$
הייטק והון סיכון

לידיעת היזמים: הושקה תוכנית פיילוטים בחברות ממשלתיות

רשות החברות הממשלתיות ורשות החדשנות חשפו את התוכנית, שתקדם פיילוטים בחברות שונות בתקציב של 10 מיליון שקל. היזמים שייבחרו יוכלו לקבל מימון של 20% עד 60% למו"פ הנדרש, אם יציגו פיתוחים יעילים ויוצאי דופן

הגר רבט 12:2103.06.18
רשות החברות הממשלתיות ורשות החדשנות הודיעו היום (א') על תוכנית חדשה לפיילוטים תעשייתיים בתקציב של 10 מיליון שקל. במסגרת התוכניות יכולו חברות טכנולוגיה שאינן ממשלתיות להשתמש באתרים של חברות ממשלתיות כאתרי הרצה או לעשות שימוש בנתונים ומידע שנאספו על ידי חברות ממשלתיות, בתנאי שהפיתוח של חברת הטכנולוגיה רלוונטי לצרכי החברה הממשלתית.

 

 

בהודעה נמסר כי התכנית תעניק תמיכה בפיתוח מוצרים, ובפרט בהקמת והפעלת פיילוטים באתרי חברות ממשלתיות, שצפויים לייעל את פעולותיהן הכלכליות של החברות האמורות ולשפר את ביצועיהן העסקיים.

 

המסלול מיועד לחברות טכנולוגיה ישראליות (אשר אינן חברות ממשלתיות); הן יקבלו תמיכה כספית בשיעור של 20%-50% מהוצאות המו"פ המאושרות ואף יוכלו להגיע עד תמיכה בשיעור חריג 60% מהוצאות המו"פ המאושרות, במקרים של תוכנית בעלות פוטנציאל לייעול יוצא דופן של פעילות החברה הממשלתית.

 

השרים כהן וכחלון השרים כהן וכחלון צילום: משרד הכלכלה והתעשייה

 

 

ברשות החדשנות אמרו ל"כלכליסט" שהמניע ליוזמה הינו הרצון לראות חברות ישראליות שצומחות ומצליחות באקוסיסטם המקומית ולא נמכרות מוקדם מידי ובזול: כדי לצמוח צריך להגיע לשלבי מו"פ מתקדמים, שאותם יש לעשות בסביבה מבצעית. חלק מהסביבות האלה לא נגישות בארץ מחוץ לחברות הממשלתיות, כגון רשת הולכה או מערכת רכבות שנמצאות רק בחברת החשמל או ברכבת ישראל. היוזמה מאפשרת לחברות הטכנולוגיה לעשות בדיקות ראשוניות כגון הוכחת היתכנות, דימוי שוק מטרה וכו בסביבה הקרובה במקום בקצה השני של העולם. במקביל, ככל שהחברות הממשלתיות ייחשפו לטכנולוגיות מתקדמות, הן ירוויחו מכך בעצמן.

 

ההודעה הנוכחית מגיעה פחות מחודש לאחר שרשות החברות הודיעה על יוזמה אחרת במהלכה יוכלו חברות ממשלתיות להשקיע בהייטק במסלול מקוצר ובמודל שמקנה להן אחזקות בחברה. לפי התוכנית הזו כל חברה ממשלתית תוכל להחזיק עד 20% בכל סטארט-אפ בו תשקיע כשאין מגבלה על מספר ההשקעות - רק על ההון שמותר להקצות לכל השקעה. הסכום המקסימלי הוא 200 מיליון שקל, או 10% מההון העצמי של החברה הממשלתית. בנוסף, אי אפשר להקצות את כל ההשקעות לחברה אחת בלבד, ולחברות ממשלתיות קטנות אסור להשקיע יותר מ-3% מההון העצמי שלהן או 65 מילון שקל, לפי הנמוך מביניהם. המטרה של היוזמה הנוכחית הינה לאפשר לחברות הממשלתיות להתנסות בטכנולוגית מתקדמות בטרם יקבלו החלטה להשקיע בחברות הללו.

 

המסלול הנוכחי מציע השתתפות בסיכונים הכרוכים בתהליך הפיתוח, אך לא ברווחים או בהצלחות עתידיות. חברה נתמכת תחזיר לרשות החדשנות את המימון שקיבלה על ידי תשלום תמלוגים. שר האוצר, משה כחלון מסר בעקבות ההודעה: "התכנית נותנת תמריץ נוסף לחברות הממשלתיות להצטרף לעידן הדיגיטלי, שיחד עם מערכי החדשנות המוקמים בהן, יביאו את החברות לקפיצת מדרגה נוספת שתשפר את ביצועיהן, תנגיש אותן לציבור ותשדרג את רמת השירות שלהן״.

 

 

אלי כהן, שר הכלכלה והתעשייה, הוסיף: "תמיכה בהקמת והפעלת פיילוטים ויישומם בחברות הממשלתיות תקדם את התפתחותן של מערכות חדשנות צומחות ומתפתחות בישראל בתחומי שוק שהגישה אליהם דורשת שיתוף פעולה עם חברות ותשתיות ממשלתית. מהלך זה משולב עם החלטת הממשלה לתת דגש על פיתוח חדשנות בחברות הממשלתיות ועל השקעתן בטכנולוגיות חדשניות בתחומי פעילות הליבה שלהן, ולפעול להסרת חסמים העומדים בפני החברות הממשלתיות, באימוץ טכנולוגיות חדשניות".

 

יו"ר רשות החדשנות, ד"ר עמי אפלבום מסר: "אנו עוסקים רבות בקידום והשקת תכניות חדשות מעין אלו מתוך הבנה שהשקעה בחדשנות היא המפתח לצמיחה כלכלית בת קיימא וליצירת פריון וערך כלכלי למשק. לרשות החברות הממשלתיות קיימת גישה לתשתיות ומידע שאינו נגיש לחברות היי טק הפועלות בתחומן ואשר להנגשתו לחברות חשיבות רבה בבחינת פתוחים והטמעתם. מתן גישה כזאת יסייע לחברות בשלבי הצמיחה לבסס את המוצרים והפיתוחים אשר בבעלותם".

 

מנכ"ל רשות החדשנות, אהרון אהרון מסר: "אנו סבורים כי באמצעות התכנית נוכל להשיג מטרה כפולה: לחברות הטכנולוגיות תינתן גישה לאתרי הפיילוט הגדולים מסוגם בארץ ולחברות הממשלתיות תינתן הזדמנות לשדרג את המערכות ברשותן ובעקבות כך את ביצועיהן בזכות גישה לטכנולוגיות המתקדמות בתחומן בעולם. אנו פותחים פתח לחברות הטכנולוגיה לבצע ניסויים שלא היו אפשריים בעבר, ומייצרים הזדמנות להתוות בעתיד רגולציה חדשנית ומובילה של המשק הישראלי כולו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x