$
המדריך

בדיקת כלכליסט

סמארטפון ה-G7 של LG: המסך שמנצח את השמש הישראלית

מכשיר הדגל החדש של החברה הוא הדגם הטוב ביותר שלה מזה זמן רב, ומשלב תצוגה באיכות נדירה, יכולות אודיו מתקדמות וממשק משופר. ואולם, המצלמה שלו כוללת כמה מגרעות משונות ועיצובו אינו מרגש במיוחד

רפאל קאהאן 16:0518.06.18

 


 

 

LG הקוריאנית היא היצרנית הגדולה האחרונה שהביאה לישראל מכשיר דגל - ה-G7 ThinQ. הטלפון הגיע לשוק קצת אחרי המתחרים מבית אפל, סמסונג והאחרות, אך מדובר בסמארטפון מעניין מאוד; ה-G7 הוא המכשיר הכי מהוקצע של LG מזה זמן רב, שכולל כמעט את כל הטכנולוגיות העדכניות: מסך מרשים ובהיר, מצלמה איכותית שנשענת על כלי בינה מלאכותית ואיכות צליל שעוקפת בקלות כל מתחרה.

 

 

ל-LG יש סיבה טובה להשקיע במכשיר הדגל שלה: חטיבת המובייל של החברה סובלת מזה מספר רבעונים מירידה מתמשכת במכירות. הלקוחות מעדיפים את התוצרת של סמסונג היריבה, כנראה בשל הטיפול הקלוקל במשבר ה-G4 והכישלון המסחרי של ה-G5 המודולרי. אפילו ה-G6, שהיה מראשוני הסמארטפונים בעלי מסך 18:9, זכה לביקורות פושרות משום שנשען על מעבד ישן יחסית. עתה תולה החברה את יהבה ב-G7, שאמור להחזיר אותה למשחק המובייל בשיא הכוח. 

 

נעים להכיר: LG G7 נעים להכיר: LG G7 צילום: רפאל קאהאן

 

 

עיצוב ומבנה: איכותי, אך כבר לא מיוחד

 

במבט ראשון, נראה ה-G7 כמו כמעט כל סמארטפון עילית שהושק השנה: גוף דק, מסך 6.1 אינץ' בתצורת 18:9, גב זכוכית ומגרעת בראש התצוגה. הוא דומה במיוחד לוואן פלוס 6, עד שקצת קשה להבדיל ביניהם. הגב עשוי גורילה גלאס 5 עמידה, שגם מאפשרת טעינה אלחוטית בתקן Qi - אך מציגה בקלות טביעות אצבע. הטלפון יימכר בישראל בצבעים שחור ואפור; חבל, כי בחו"ל הוא זמין גם בוורוד וכחול, שנותנים לו קצת יותר אופי.  

 

 

גב הזכוכית של הטלפון גב הזכוכית של הטלפון צילום: רפאל קאהאן

 

 

איכות ההרכבה מצוינת והטלפון עומד בתקנים צבאיים, כך שלא יינזק במגע עם מים ואבק. הכפתורים של ה-G7 נדדו לצידי המכשיר: מימין כפתור ההדלקה והכיבוי ומשמאל - כפתורי הווליום ומתחתם כפתור ייעודי לסייענית החכמה גוגל אסיסטנט. המיקום הזה לא מוצלח במיוחד: הוא צמוד למדי לכפתורי השמע, שמופרדים אחד מהשני כך שניתן בקלות להתבלבל ביניהם. אם היו לפחות זוכים למרקם שונה, זה היה נסלח.

 

איכות תצוגה גבוהה מאוד, גם תחת תאורה ישירה איכות תצוגה גבוהה מאוד, גם תחת תאורה ישירה צילום: רפאל קאהאן

 

 

ממשק ומערכת הפעלה: המסך, הו המסך

 

LG הצליחו לייצר עבור ה-G7 מסך מרהיב, מהטובים ביותר שנראו בשוק. מבוסס על פאנל IPS LCD באיכות יוצאת דופן, בעל בהירות גבוהה שניתן להגביר אף יותר לזמנים קצובים לכ-1,000 ניט – שימושי ביותר בשמש הישראלית. לשם השוואה, ה-S9 מבית סמסונג מציע חצי מבהירות הזו. עם זאת, קחו בחשבון שהמסך צורך הרבה יותר אנרגיה למצב הבהירות המקסימלית, מה שישפיע על זמן הסוללה. גם איכות התצוגה והצבעים עילאיות: LG מתגאה בסכימת צבע שהיא הכי קרובה לגוונים טבעיים, והתוצאה נראית היטב.

 

מימין: הטלפון במצב בהירות מוגברת, ובמצב בהירות רגילה מימין: הטלפון במצב בהירות מוגברת, ובמצב בהירות רגילה צילום: רפאל קאהאן

 

 

מערכת ההפעלה נשענת על אנדרואיד אוראו בגרסתה האחרונה - וזה חשוב כי LG לא נוהגת להציע עדכונים שוטפים למכשיריה. הממשק של LG אוורר וכעת יותר נעים לשימוש. עם זאת, אין כאן מגירת אפליקציות וזו גם לא ניתנת להוספה כמו בגרסאות הקודמות. כפתור הסייענית של המכשיר יפעיל את ממשק גוגל Now בעברית - או את אסיסטנט אם אתם משתמשים בשפת ממשק אנגלית או אחרת שתומכת בה. סורק טביעות האצבעות שמותקן בגב דווקא לא ממש הרשים אותי: הוא מדויק מאוד, אך איטי ביחס למכשירים אחרים.

 

מערכת ההפעלה מאפשרת להסתיר את המגרעת שבראש המסך, ע"י מילוי צדדיה בסרגל התראות שחור כפי שעושות חברות כוואווי ו-וואן פלוס, או במילוי צבעוני - תוספת נחמדה שמוסיפה קצת סטייל לטלפון.

 

מילוי צבעוני בצידי המגרעת מילוי צבעוני בצידי המגרעת צילום: רפאל קאהאן

 

מצלמה: AI על הצמצם

 

ל-G7 יש מערך צילום ראשי בן שני חיישני 16 מגה-פיקסל בגבו. המצלמה צוידה במנגנון בינה מלאכותית לזיהוי מושאי הצילום, כך שכאשר תצלמו ילדים, אוכל או פרחים, ההגדרות יועברו אוטומטית למצב האופטימלי לצילום כל אחד מהם. הבעיה היא שה-AI לא מופעלת כברירת מחדל, משום שהמערכת מאיטה בצורה מורגשת את פעולת יישום הצילום. למצלמה יש עדשה רחבה, מאפשרת לצלם נופים וקבוצות אנשים גדולות - אך המיקוד שלה קבוע ואין לה מנגנון ייצוב אופטי.

 

איכות התמונה טובה מאוד, אך לא חסרת תקדים איכות התמונה טובה מאוד, אך לא חסרת תקדים צילום: רפאל קאהאן

 

 

איכות הצילום מעולה באור יום, ומרשימה מאוד בלילה: LG משתמשת בטכניקה שכורכת 4 פיקסלים ביחד, מה שמשפר מאוד את הנראות בתנאי תאורה קשים במחיר של רזולוציה נמוכה יותר. ואולם, הצורך לעבור ממצב למצב בצורה ידנית מכביד על התפעול ואיכות התמונות עדיין לא מגיעה לשל מתחרים כ-S9, הפיקסל 2 XL והאייפון X.

 

מערך הצילום בגב ה-G7 מערך הצילום בגב ה-G7 צילום: רפאל קאהאן

 

 

מצלמת הסלפי של ה-G7 פחות מרשימה. יש לה חיישן של 8 מגה-פיקסל, מצב דיוקן עם טשטוש רקע, צילום חכם כמו במצלמה הראשית (אם כי יותר מהיר) ואפשרות להוסיף מדבקות בסגנון סנאפצ'ט.

 

מצלמות ה-G7 חלשות בתחום הווידאו; המכשיר אמנם ב-4K אך מנגנון הייצוב האופטי לא עובד ברזולוציה הזו. לכן, אם תרצו לצלם סרטונים במהלך הליכה, ספורט או עם ילדים שזזים לכול כיוון, עדיף שתצלמו באיכות נמוכה יותר. צילום ב-FHD מניב תוצאות טובות למדי, אך מנגנון הייצוב יכבה אם תגדירו צילום ב-60 פריים לשניה.  

 

מולטימדיה ואפליקציות: פחות זה יותר

 

ה-G7 נבנה מהמסד עד הטפחות כמכשיר לצריכת מדיה. איכות התצוגה בולטת בצפייה בסרטים, תמונות ובהפעלת משחקים - ויכולות האודיו של הטלפון מרשימות לא פחות: בשנים האחרונות כללה LG ממיר אנלוגי-דיגיטלי (DAC) ביציאת האוזניות האנלוגית של מכשיריה, תכונה שקיימת גם ב-G7, הפעם בצירוף תמיכה ב-DTS ובסאונד תלת ממדי. בנוסף, יש לו מנגנון BoomBox שמאפשר להגביר את עוצמת השמע כשמניחים את הטלפון על משטח. התוצאה היא עוצמת קול ואיכות מהטובות שתוכלו למצוא בכל נגן מוזיקה נייד. היא עוקפת בקלות את זו של כל סמארטפונים מתחרה שנבחן ב"כלכליסט" עד כה.

 

LG החליטה להיפטר ב-G7 מרוב האפליקציות המובנות שלה, וטוב שכך. תוכלו למצוא בטלפון רק יישומי ניהול מכשיר, רישום פתקים, שליטה בשעון המובנה ותמיכה. המשתמש הממוצע לא צריך יותר מזה ואת שאר היישומים - פייסבוק, ווטסאפ, ווייז וכדומה - גם כך יוריד בעצמו.

 

 

פחות יישומים, יותר יכולות מדיה. G7 פחות יישומים, יותר יכולות מדיה. G7 צילום: רפאל קאהאן

 

  

חומרה וסוללה: מפלצת ביצועים

 

ה-G7 צויד במעבד הסנאפדרגון 845 החזק של קוואלקום, ביחד עם זיכרון פעולה של 4 גיגה-בייט ומרחב אחסון של החל מ-64 גיגה-בייט, אותו ניתן להרחיב בכרטיס זיכרון. ביצועיו טובים מאוד; גם משחקים תובעניים רצים עליו בצורה חלקה והגוף שלו לא מתחמם באופן יוצא דופן.

 

לטלפון יש סוללה בעוצמה של 3,000 מיליאמפר-שעה, קצת פחות משל רוב המתחרים, אך היא מאפשרת יום שלם של פעולה, גם כשמפעילים את תצוגת ה-Always On שמעלה התראות גם כשהמסך כבוי. אם תבטלו אותה, תצליחו לסחוט עוד כמה שעות פעולה מהטלפון ובשימוש חסכוני - להגיע אף ליומיים של פעולה.

  

סיכום ואלטרנטיבות

 

מחירו הרשמי של ה-G7 עומד על כ-3,000 שקל. מדובר במכשיר משובח שלמרות שאינו ממציא מחדש את הגלגל, יספק לכם תמורה מצוינת למחיר. עם זאת הוא אינו מושלם ובמחירו ניתן להשיג מתחרים חזקים כ-S9, וואן פלוס 6 ואף את המייט 10 פרו של וואווי. היתרון הגדול ביותר שלו על פניהם הוא המסך המצוין שלו, והחבילה העשירה שהוא מספק לחובבי מוזיקה ומולטימדיה באופן כללי.

 

 

 

מערכת הפעלה: אנדרואיד 8.1.1 || גודל מסך: 6.1 אינץ' || רזולוציה: 3,120 על 1,440 פיקסלים || מצלמה ראשית: 16+16 מגה-פיקסל || מצלמת סלפי: 8 מגה-פיקסל || מעבד: 8 ליבות, ארבע במהירות 2.8 גיגה-הרץ וארבע במהירות 1.7 גיגה-הרץ || זיכרון פעולה: החל מ-6 גיגה-בייט || נפח אחסון: החל מ-64 גיגה-בייט || עובי: 7.9 מ"מ || מחיר מומלץ: 3,000 שקל || משקל: 162 גרם

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x