$
הייטק והון סיכון

קליינר פרקינס מובילה השקעה של 21 מיליון דולר ב-Viz.ai

החברה פיתחה פלטפורמות תקשורת וניתוח מידע לשיפור מהירות ויעילות התגובה בטיפול במקרי שבץ. לצד קליינר פרקינס, השתתפו בסבב הגיוס גם קרן GV של גוגל וקרן אינוביישן אנדוורס של אריק שמידט

מאיר אורבך 15:0918.07.18

חברת הבריאות הדיגיטלית Viz.ai הישראלית גייסה 21 מ' דולר בהובלת קליינר פרקינס. בסבב הגיוס השתתפה גם קרן GV של גוגל (לשעבר גוגל ונצ'רס) וכן אינוביישן אנדוורס של אריק שמידט ומשקיעים נוספים של החברה. הגיוס ישמש את החברה להרחבת צוותי הפיתוח והמכירות שלה בארץ ובחו"ל, לקידום ניסויים קליניים בארה"ב ולפיתוחים חדשים.

 

 

Viz.ai עושה שימוש בבינה מלאכותית כדי לנתח סריקות CT כדי לספק לרופאים מידע קריטי בזמן אמת ולסייע למטופלים במהירות. החברה קיבלה לפני כחמישה חודשים אישור FDA ראשון מסוגו למוצר הבסיס שלה, שמשמש לזיהוי לזיהוי שבץ, ולאחר חודשיים בלבד קיבלה אישור FDA גם למוצר שמנתח את תפקוד המוח. החברה נערכת בימים אלה להאצת המכירות בשוק האמריקאי וכן לפניה לשוק הגלובלי.

 

מייסדי החברה ד"ר כריס מנסי וד"ר דוד גולן מייסדי החברה ד"ר כריס מנסי וד"ר דוד גולן צילום: ניקול אלן

 

 

החברה הוקמה בידי הנוירוכירורג ד"ר כריס מנסי ומומחה הבינה המלאכותית והלמידה העמוקה ד"ר דוד גולן. Viz.ai גייסה עד כה 7.5 מיליון דולר, והיא מעסיקה 40 עובדים במטות בת"א ובסן פרנסיסקו. גולן עבר לפני כשלוש שנים אירוע מוחי, ו״זכה״ לראות את הבעייתיות והאיטיות של הטיפול ממיטת החולה. בתקופת ההחלמה פגש את מנסי והשניים החליטו לפתור את הבעיה באמצעות Viz.ai.

 

התקף בכל ארבעים שניות

 

מהחברה נמסר שבארה"ב לבדה ישנם 800 אלף נפגעים משבץ מוחי בכל שנה, וההוצאה השנתית על טיפול בשבץ מגיעה לעלות אסטרונומית של 72 מיליארד דולר. לפי האיגוד הלאומי האמריקאי לשבץ, בכל ארבעים שניות מתרחש מקרה של שבץ בארה״ב; זהו הגורם מס׳ 1 לנכות בת-מניעה וגורם המוות החמישי בשכיחותו בארה״ב. Viz.ai מציעה מערך שלם של מוצרי טכנולוגיה לתחום הטיפול בשבץ: כלי זיהוי אוטומטי של קרישי דם הניתנים לצנתור, מערכת לניהול אוטומטי (Triage) של חולים, מערכת תקשורת מאובטחת לצוות הרפואי, אפליקציה המאפשרת צפייה בסריקות מכל מכשיר נייד וניהול של צוותי שבץ ופלטפורמת תקשורת שמאפשרות שיפור קבלת ההחלטות.

 

אבחון מהיר ככלי מציל חיים. אילוסטרציה אבחון מהיר ככלי מציל חיים. אילוסטרציה צילום: shutterstock

 

 

" כאשר זה מגיע לשבץ, זמן הוא שם המשחק", אמר גולן, סמנכ"ל הטכנולוגיה של החברה. "כיום ישנם 6 מיליון מקרי שבץ שנגמרים במוות כל שנה ועוד מיליוני מקרים שבהם אנשים נשארים עם נכויות קשות. בכל דקה שעוברת ללא טיפול, שני מיליון נוירונים במוח מתים, וכל 15 דקות מגדילות את הסיכוי לנכות תמידית ב-4%. הדקות הללו הן ההבדל בין חיים ומוות או בין שיקום מלא לבין נכות תמידית. כיום, המצב הוא כזה שהבירוקרטיה המכבידה ועומס על מערכות הבריאות, יוצרים פגיעה קשה ועיכובים משמעותיים בטיפול בנפגעי שבץ. דמיינו שבתחילת השבץ אתם עולים על מטוס בת"א ורק כאשר תנחתו בלונדון יתחיל הטיפול. 5 שעות שלמות עד שטיפול מציל החיים מתחיל. כיום, השוק הטכנולוגי מתעורר ומנסה למצוא פתרונות, אך מסתמן שהפתרון של Viz.ai הוא ייחודי בפרואקטיביות של הטיפול המתערב - בניסוי קליני המערכת התריעה על מקרי שבץ כ-52 דקות בממוצע מוקדם יותר מהשיטות הסטנדרטיות. אנחנו נרגשים מהשותפות עם קליינר פרקינס ו-GV, מהקרנות המובילות בתחום הבריאות".

 

 

    

מאמון חאמיד, שותף בכיר ב Kleiner Perkins יצטרף לדירקטוריון החברה. "אנו מתלהבים לא רק מהטכנולוגיה של Viz.ai ולהשפעה שלה על החולים, אלא גם ממודל האימוץ של Viz.ai", מסר. "המון פתרונות טכנולוגיים ברפואה מתקשים במכירות בגלל שהם דורשים מהלקוחות לשנות את נהלי ואופן העבודה שלהם. בניגוד לכך, המערכת של Viz.ai משתלבת באופן טבעי ונוח בכל חדר מיון ומערכת שבץ קיימת".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x