$
המדריך

מדריך כלכליסט

להוציא את המיץ: 10 טריקים מתקדמים לשיפור זמן הסוללה בסמארטפון

איך מכבים תכונות ששותות אנרגיה, כיצד טוענים את המכשיר בצורה אופטימלית, מדוע עדיף לוותר על הרטט והצליל כשמקלידים ולמה אפילו תמונת הרקע של הסלולרי משפיעה על משך הפעולה שלו? טיפים מתקדמים לשיפור מורגש בזמן הסוללה

רפאל קאהאן 22:0030.07.18

זמני הסוללה נמצאים במגמת שיפור, הודות לייעול מערכות ההפעלה והאפליקציות; ואולם, גם המסכים הולכים וגדלים, מה שמאזן את השיפור ורבים מאיתנו נאלצים לחפש שקע פנוי ברגעים לא נוחים.

 

 

במדריך זה תמצאו אוסף טריקים לייעול השימוש בטלפון החכם, תוך נטרול יישומים ותכונות תובעניות בעזרת פעולות פשוטות - כדי שתוכלו להוציא זמן שימוש מקסימלי מכל טלפון חכם.

 

 

 

 

1. בטלו את הרטט וצלילי המקשים

 

מקלדות סמארטפונים לא מספקות משוב לנגיעה או לחיצה, מה שמביא לא מעט מהמשתמשים להפעיל במכשירים פידבק בדמות צליל לחיצה או רטט. אלו הם צרכני סוללה שלפעמים שוכחים לקחת בחשבון. כשהרטט והאודיו מופעלים, נמצאים מנוע הרעידות והרמקול במצב המתנה שצורך יותר אנרגיה, ופעולתם מוסיפה לכילוי הסוללה. ניתן לבטל את המשוב בקלות בתפריט ההגדרות הראשי.

 

נטרלו את הצלילים נטרלו את הצלילים צילום: רפי קאהאן

 

 

2. ותרו על תמונות רקע

 

תמונת מסכי הבית משפיעה אף היא על צריכת הסוללה; תמונות בהירות צורכות תאורת מסך גבוהה יותר, משום שעל התצוגה להאיר יותר פיקסלים באופן קבוע ורציף. תמונת רקע שחורה תצמצם את צריכת האנרגיה (ועל הדרך, תבליט את האייקונים שלכם, מה שיכול להקל על שימוש תחת תאורה ישירה). בנוסף, הימנעו מבחירה בתמונות רקע שכוללות אפקטים ואנימציות; אלו הם שומרי המסך שדורשים הכי הרבה אנרגיה. המכשיר יהיה פחות אסתטי או מותאם אישית, אך יחזיק לכם יותר בין טעינה לטעינה.

 

תמונה מגניבה, אבל עדיף מסך שחור תמונה מגניבה, אבל עדיף מסך שחור צילום: ניצן סדן

 

 

3. התרגלו לנטרל שירותי קישוריות

 

השיטה הזו מצריכה משמעת ותעלה לכם ברמת הנוחות של השימוש בטלפון - אך תיתן לכם תוספת גדולה לזמן הסוללה. ראשית, נטרלו כל רכיב קישוריות כשאינכם משתמשים בו. יצאתם מהמכונית? כבו את הבלוטות'; אינכם מחוברים ל-WiFi? כבו את האנטנה; ואת ה-NFC שווה להשאיר סגור כל הזמן ולהתניע רק כשצריך - זה לא יישום שנמצא בשימוש תכוף גם כך. בנוסף, כדאי להגדיל לעשות ולכבות גם את שירותי המיקום כשלא זקוקים להם; לא בכל רגע אתם צריכים שאנטנת ה-GPS תקבל חיווי מדויק של מיקומכם. הפעילו אותה לפני ניווט, או כשאתם מדליקים אפליקציה שנשענת עליהם (למשל, טינדר). מי שיקפיד על שימוש סגפני ביישומי קישוריות, יוכל להאריך את זמן הסוללה בצורה מורגשת.

 

 

כבו רכיבי קישוריות מיותרים כבו רכיבי קישוריות מיותרים צילום: רפי קאהאן

 

 

4. היו מודעים לטמפרטורת הסביבה

 

במדינה חמה כמו ישראל קשה להתחמק מהשמש היוקדת, אך הסמארטפון שלכם סובל מכך הרבה יותר מכם; טמפרטורת הפעלה ממוצעת לא צריכה לעבור את ה-35 עד 40 מעלות צלזיוס. מכשיר שמפעיל את ווייז על הדשבורד של הרכב יתחמם בצורה שתפגע ביעילותו, מה שיצריך מאמץ מוגדל מצד הרכיבים ויגרום לצריכת אנרגיה מוגדלת. בנוסף, ההתחממות מזיקה לסוללה עצמה ומאיצה את שחיקתה הטבעית.

 

 

המכשיר תקוע על השמשה בקיץ? הוא עלול להתחמם ולפעול פחות ביעילות המכשיר תקוע על השמשה בקיץ? הוא עלול להתחמם ולפעול פחות ביעילות צילום: רויטרס

 

 

5. כבו ממשקים טבעיים מתקדמים

 

לסמארטפונים רבים יש תכונות מתקדמות כיכולת מענה לשיחה כשמרימים את הטלפון ומצמידים אותו לאוזן, או יכולת הפעלת סייענית חכמה כשאומרים לה משהו ספציפי. ואולם, התכונות הללו מצריכות הפעלה ברקע של חיישנים ומיקרופונים, מה שתורם לכילוי הסוללה. כדאי לנטרל את התכונות הללו, שאולי מנעימות את השימוש בסלולרי, אך באות עם מחיר בכל הנוגע לזמן הפעולה הכולל.

 

 

תכונת קיצורי דרך בציור על פני המסך. מגניב, אך נוגס בסוללה תכונת קיצורי דרך בציור על פני המסך. מגניב, אך נוגס בסוללה צילום: ניצן סדן

 

 

6. קחו שליטה על תאורת המסך

 

המסך הוא רכיב שצורך הרבה אנרגיה לפעולתו, ואפשר לשפר זאת בעזרת שימוש מודע. למסכי סמארטפונים יש מצבי בהירות תצוגה אוטומטיים וידניים; משתמשים רבים מגדירים את הבהירות כגבוהה ביותר, מה שגורר חיסול מואץ של הסוללה. גם משתמשים שמגדירים בהירות אוטומטית גורמים לכך, משום שהמכשיר יפעיל את חיישני התאורה שלו באופן רציף. הפיתרון הואנבחירה ידנית של הבהירות בהתאם לנראות המסך כל פעם בעצמכם. זיכרו שבסביבה מוצלת או חשוכה, גם בהירות מינימלית יכולה להספיק.

 

 

תאורה מקסימלית? לא מומלץ תאורה מקסימלית? לא מומלץ צילום: רפאל קאהאן

 

 

7. נטרלו תכונות גרפיות תובעניות

 

במכשירי אנדרואיד ניתן לקבל הרשאת מפתחים ולבטל את האנימציות והאפקטים בממשק מערכת ההפעלה. לצד צמצום דרישת האנרגיה, יגרום הביטול להאצה מורגשת בפעולת הטלפון. שימו לב: תפריטי הגדרות המפתחים כוללים תכונות שחשוב מאוד לא לכבות בטעות; במדריך זה תוכלו ללמוד כיצד מנטרלים את האנימציות. אם יש לכם ספקות בנוגע ליכולותיכם הטכניות, היעזרו בטכנאי.

 

8. העדיפו יישומים חיצוניים על יישומים מובנים

 

חברות אנדרואיד כסמסונג ואחרות מציעות לכם להשתמש ביישומים מובנים שמגיעים עם הסמארטפון - למשל, אפליקציית מייל משלהן אליה תוכלו לחבר את החשבון, דפדפן משלהן ואפילו תוכנות פתקים. ואולם, חלק מהיצרניות לא מעדכנות כהלכה את האפליקציות הללו, מה שעושה אותן פחות יעילות מבחינת צריכת אנרגיה ואף חשופות למתקפות רשת במקרים מסוימים. בנוסף, האפליקציות הללו כוללות לפעמים שכבת מידע ותקשורת המחוברת לשרתי החברה המפתחת, מה שפוגע באופן מובנה ביעילותן. לא כל האפליקציות המובנות נולדו שוות, ולפעמים ביצועיהן לא נופלים בצורה משמעותית משל יישומי ספקים חיצוניים, אך לא תמיד אפשר לדעת; לכן, מומלץ להעדיף למשל את אפליקציית ג'ימייל מאשר את כלי המייל המובנה.

 

 

היישומים הייעודיים עדיפים על המובנים היישומים הייעודיים עדיפים על המובנים

 

 

9. הקפידו על עדכון מערכת ההפעלה והאפליקציות

 

מפתחים רציניים מוציאים גרסאות יעילות יותר של האפליקציות שלהם בכל סבב עדכון, מה שמצמצם במקרים רבים את צריכת הסוללה. לעדכונים יש גם חשיבות גדולה לאבטחת הטלפון: האקרים נשענים על פרצות לא מעודכנות כדי לחדור למכשירים ולשתול בהם לפעמים נוזקות כריית קריפטו, שמחסלות את הסוללה. הדבר נכון גם לגבי מערכת ההפעלה עצמה.

 

 

 

10. הקפידו על שיטת טעינה אופטימלית

 

ישנם כמה חוקים ששווה לזכור ביומיום, כשמטעינים את הסלולרי. למשל, להימנע מטעינת הסוללה ל-100%, לא להשאיר את המכשיר מחובר לחשמל לאחר שהטעינה הסתיימה ולהשתמש רק במטענים מתאימים. את השיטות לטעינה אופטימלית תוכלו למצוא במדריך זה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x