$
אינטרנט

מה המייל שלכם? אצל ההייטקיסטים שיא היוקרה הוא מייל עם שם פרטי בלבד

יזמים ומתכנתים בארצות הברית מוצאים יוקרה בכך שכתובת המייל שיקבלו תהיה רק שם פרטי, כדי להיראות ותיקים. ואולם, הטרנד הזה מייצר הרבה בלבול ובעיות - ולפעמים, גורם לעובדים זוטרים לקבל הודעות שנועדו רק למנכ"ל - ולהיפך

שירות כלכליסט 22:1110.06.18
עד כמה חשוב לכם כיצד תיקרא כתובת המייל שלכם בחברה? עבור עובדים ומנהלים רבים, איך לכך משמעות; כל עוד השם המלא אוית נכונה, הכל בסדר. אבל בהייטק האמריקאי מדובר בסוגיה חשובה יותר משנהוג לחשוב: יזמים ועובדים רוצים שהמייל יהיה שמם הפרטי בלבד, למשל peter@company כדי שכל פונה יידע שהם ותיקים בחברה ונמצאים שם מהימים הראשונים - בהם היו היחידים בצוות שנשאו את שמם.

 

 

פיטר סזאבו מחברת Mammoth Media מיהר לפנות למנכ"ל שלו ברגע שהחברה סיימה מסלול באקסלרטור, ודרש לקבל את המייל שנושא את שמו כחלק מתנאי העבודה. הוא סיפר לוול סטריט ג'ורנל שמדובר ביוקרה חשובה ומשמעותית.  
רק שם פרטי? אתה כנראה ותיק או בכיר רק שם פרטי? אתה כנראה ותיק או בכיר צילום: שאטרסטוק

 

 

המנהל שלו, פיטר פאם, לא רצה לתת לו את peter@mammoth, אך לא רק מטעמי יוקרה: הוא עצמו פנה pgo לחברת סנאפ וכתב מייל ארוך לאימראן קאן, סמנכ"ל האסטרטגיה שם - והגיע לאימראן אחר, עובד מן השורה. אדם קיני, בכיר טוויטר לשעבר, סיפר לג'ורנל שכתובות מייל עם שם פרטי יכולות להיות קללה: הוא אמנם זכה במייל כזה בתחילת דרכה של החברה, אך תוך זמן קצר הגיעו לטוויטר עוד שמונה אנשים בשם אדם - והוא הוצף במיילים לא רלוונטיים.

 

כשמונה דן שולמן למנכ"ל פייפאל ב-2014, קיבל כתובת מייל של עובד בעל אותו השם, ממחלקת שירות הלקוחות; גם הוא לא רווה נחת מההודעות שנשלחו אליו - חלקן, מלקוחות ממורמרים.  

 

עניין השמות וכתובות המייל הפך לבעייתי בשנים האחרונות, משום שסטארט-אפים גדלים במהירות; חברה של עשרה אנשים יכולה לסגור גיוס, ולהביא כמעט בבת אחת 40 עובדים נוספים. תרבות ההייטק האמריקאי מלאה במנהגים וסמלים קטנים, שחשוב לכבד כדי לשמור על העובדים מרוצים; העובד של סנאפ שקיבל מייל עם שם פרטי בלבד נכנס לחברה שנה לפני המנהל הבכיר אותו ניסה מר פאם להשיג. ואם המייל שלו היה עובר לידי הבוס, היה רואה בכך פגיעה במעמדו.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x