם עם סיבובו הטבעי, כך שהחללית או הלוויין ירחפו מעל לאותה נקודה. לאחר מכן, תיפרד החללית מהטיל ותמשיך לירח באופן עצמאי בעזרת מנוע רקטי. עם הגעתה ליעד היא תקיף את הירח פעם אחת ותנחת על פניו.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x