$
חדשות טכנולוגיה

מחוקקים אמריקאים לגוגל: נתקי קשרייך עם וואווי

סנטורים רפובליקנים ודמוקרטים שלחו לסונדאר פיצ'אי מכתב בו התבקש לנתק את קשריו העסקיים עם החברה הסינית, שהוגדרה בעבר כסיכון לביטחון הלאומי בארה"ב. בנוסף, עקצו את גוגל על שבחרה לנטוש פרויקט בינה מלאכותית שביצעה עבור הצבא האמריקאי

רפאל קאהאן 15:4721.06.18

שלטונות ארה"ב לא מניחים לוואווי: חברי קונגרס אמריקאים שלחו מכתב למנכ"ל גוגל סונדאר פיצ'אי, בו התבקש לשקול לנתק את יחסי החברה עם ענקית המובייל הסינית. גוגל מספקת לוואווי מערכות הפעלה ויישומים לסמארטפונים, הטאבלטים והשעונים החכמים שהיא מייצרת.

 

 

המכתב, שמהווה הרעה נוספת ביחסים בין ארה"ב והחברה הסינית, כלל גם התייחסות לכך שגוגל בחרה לבטל את השתתפותה בפרויקט מייבן של הפנטגון. ההחלטה, שהתקבלה לאחר מחאה מצד עובדי החברה, זכתה לעקיצה מצד המחוקקים: "אנו מאוכזבים שגוגל מעדיפה לשתף פעולה עם המפלגה הקומוניסטית מאשר עם צבא ארה"ב", כתבו לפיצ'אי. על המכתב חתמה שורת חברי קונגרס וסנאטורים רפובליקנים ביניהם מרקו רוביו, וגם מספר דמוקרטים.

 

סונדאר פיצ'אי סונדאר פיצ'אי צילום: בלומברג

 

 

בתגובה, הסבירה גוגל שאינה מספקת לוואווי גישה מיוחדת למידע שבידיה, כפי שאינה מספקת גישה כזו לשותפות אחרות שלה. בנוסף, הצהירה שהיא פועלת בהתאם להסכמים שכוללים הגנות ראויות על מידע פרטי ותפעולי לסוגיו. שלטונות ארה"ב הזהירו בשנה האחרונה מספר פעמים מפני קשריה של וואווי עם ממשלת סין, ואף הגדירו את מוצריה כסכנה לביטחון הלאומי. זאת, על אף שטרם נחשף שימוש חריג במוצרי החברה הסינית שמצדיק את ההצהרות.

 

המכתב הוא צעד אחרון בשורה ארוכה של מהלכים שהובילה ממשלת ארה"ב הנוכחית נגד חברות טכנולוגיות סיניות. לאחרונה החליט הנשיא טראמפ להסיר סנקציות חריפות שהוטלו על חברת התקשורת הסינית ZTE, מהלך שזכה להתנגדות לא טיפוסית מצד גורמים במפלגה הרפובליקנית. הסנקציות כללו במקור איסור סחר של שבע שנים, והוטלו בגין הפרות חוזרות ונשנות של אמברגו הסחר על איראן. אמש נפגש טראמפ עם מחוקקים שהתנגדו להסרת הסנקציות, במטרה למצוא נוסחה מוסכמת חדשה להסכם עם ZTE. ואולם, הנושא כלל לא נידון בפגישה, בשל שערוריית ילדי המהגרים שפקדה את ארה"ב.

 

 

 

ZTE מחויבת בשלב זה לתשלום קנס של מיליארד דולר ולהצגת ביטחונות של 400 מיליון דולר כערבות לכך שלא תפר התחיבויות נוספות. מדובר ברע במיעוטו מבחינתה, שכן החרם שהוטל עליה חייב אותה לחדול את פעילותה העסקית; ZTE תלויה בציוד אמריקאי רב במוצריה, כגון מעבדים ואנטנות מתוצרת קוואלקום. אם ישכנעו הרפובליקנים את הנשיא להפוך את החלטתו, צפויה החברה הסינית להיפגע בצורה קשה ביותר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x